banner

Ako išta iz internetske ere 90-ih godina koja je čarobno preživjela napad svih vrsta komunikacijskih medija poput društvenih mreža, mobitela, aplikacija za chat (sve vrste) itd., A također je procvjetala radeći to, skromna je poštanska pošta. Da, e-pošta je živa i brza. On je i dalje najtraženiji i lakši način da većina nas dotakne bazu i razgovara.

Ljubaznost prema slikama - xJasonRogersx

Naravno, porast e-pošte kao primarnog načina povezivanja također znači da smo se počeli prekomjerno oslanjati na ovaj alat. I obično takva prekomjerna oslanjanja i prekomjerna opsesija dovode do umornosti u produktivnosti koja, kao posljedica toga, rađa čitav eko-sustav aplikacija, softvera i da ne spominjemo, 'savjet gurua' (mi ga nazivamo guru gyaan ovdje u Indiji) kako bi vam pomogao da postanete produktivniji tim alatom.

Priznajem, i sam sam iskoristio svaku priliku za širenje gurua gyaana o produktivnosti e-pošte putem sadržaja i usmenom predajom. S obzirom da sam uglavnom nesposoban raditi bilo šta drugo osim toga, nastavit ću danas s ovom praksom, ali ovaj put s aplikacijama i dodacima.Dakle, ako ste još uvijek sa mnom (i uspješno tolerirate moje brbljanje), pogledajte ovaj popis nekoliko sjajnih alata koji zapravo poboljšavaju vaše iskustvo e-pošte i čine vas produktivnijima. Suprotno onome što kažem ili mislim, oni zapravo djeluju.

1. Izvješćivanje

Izvještavajući je dodatak preglednika za Gmail koji pretvara gipku bočnu traku Gmaila (obično ispunjenu oglasima) u nešto od čega biste mogli imati koristi gotovo svaki dan. U osnovi se prikazuju podaci o pošiljatelju e-pošte, kao što je njegova slika, veze na njegov profil, nedavni tweetovi itd. Kao što vidite na gornjoj snimci zaslona (koju sam uzeo s njihove početne stranice), ona je dobila potpune informacije o profilu njihovog generalnog direktora u Gmail bočna traka.

nikad ne propustite poziv

Dodatak je dostupan za Firefox, Chrome i Safari, besplatan za upotrebu i glatko se integrira s Gmailom. I to vam osigurava da nećete gubiti vrijeme tražeći pozadinu osobe na internetu koja vam je upravo poslala e-poštom ponudu za milijun dolara.

2. AwayFind

Ako je provjera e-pošte ono što radite gotovo cijeli dan, onda vam je vjerojatno potrebna usluga poput AwayFind kako bi vam pomogla da napravite produktivni posao ne brinući više o hitnim e-mailovima. AwayFind će nadzirati važne poruke na vašem računu e-pošte i obavještavati vas putem SMS-a, Twitter DM-ova, IM poruka kao što su Gtalk / Yahoo ili putem aplikacije iPhone / Android kada takva e-pošta nađe na vašoj pretinacu pošte.

Možete postaviti filtre za AwayFind da odlučuju prioritet poruke na vašem računu, a također ih možete postaviti u pokretu putem svojih dodataka za e-poštu. Njihov besplatni račun nadgleda 1 račun (samo Gmail / IMAP), a planiraju započeti od 15 USD mjesečno ako želite više njihovih stvari.

3. ActiveInbox

ActiveInbox daje izvrsne mogućnosti upravljanja zadacima u Gmail i olakšava upravljanje e-poštom (da, još jedan Gmail dodatak ... prebacite Gmail ako još niste). E-poruke se mogu pretvoriti u djelotvorne zadatke, mogu se kreirati projekti i ciljevi i dodavati bilješke na svaku e-poštu.

To je besplatan dodatak za Firefox i Chrome, radi gdje god ovi preglednici i Gmail rade.

4. NudgeMail

NudgeMail želi da znate da je tu za vas kad zaboravite praćenje e-pošte. Bez obzira na to je li vaša supruga poslala e-mail na vaš ured e-poštom id da biste dobili mlijeko i voće na povratku (nećete vjerovati koliko žena to radi) ili vas je prijatelj zamolio da nađete posao za njega, NudgeMail može biti siguran da ste podsjetili u pravo vrijeme da ih završite. Samo proslijedite e-poštu na adrese poput 'sutra@nudgemail.com' ili '2hours@nudgemail.com' i prestanite se brinuti o tome. Cijeli je popis naredbi ovdje.

NudgeMail je besplatan dok je u beta verziji, radi sa svim dobavljačima e-pošte, bilo na računalu ili mobilnom uređaju, a integrira se i s Google kalendarom.

5. jato

Prethodno smo o GrexIt-u detaljno razgovarali u našem članku u GT Resources, a mislio sam da i on zaslužuje spominjanje na ovom popisu. To je koristan alat za timove i može nevjerojatno uštedjeti vrijeme nakon što baza podataka e-pošte za vas i vaše kolege počne rasti.

Koncept je jednostavan - ne biste trebali proslijediti istu e-poštu koja je imala upute o tome kako učiniti xyz novom najamnom poslu nakon što ste prije 3 dana razgovarali o tome s postojećim zaposlenikom. Trebalo bi postojati centralno mjesto na kojem članovi tima mogu pristupiti takvim porukama e-pošte, a GrexIt pruža upravo to. No, znači samo za Google Apps.

6. NutshellMail

NutshellMail nije baš alat za produktivnost e-pošte ... umjesto toga, to je ono što bih nazvao produktivnošću putem e-pošte. Na slici iznad prikazan je e-mail koji svakodnevno dobivam od NutshellMaila. Šalje sažetak računa društvenih mreža poput Facebooka, Twittera LinkedIna itd., A u sažetak uključuje važne informacije koje mogu vrlo dobro voditi računa o brojnim posjetama tim web mjestima svaki drugi sat samo zato da budete ažurirani sa stvarima od najmanje važnosti.

gif imessage ne radi

7. WriteThat.Name

WriteThat.Name jedinstveni je alat koji automatski ažurira vaše Google kontakte (ili Gmail adresar) s najnovijim detaljima kao što su telefonski broj, adrese e-pošte itd. Skenira potpis pošiljatelja e-pošte i pokreće ih s vašim kontaktima da vidi jesu li detalji postojećeg kontakta treba ažurirati. Dakle, nema više ručnog dodavanja novih telefonskih brojeva i adresa e-pošte u adresar.

8. Alati za automatizaciju

Svakodnevno pišemo e-poštu, a da ne shvatimo da se većina fraza i rečenica koje ponavljamo ponavlja. Očito je gubitak produktivnosti i dobitak dosade (ako shvatite da je to dosadno). Dakle, rješenje je korištenje alata za automatizaciju koji rečenice mogu staviti na naredbu ključa ili dvije. Primjeri takvih alata su Gmail-ovi Canned Response, AutoHotKey i Lifehacker, uredni mali alat nazvan Texter. Postoji mnogo više takvih skripti za automatizaciju, samo morate pronaći pravu i koristiti je što je češće moguće.

9. Xobni

Xobni je moćan dodatak produktivnosti e-pošte za Outlook koji kombinira funkcionalnosti alata kao što je Izvještaj za prikaz profila kontakata i automatski stvara korisnikov adresar. Također uvelike poboljšava Outlook pretraživanje. Alat dolazi u besplatnoj i pro verziji, a nudi i urednu BlackBerry aplikaciju.

10. Bolji Gmail 2

Na kraju, ali ne najmanje bitno, dobili smo bolji Gmail 2 za Firefox (korisnici Chromea mogu pogledati Better Gmail for Chrome). Tijekom godina, Gmail je ugradio mnoštvo značajki koje su prvi put uvele ovaj dodatak, ali i dalje ostaje relevantna i na raspolaganju je mnoštvo prilagođavanja za tehnički puno pametniji kod korisnika Gmaila.

Vaše uzimanje?

Čini li se da e-pošta uvijek iznova preuzima vaš život? Kako ste se riješili dosad? Koji su vam bili najdraži alati / trikovi?