banner

Sa svakom novom verzijom Androida, Google uvodi nove i uzbudljive značajke. U Androidu 7.1 Nougat Google je pokrenuo prečace aplikacija. U Android 8.0 Oreo, Google je uveo značajke poput načina slike u slici, kanala obavijesti, odgode obavijesti i više.

whatsapp vs imessage

U najnovijoj Android 9.0 Pie dobivate zanimljive značajke kao što su navigacija gestama, digitalno blagostanje, uređivanje zaslona, ​​nove kontrole glasnoće i još mnogo toga. Dobivate i ažurirani zaslon Nedavne aplikacije, poznatiji kao Zaslon pregleda. Većina ovih značajki lako je vidljiva kada upotrebljavate telefon koji pokreće Pie update. No postoji jedna skrivena značajka koju Google nije plasirao puno.

Govorim o pregledu pregleda. Na zaslonu Pregled možete odabrati tekst i slike izravno s nedavnih sličica aplikacija. Zvuči uzbudljivo? Upoznajmo ga više. Ovdje ću vam reći 10 zanimljivih stvari o značajci odabira Pregled.

1. Podržani uređaji

Iako je značajka dio Androida 9.0 Pie, ona ne radi na svim uređajima koji pokreću spomenuto ažuriranje. Nažalost, izbor pregleda trenutno je ograničen na uređaje Google Pixel. Dostupan je u sve tri generacije Pixel-ovih uređaja: Pixel, Pixel 2 i Pixel 3.

Bilješka: Ako imate uređaj Pixel i odabir Pregled ne radi, promijenite jezik svog uređaja na engleski (američki).

2. Podržani pokretači

Značajka odabira Pregled trenutno je dio programa Pixel Launcher. To kažem jer je značajka za njegovo isključivanje dostupna samo u postavkama Pixel Launcher.Međutim, to ne znači da odabir Pregled ne možete koristiti s bilo kojim drugim pokretačem. Zapravo prilično dobro djeluje s većinom lansirnih kuća. Koristim ga s Nova Launcher, alternativom Pixel Launcher, a da se nisam suočio s bilo kojim problemom.

3. Odaberite i kopiraj tekst

Mnoge aplikacije poput Instagrama ne daju izvornu mogućnost kopiranja teksta. Ovdje dolazi do spašavanja naš voljeni izbor teksta za pregled. Bilo da aplikacija podržava značajku kopiranja ili ne, možete odabrati i kopirati tekst iz nje koristeći izbor Pregled.

Sve što trebate učiniti je otići na zaslon Pregled pritiskom na tipku Nedavne aplikacije; ako su omogućene geste, prijeđite prstom prema gore na početnom zaslonu. Zatim na zaslonu za pregled odaberite tekst kao i obično, tj. Dodirnite i držite. Dobit ćete tri mogućnosti - kopiranje, pretraživanje i dijeljenje. Kao očigledno, pomoću funkcije Kopiranje odaberite tekst.

4. Dijeli tekst

Ako želite izravno dijeliti tekst s drugim aplikacijama bez kopiranja, dodirnite Share. Zatim odaberite aplikaciju u kojoj želite dijeliti tekst.

5. Tekst za pretraživanje

Što ako jednostavno možete odabrati tekst iz bilo koje aplikacije i izravno pretražiti relevantne stvari? Odabir teksta Pregled omogućuje vam to. Kao što ste pročitali gore, nakon odabira teksta u načinu pregleda imate tri opcije. Jednostavno dodirnite opciju pretraživanja i Google će pokazati relevantne rezultate.

Također na Guiding Tech

#google

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s google člancima

6. Pametni odabir teksta

Također je pametan izbor pregleda teksta. U osnovi, kad odaberete tekst, prepoznaje istaknuti tekst i prikazuje relevantne aplikacije. Značajka je zapravo uvedena u Android Oreo za sve odabire teksta, a sada je prešla u način pregleda.

Izbor pregleda može prepoznati telefonski broj, URL, fizičku adresu i ostale prepoznatljive operacije. Na primjer, ako odaberete telefonski broj, dobit ćete aplikacije poput telefona, kontakata i drugih aplikacija. Slično tome, ako odaberete tekst s adresom, aplikacija Google karte prikazat će se u izborniku Izbornik.

7. Kopirajte sliku

Slično kao kod kopiranja teksta, možete kopirati slike izravno s zaslona Pregled. Međutim, kad odaberete sliku, ne možete dobiti izvornu opciju kopiranja. Morate dodirnuti opciju Dijeljenje i pomoću aplikacije otvoriti kopiranu datoteku.

Na primjer, pomoću ove metode možete podijeliti slike s Instagram postova izravno na WhatsApp-u. Da biste to učinili, jednostavno otvorite Instagram aplikaciju na zaslonu Pregled i odaberite sliku. Zatim dodirnite opciju Dijeljenje i odaberite WhatsApp na zaslonu Dijeljenje.

8. Koristite objektiv u načinu pregleda

Ako možete pretraživati ​​tekst u načinu pregleda, slike bi trebale zaslužiti isto poštovanje.

ubuntu touch za android

Kad odaberete sliku na zaslonu Pregled, dobivate dvije mogućnosti: Objektiv i Dijeljenje. Dodirnite opciju Objektiv da biste otkrili njegove skrivene značajke poput sličnih slika, informacija o proizvodu na slici i još mnogo toga.

Također na Guiding Tech

Android Pie u odnosu na Android Oreo: Objašnjene nove značajke

Čitaj više

9. Odaberite Tekst unutar slike

Način pregleda Pregled dolazi s vlastitom optičkom prepoznavanjem znakova (OCR) pomoću koje možete izvući tekst unutar slike izravno sa zaslona Pregled.

kromirani prozori 8

Da biste to učinili, idite na zaslon Pregled. Zatim dodirnite i zadržite tekst unutar slike u bilo kojoj aplikaciji. Dobit ćete poznate mogućnosti odabira teksta. Prilično cool, zar ne?

10. Onemogući izbor pregleda

Iz nekog razloga ako vam se ova fantastična značajka ne sviđa, možete je onemogućiti. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

Korak 1: Napravite Pixel Launcher kao zadani pokretač. Postavka za njegovo isključivanje dostupna je samo u programu Pixel Launcher.

Korak 2: Dodirnite i zadržite bilo gdje na zaslonu i odaberite Početna postavke.

3. korak: Dodirnite Prijedlozi i isključite preklopku za odabir Pregled.

4. korak: Promijenite pokretač na onaj koji ste prethodno koristili. Ako odaberete tekst u načinu pregleda, nećete dobiti mogućnosti izbora.

Također na Guiding Tech

Kako napraviti multitask u Android Pie

Čitaj više

Pametniji izbor

Izbor pregleda najniža je značajka Androida 9.0 Pie. Vrlo je korisno ne samo odabrati tekst, već ga i kontekstualno koristiti da biste otvorili druge aplikacije ili ga pametno podijelili. Ne morate više upisivati ​​čitav niz teksta ili zagonetku pokušavajući kopirati nekoliko riječi ili cijeli odlomak. Namjera je brže smanjiti korake koji su uključeni u postupak odabira, kopiranja i pretraživanja teksta.

Trenutno Google razgovara o korištenju AI na uređaju s Pixel 3 i Pregled izbora je mala značajka cjelokupne implementacije. Međutim, nadam se da će Google uskoro predstaviti ovu značajku i na ostalim Android uređajima.