banner

O Samsung Galaxy S5 postoji puno sjajnih stvari. Zaslon i kamera padaju na pamet. No, problem s uređajem je što dobiva na svoj način. S5 je najveći primjer da je Samsung Samsung i vjerujte mi da to nije dobra stvar. Samsung je dobar u hardveru, ali kad je u pitanju njihov softver, jedan je od najgorih u industriji.

Zahvaljujući brzom procesoru i GPU-u u ovom izdanju serije Galaxy S, nema mnogo zaostajanja (osim otvaranja aplikacije Gallery). Ali to neće trajati A neke su stvari o TouchWizu toliko neugodne da s tim jednostavno ne možete nastaviti.

Slijedite naš vodič za Un-Samsungify svoj Galaxy S5 koliko god možete bez da se zapravo ukorijene i instaliraju prilagođeni ROM poput CM 11.

1. Zamijenite TouchWiz Pokretač

Samsung je TouchWiz, a TouchWiz je Samsung. Nigdje vas to ne progoni više od početnog zaslona. Pokretač ima svijetle pozadine s potpisom i kvadratne ikone s mapama na radnoj površini.Pokretač je vaš ulaz u Android. Prebacite se na nešto poput Nova Launcher ili KK Launcher (pokretač u stilu KitKat) da biste dobili iskustvo bliže Androidu vanilije.

Provjerite Themer da biste primijenili prekrasne teme samo jednim dodirom.

Promijenite pozadinu na nešto minimalno pomoću jedne od tih aplikacija ili pomoću Muzei automatski prelazite između sjajnih pozadina iz različitih izvora.

Kako koristiti es datoteku Explorer

2. Promijenite Lockscreen

Samsungov zaključani zaslon TouchWiz doista je pretrpan. Uz to igra neugodan prirodni zvučni efekt kada otključate telefon.

Možete ga isključiti iz Postavke zaključanog zaslona ali tada dobivate običan krug za otključavanje. Ako ne želite koristiti skener otiska prsta (ne funkcionira većinu vremena), pokušajte promijeniti zaključani zaslon na nešto bolje.

Možete pogledati GoLocker ili mog osobnog favorita, SlideLock (na slici gore). SlideLock je aplikacija za zaključavanje ekrana u stilu iOS 7 koja je minimalna i izgleda prelijepo u kombinaciji s pravom pozadinom. Također će prikazivati ​​obavijesti na zaključanom zaslonu, baš kao i iOS 7 i smatram da je to zaista korisno.

Aplikacija vam daje mnogo mogućnosti prilagodbe kako biste bili sigurni da će se na zaključanom zaslonu pojaviti samo stvari do kojih vam je važno.

3. Isključite animacije

TouchWiz je, baš kao što je i iOS 7, dodao nepotrebne animacije zarad dodavanja. To ne donosi ništa dobro i zapravo smanjuje performanse, jer morate sjediti tamo i čekati dodatni djelić sekunde. Moglo bi izgledati dobro, ali to nije poanta.

lizalica snimač zaslona

Ići O uređaju u postavke i dodirnite Izgradi broj7 puta. Ovo će se otključati Mogućnosti za razvojne programere u postavke, Uđite tamo i dodirnite Prijelazna animacija i isključite ga.

4. Onemogućite S glas s kućnog gumba

Sljedeća postaja na polasku iz Samsung-ovog vlaka je S Voice. S Voice je glasovni asistent kojeg nikad niste tražili, sada je vrijeme da ga se riješite.

S glasom se poziva dvostrukim pritiskom na početnu tipku, a Google Now dugo je pritisnut. Pokrenite aplikaciju S Voice. Morat ćete ga aktivirati da biste onemogućili kretnju gumba kuće - smiješno, znam.

Nakon što uđete, dodirnite gumb s tri točke s izbornikom na vrhu i uđite postavke, Sada poništite opciju 'Otvori putem kućne tipke'. Ako trebate, možete pristupiti S glasu iz ladice aplikacija, ali molim se stare Bogove i nove da se takva situacija nikad ne predstavi.

Sada kada smo se oprostili od S Voicea, upotrebljavajte Google Now dugim pritiskom na tipku home.

5. Prilagodite naočale

Naći ćete se preklopnici na vrhu ladice obavijesti. Pomaknite se desno da biste vidjeli više. Zadani preklopnici uključuju stvari poput načina uštede energije, podrške za više prozora i Toolbox. Možda ih ne želite cijelo vrijeme.

Krenite prema dolje s dva prsta na traci statusa, a zatim dodirnite gumb olovke u gornjem desnom kutu. Ovdje povucite neiskorištene preklopnike iz aktivnog odjeljka u dostupni odjeljak. I povucite preklopnike koje stvarno želite koristiti.

6. Poredaj izbornik Messy Settings

Kada je Samsung objavio umjetničko djelo i pregled za S5 događaj, predstavio se minimalnim dizajnom i ravnim ikonama. Neki su to shvatili kao znak da će TouchWiz dobiti minimalni tretman kao Android s KitKatom.

Naravno, kako se ispostavilo, Samsung je bio samo Samsung. Te ravne ikone prikazuju se samo u redizajniranoj aplikaciji Postavke. Za dodavanje ozljede, oni su tu samo zbog toga što su tamo. Ne dodaju ništa u obliku funkcionalnosti, zapravo sve čine još gorim. Nema drugog načina da ga stavite - to je zbrka.

Pa idite na postavke aplikaciju i s tri točkastog izbornika prebacite se na Popisni prikaz,

Phew, puno bolje!

7. Isključite moj časopis

Moj je magazin samo Flipboard umotan u Samsungovu odjeću. Imam naviku lutati po kućnim prozorima. Ali sada, krajnji lijevi ekran zauzima My Magazine, tako da ne mogu preskočiti s prvog zaslona na posljednji prevlačenjem lijevo.

web mjesta poput b-ok

Ako želite isključiti My Magazine s početnog zaslona, ​​dulje pritisnite bilo gdje na zaslonu, a iz donjih opcija dodirnite Postavke početnog zaslona i od tamo poništiteMoj časopis,

8. Ne dirajte Samsung Apps

Kao što rekoh, Samsung dolazi sa alternativom za svaku Googleovu aplikaciju. Samsung ima svoju trgovinu aplikacija koja se naziva Samsung Apps i korisna je samo ako imate Gear 2 ili Gear Fit jer aplikacije za upravljanje nisu dostupne u Trgovini Play.

Dok ste na njemu, nemojte se prijaviti ni na Samsung račun. Aplikaciju S Health možete koristiti bez Samsungovog računa, samo preskočite postupak. Naravno, vaše statistike i kalorije neće biti sigurnosne kopije u oblaku, ali barem će vam to biti svjesni.

9. SwiftKey tipkovnica

Nema šećernog premaza, Samsung tipkovnica je ružna. Ima najbolji razmak na bilo kojoj tipkovnici koju sam koristio i koja mi pomaže brže tipkati, ali mehanizam predviđanja nije tako dobar i unos temeljen na gesti ne funkcionira dobro.

Gore - Samsung tipkovnica lijevo, SwiftKey desno,

SwiftKey nije najbolje izgleda tamo, ali izgleda puno bolje od Samsungove tipkovnice i ima najbolji skup značajki na svim tipkovnicama.

10. Onemogućite Samsungove aplikacije koje možete

Posljednji korak kažnjavanja Samsungu dolazi onemogućavanjem Samsungovih aplikacija koje možete. Aplikacije na razini sustava kao što su e-pošta, Samsung aplikacije i kalendar ne možete onemogućiti, ali ćete biti iznenađeni kada znate koliko unaprijed instaliranih Samsung-ovih aplikacija zapravo možete onemogućiti.

Ovaj popis uključuje Memo, ChatOn, Smart Remote, S Voice, pa čak i S Health. Idite do ladice aplikacije i dugo pritisnite bilo koju od gore navedenih aplikacija. Sada ćete vidjeti alatnu traku pri vrhu zaslona. Povucite svoju aplikaciju do ikone koja glasi Onemogući, Dobit ćete poruku upozorenja u kojoj se navodi kako vratiti aplikaciju. Samo kliknite U redu.

Onemogućavanje tih aplikacija znači da se one neće stalno raditi u pozadini bez vašeg dopuštenja. To također znači da neće pojesti nepotrebnu RAM memoriju i bateriju.

Kako živite sa svojim S5?

Koje ste promjene napravili na S5, ako ih ima? Javite nam kako izgleda vaš S5 u komentarima u nastavku. Snimke zaslona su dobrodošle.