banner

Googleova aplikacija za uređivanje fotografija Snapseed uvijek je bila izuzetna zbog kombinacije hladnih filtara i postavki napajanja. Pomoću niza alata za uređivanje možete promijeniti cjelokupni izgled slike.

Ako ste novi u Snapseedu, izgledno je da tek trebate otkriti njegove nevjerojatne značajke. Dakle, mi smo u Guiding Tech razmišljali o sastavljanju najboljih Snapseedovih filtera, postavki i savjeta za uređivanje u ovom članku kako biste nadogradili vašu fotografsku igru.

1. Eksperimentirajte s dvostrukom izloženošću

Ključ dobro sastavljene slike dvostruke ekspozicije je neutralna pozadina sa siluetom i kontrastnim (i šarenim) prednjim planom. Ako ti elementi budu na mjestu, možete u nekoliko minuta nadoknaditi slike. Štoviše, možete se pobrkati sa hrpom slika u različitim slojevima.

Dakle, da biste napravili slike s dvostrukom ekspozicijom, prvo ih prekrijte. Suprotno uvriježenom mišljenju, ne treba se ograničiti na samo dvije slike. Sada odaberite Lighten kao način miješanja koji će nježno uklopiti obje slike. Prozirnost slike ipak ćete morati odabrati ručno. Samo dodirnite ikonu Opacity i povucite klizač dok ne postignete savršen izgled.

jaybird run vs samsung iconx
Savjet stručnjaka: Upotrijebite alat Selektivno podešavanje za podešavanje svjetline prije nanošenja slika.

2. Klasično uzimanje crno-bijelih

Odabir samo crno-bijelog filtra za davanje fotografija jednobojnom dodiru jedan je od načina dobivanja elegantnih fotografija. Morate malo više raditi da biste dobili detaljnu sliku o B&W. Srećom, proces ni težak ni kompliciran. Samo nekoliko dodatnih koraka.U ovom slučaju, naše oružje za izbor je alat HDR Scape. Njegova specijalnost je što pomaže u izvlačenju što je moguće više detalja. I njegove su četiri unaprijed dizajnirane za različite vrste slika.

Izaberite jedan i prilagodite intenzitet onako kako smatrate prikladnim. Koristila sam Strong u svom uređivanju. Imajte na umu da intenzitet iznad 70 može rezultirati nježnim izgledom.

Nakon što ste precizirali ostale aspekte, dodirnite opciju Crno i bijelo (na izborniku Alati) i vidjet ćete razliku. Sve što trebate učiniti je odabrati prikladan filter koji čini pravdu fotografije. Uređivanje slika odnosi se na osobne preferencije, tako da se možete igrati s ostalim postavkama dok niste zadovoljni ishodom.

3. Dodajte neku dramu

Bilo da je riječ o životu ili jednostavnoj fotografiji, malo drame ne škodi (* wink *).

Dakle, ako imate prilično tmurnu sliku, pri čemu se predmeti pojavljuju ravni, vjerujte ala Drama da je podigne.

Poput HDR-skape, Drama vam omogućuje da poboljšate pojedinosti svojih fotografija, posebno ako sadrže elemente poput oblaka, vode itd. Za to vam je dano šest različitih postavki.

Najdraža mi je Drama 1. Intenzitet i zasićenost možete prilagoditi dodirom ikone Tune. Odaberite Zasićenje i povucite vodoravno. Vjerujte mi, ovaj mali alat može bez napora transformirati beživotne slike.

Igrajte sigurno s ovim filtrima jer agresivan intenzitet može dati obrađen izgled.

Cool činjenica: Jeste li znali da Snapseed omogućuje slaganje više filtera?

4. Igrajte se s pozadinom

Selektivno prilagođavanje je jedan od mojih najdražih Snapseed alata. Uz samo dodir, mogu precizno prilagoditi svjetlinu, zasićenost i kontrast. Pa, bilo koji uređivač fotografija vrijedan centa omogućuje vam to, zar ne?

S Snapseedom je malo drugačije. Promjene možete primijeniti na samo dio slike. Nadalje, omogućuje vam i podešavanje područja fokusa.

Dakle, ako imate crnu fotografiju s običnom bijelom pozadinom, možete smanjiti svjetlinu u odnosu na vaš subjekt.

Da biste to učinili, odaberite Selektivno i dodirnite sliku da biste označili točku. Sada povucite klizač vodoravno da biste povećali / smanjili svjetlinu.

Nakon što ste zadovoljni načinom na koji se ispostavila vaša slika, dodirnite ikonu kvačica da biste sačuvali učinke.

Također na Guiding Tech

Kako promijeniti pozadinu i ukloniti objekte u snimku

Čitaj više

5. Savršene siluete

Ne, ne trebate Photoshop vještine za usavršavanje siluete. U Snapseedu sve što trebate je da izravnate svoje vještine u korištenju alata Brush.

Da biste zamračili objekt, odaberite ekspoziciju, prilagodite područje izoštravanja i smanjite svjetlinu. Učinite suprotno za pozadinu. Možda ćete morati ponavljati postupak više puta dok ne dobijete željenu tamu.

6. Dajte fotografijama dodir s dobrim 80-ima

Bez sumnje, gotove filtere nije samo jednostavno primijeniti, već i smanjuju vaš rad za mnogo puta. Ali u nekim slučajevima možda nećete dobiti izgled kakav želite. Stoga je uvijek dobra praksa isprobati nekoliko filtera kako biste odredili izgled koji želite.

Dakle, ako želite dati slici dodir dobrih 80-ih, započnite upotrebom Glamour Glow-a kako biste slici dodali mekani sjaj.

kako napraviti dijagram

Prilagodite razinu intenziteta. Kombinirajte ga s malo zrnatog filma i istodobno povećajte zasićenost da biste dobili cjelokupni žuti ton. Uvijek se možete pozabaviti intenzitetom i zasićenošću kako biste dobili retro izgled.

7. Neka stvari nestanu

Ne želite li ponekad zauvijek ukloniti neke čudne male predmete poput žica, mrlja trave i svjetlosnih odsjaja?

Da biste to učinili, odaberite alat Iscjeljivanje i dodirnite objekt koji želite ukloniti. Aplikacija će ga učinkovito prikriti zakrpama iz obližnjih područja.

Savjet stručnjaka: Zumirajte područje koliko god možete da biste dobili precizne rezultate.

8. Napravite zamućenje pozadine

Nemate portretno zamućenje na svom pametnom telefonu? Ne brinite, napravite alat Blur svojim novim BFF-om. Ovaj sjajni alat pomaže da se objekt na vašim fotografijama istakne u oštrom kontrastu u pozadini.

Sjajna stvar Snapseedovog alata Blur je da ima efekt prijelaza koji sliku daje nežno zamućenje za razliku od sjajnog zamućenja koji se nalazi u mnogim uređivačima fotografija.

9. Poboljšajte svoje portrete

Uz malo eksperimentiranja, možete usavršiti te portrete. Način Portret u Snapseedu ima mnoštvo automatskih filtara za daljnje poboljšanje fotografija. Od studijskih efekata (Spotlight) do efekta osvjetljavanja kože (Smooth), možete isprobati hrpu različitih opcija.

uklanjanje problema s jabučnim zrakoplovima

Korištenje ovih filtera je jednostavno. Možete promijeniti intenzitet prema vlastitom izboru i poigrati se s tenom. I to nije sve. Snapseed vam također omogućuje da se zabrljate s fizičkim značajkama poput veličine očiju i osmijeha. Prilično čudno, ali zabavno.

U glavnom izborniku Alata dodirnite Poze glave, odaberite područje koje vas zanima i izvršite promjene. No, upozorim vas, značajka Pozira glave pomalo je jeziva.

10. Napravite tekstualni oblak

To je bilo sve o slikama. Sada, razgovarajmo malo o tekstu na ovim slikama. Snapseed, kao i većina alata, ima mnoštvo mogućnosti. Ipak, trik koji najviše volim je opcija Invert koja vam (kao što ste pogodili) omogućuje da obrnete scenu u boji.

Dakle, ako želite da se tekst na vašim slikama ističe, možete koristiti i različite varijacije mjehurića govora. Dok ste na tome, pobrinite se da ga stvarno dobro ugađate.

Također na Guiding Tech

Snapseed vs Polarr: Koji uređivač fotografija odgovara vama

Čitaj više

11. Postavke: Spremite svoju fotografiju u punoj kvaliteti

Snapseed po zadanom sprema JPG datoteke u nižoj rezoluciji, smanjujući na taj način kvalitetu.

Da biste spremili fotografiju u punoj kvaliteti, dodirnite tročlani izbornik, odaberite Postavke i dodirnite Kvaliteta i oblikovanje.

Nakon obrade Galore

S obiljem alata za uređivanje lako je vidjeti zašto Snapseed konkurira najboljim uređivačima fotografija za telefone na tržištu. Dovoljno je da napravite suptilne promjene, umjesto da sve idete - sve postavite na 100%.