banner

Ne tako davno Chrome je bio kralj preglednika. No polako i postojano, Firefox postaje sve bolji i uskoro će biti gotovo u rangu s Chromeom, ako ga ne nadmašimo. Ali kako Firefox učiniti fenomenalnijim i produktivnijim?

Odgovor na pitanje leži u Firefox dodacima. Ako imate pravi dodatak, ovaj preglednik možete učiniti tako kul kao i Google Chrome.

Dakle, evo 15 najboljih Firefox dodataka koji će vam pomoći da radite brzo i pametno.

Također vidi: Kako Mozilla Firefox sada ima svinje manje memorije nego Chrome

1. Pratite RAM: Upotreba memorije na kartici

Korištenje memorije na kartici brz je i lagan alat za određivanje koja kartica zauzima koliko prostora u memoriji. I ovisno o prikupljenim informacijama, uredno ih prikazuje na alatnoj traci.Ako i vi, kao i ja, otvorite nekoliko kartica, ne čudi da bi se Firefox usporio. Ovaj se dodatak koristi za određivanje kartice koja vas usporava kako biste mogli poduzeti odgovarajuće korake.

2. Strašna gramatika: Gramatično za Firefox

Grammarly je savršena prateća aplikacija za vas ako želite malu pomoć u pregledu svojih postova ili e-mailova.

Ovo fantastično proširenje pretražuje vaše pisane tekstove zbog pogrešaka u upisu i gramatičkim pogreškama.

Ne samo da pomaže u ukazivanju na pogreške, već daje i alternativne prijedloge i sinonime za riječi i izraze. Grammarly je besplatan za Firefox i može se nadograditi u premium verziju s dodatnim značajkama.

3. Održavajte bilješke i isječke: Evernote Web Clipper

Evernote Web Clipper ne omogućuje vam samo spremanje postova i oznaka, već vam omogućuje transformiranje web stranice u čitljiv oblik i još mnogo toga.

Nevjerojatno je jednostavan za upotrebu, a sve što trebate učiniti je dodirnuti ikonu slona na alatnoj traci i odabrati pravu opciju. Za napomene napravite snimku zaslona stranice i pustite maštu da se pokrene.

4. Snimite Scrolls Screenshots: FireShot

FireShot je savršen dodatak ako želite trenutačno snimiti snimke dugog članka ili Twitter vremenske trake. Uz to, to također čini nevjerojatan posao postavljanja alata za uređivanje slika.

Sve što trebate učiniti je otvoriti web stranicu i kliknuti na ikonu FireShot. Prijelaz između okvira je besprijekoran bez preklapanja između.

5. Spremi izvan mreže i sinkroniziraj: Spremi u džep

Nije uvijek praktično pamtiti sve na Internetu svaki put. Spremi u džep je zgodan dodatak koji vam omogućuje spremanje veza i stranica.

Može se koristiti za spremanje svega, od zanimljivih članaka do novih priča. A kad želite oporaviti spremljene web lokacije, samo isjecite na Popis pregleda i sve spremljene veze prikazat će se.

6. Putujte unatrag u vremenu: voditelj sesije

Ako često radite na mreži, morate znati kada se web preglednici ruše. Ne samo da gubite sav važan posao, već i prekida liniju misli. Prilično buntovno, zar ne?

Rješenje je u obliku Session Manager-a koji pomaže u spremanju sesija tako da možete odabrati pravo mjesto s kojeg ste otišli.

Nadalje, nudi i mogućnost dobrovoljnog spremanja sesija te omogućava organiziranje spremljenih sesija u grupe.

Provjerite kako sinkronizirati sesije u Chromeu i Firefoxu preko uređaja pomoću TabCloud

7. Spremite oči: Noćni način rada Eye Guard

Ako veliki dio svog vremena provodite na mreži, onda morate biti svjesni učinaka svijetlog zaslona na vaše oči. Pa kako se nositi s tim?

Dodajte noćni način zaštite očiju u Firefox.

Kao što ime sugerira, zatamnjuje zaslon kako bi bolje odgovarao vašim očima. Samo pređite na alatnu traku i uključite dodatak.

Štoviše, možete odabrati razinu tame koju želite imati. Uz to, također možete odabrati postavljanje tajmera tako da se automatski uključuje.

8. Upravljajte svojim lozinkama: LastPass

Sjećate se vremena kada se niste mogli sjetiti zaporke na svom Gmail računu, koliko god se trudili? Većina nas se svakodnevno suočava s takvim situacijama i ako razmislite o tome, dragocjeno vrijeme gubi se u povratku izgubljene lozinke.

LastPass je idealan kandidat koji vam pomaže iz takve ljepljive situacije, jer 'pamti' lozinke svih vaših računa.

Osim zapamćivanja zaporki, LassPass vas također može spasiti od problema s popunjavanjem detalja obrasca ili pamćenja brojeva kreditnih kartica.

9. Upravljanje otvorenim karticama: Kartica Mix Plus

Ako vam zadane postavke Firefoxa nisu dovoljne, razmislite o isprobavanju Tab Mix Plus-a. Ovaj dodatak prebacuje upravljanje karticama na novu razinu. Bilo da se otvaraju kartice pokraj trenutačno otvorenih kartica ili se kreću karticama u najnovijem redoslijedu - to sve radi.

Tab Mix Plus uključuje širok raspon postavki koje ćete istražiti, uključujući geste miša ili značajke kartica za nove kartice.

10. Dajte Wikipediji makeover: Wikiwand

Zahvaljujući tisućama dobro istraženih članaka, Wikipedija je jedno od najkorištenijih internetskih stranica. Bilo da se radi o školskom istraživanju ili brzoj provjeri činjenica. Iako su se članci vremenom mijenjali, ono što je tijekom mnogih godina ostalo nepromijenjeno je korisničko sučelje.

Ako vam je dosadio stari izgled Wikipedije, vrijeme je da se predstavite Wikiwandu. Dolazi s urednim sučeljem s glavnim temama s lijeve strane. Štoviše, možete dobiti i pregled veze kada pokažite na nju. Prilično uredno, zar ne?

11. Upravljanje distrakcijama: LeechBlock

Upravljanje vremenom je posebna vještina koju posjeduje samo nekolicina. Za kraj, moramo se obraniti od napada ometanja. Ove distrakcije dolaze u mnogim oblicima poput stranica društvenih medija, Quora ili videozapisa sa smiješnim mačkama.

pazite na aplikaciju za iphone

Ako se želite izvući od svih smetnji, obratite se LeechBlocku. Čini strašan posao zaštitu ti od njih.

Ima nekoliko prilagodljivih opcija poput kada blokirati, koga blokirati, kamo preusmjeriti itd. Dakle, sljedeći put kada otvorite Facebook, LeechBlock će se pobrinuti da se što prije vratite na posao.

12. Skratite URL: Ukratko URL Skratite

Ništa poput URL-a za skraćivanje URL-a, upravo na adresnoj traci, zar ne? Pozdravi kratko skraćivanje URL-a. Ovaj dodatak koristi uslugu bit.ly za skraćivanje URL-ova, a nakon što se završe, URL-ovi se automatski kopiraju u međuspremnik.

13. Poboljšajte YouTube iskustvo: Čarobne radnje za YouTube ™

Čarobne radnje za YouTube besplatan je dodatak koji YouTube doživljaj doživljava za nekoliko stupnjeva više s značajkama poput Kino način, Uhvatiti, i filteri,

Dakle, sve što trebate učiniti je kliknuti na Cinema mode kako biste sakrili zbunjujuće videozapise na bočnoj ploči i gotovi ste. Ako mene pitate, moja omiljena značajka je mogućnost kontrole glasnoće pomicanjem kotača miša.

Ovisno o vašoj propusnosti možete postaviti i željenu razlučivost prema kojoj želite da se YouTube video streaming.

14. Čitanje bez distrakcije: Čitatelj tišine

Želite imati iskustvo poput Kindle-a na Firefoxu? Čitatelj spokoja pomoći će vam da transformirate web stranice u jednostavan čitljiv oblik umanjeni za oglase i slike.

Sve što trebate učiniti je otvoriti post ili vijest koji želite pročitati i kliknuti na T ikona. Web stranica će se odmah transformirati.

15. Nabavite izgled Opera: Okomita traka s alatima

Ako ste vidjeli obnovljenu verziju Opere, vjerojatno ste se zaljubili u njenu okomitu bočnu traku. Ne brinite, ovaj isti izgled možete lako dobiti i na Firefoxu. Sve što trebate učiniti je nabaviti dodatak Vertical Toolbar.

Okomita traka s alatima u potpunosti je prilagodljiva i na nju možete dodati svoj izbor alata. Dakle, ako želite imati ikonu za dodatke umjesto Favorit, možete samo povući i ispustiti. Desnom tipkom miša kliknite alatnu traku i prijeđite na prilagodbu.

Za koga ćete ići?

Ovo su bili neki od najboljih Firefox dodataka pomoću kojih možete poboljšati vaš preglednik. I vjerujte mi, kad ih počnete koristiti, bilo bi ih vrlo teško pustiti.

Pogledajte sljedeće:3 skrivene značajke u Outlook.com e-pošti koje će povećati vašu produktivnost