banner

Pametni zvučnici iz dana u dan se sve pametnije okreću. Sa samo svojim glasom možete kontrolirati proizvode pametnog doma, pretraživati ​​web, reproducirati i strujati glazbu, odgovarati na upite i obavljati slične druge zadatke bez upotrebe ruku ili čak i pomicanja prsta.

Izgleda da će pametni zvučnici zamijeniti pametne telefone. Ali što je s pozivima i porukama - osnovna funkcionalnost pametnih telefona? Ah! To je već dio pametnih zvučnika poput Amazon Echo koji vam omogućuju besplatno pozivanje i slanje poruka putem vašeg Echo uređaja.

besplatni web video chat

Pa što je Echo zvanje i slanje poruka i kako to funkcionira? Zaronimo duboko u svijet komunikacijskih usluga Alexa kako bismo ga bolje razumjeli.

1. Kompatibilni uređaji

Značajka pozivanja i slanja poruka funkcionira na svim uređajima Echo, Alexa aplikacijama za iOS i Android te tabletima Amazon Fire. Ne morate biti na istom mediju kako biste mogli miješati i slagati medije. Na primjer, možete nazvati ili poslati poruku iz Alexa aplikacije na Echo uređaj ili nazvati s jednog Echo uređaja na drugi i tako dalje.

2. Kako djeluje

Internetske komunikacijske usluge iskorištavaju prednosti interneta za pozive i poruke. Ne troše kreditne pozive ili poruke za vaš telefon (osim ako ne pošaljete SMS). No troškovi podataka naplatit će se ovisno o vašem planu za Wi-Fi ili mobilne podatke.3. Koga možete nazvati i poslati poruku

Eho pozivanje djeluje bez obzira na vašu lokaciju, a vi biste mogli sjediti pored druge osobe ili miljama daleko. Međutim, možete upućivati ​​i primati pozive samo od Alexa kontakata. To znači da bi se ti kontakti trebali registrirati kod Alexa (putem Echo, Alexa aplikacije ili Fire tableta).

U zemljama poput SAD-a, Kanade i Meksika možete besplatno nazvati neke mobilne i fiksne brojeve. No za redovne telefonske pozive trebat će vam dodatak Echo Connect.

Slično tome, možete slati poruke poput bilo koje druge aplikacije za chat samo Alexa kontaktima. Da biste poslali poruku ne-Alexa korisnika, morat ćete poslati SMS.

4. Kako znati da netko zove ili šalje poruke

Kad vas netko pozove, obavijest će se poslati aplikaciji Alexa i svim povezanim uređajima Eho. Za korisnike Echa svjetlo će zasvijetliti i čut ćete melodiju zvona zajedno s imenom osobe koja zove telefonu koju je objavila Alexa.

U aplikaciji Alexa na kartici se pojavljuje kontaktna kartica s mogućnostima odgovaranja ili zanemarivanja poziva.

U slučaju novih poruka, na telefon ćete dobiti obavijest, a uređaj Echo zasipaće žutim svjetlom oko sebe.

5. Nazovite Alexa

Da biste nekoga nazvali putem odjeka, koristite sljedeće naredbe:

  • Poziv (Ime je) Eho - koristi se za pozivanje drugog uređaja Eho. Primjerice, nazovite Robertov odjek.
  • Poziv (ime kontakta) - koristi se za pozivanje mobilnog ili fiksnog broja
  • Poziv (kontaktne brojke) - koristi se za izravno biranje brojeva (uključujući pozivni broj) broja koji želite nazvati. Na primjer, nazovite 919712345678

Kad kontakata ima više od jednog broja Alexa, od vas se traži da odaberete broj koji želite nazvati.

Iako aplikacija Alexa prikazuje sve kontakte, možete upućivati ​​pozive samo Alexa kontaktima. Dodirnite kontaktnu karticu da biste utvrdili jesu li Alexa korisnik ili ne. Ako jesu, vidjet ćete mogućnosti Alexa audio i videopoziva. Dodirnite željenu opciju.

Također na Guiding Tech

10 savjeta za postavljanje Amazona Eho: Kako to postaviti kao profesionalca

Čitaj više

6. Odgovori, odbij i završi pozive

Možete primati pozive putem aplikacije Alexa ili putem svog uređaja Echo. Za aplikaciju Alexa upotrijebite ili odbijte zaslonske gumbe. Da biste odgovorili na poziv Eho, recite: 'Odgovori' i odbijte, recite, 'Zanemari'. Lampica Eho ostat će zelena dok ste u toku poziva.

Bilješka: Echo neće obavijestiti vaše uobičajene telefonske pozive i na takve pozive ne možete odgovarati.

Dok ste u pozivu, upotrijebite naredbu 'Prekini' ili 'Prekini poziv' kako biste je prekinuli. Da, i druga će osoba čuti naredbu. Dakle, ako pokušavate ignorirati nekoga, koristite normalne pozive.

7. Kontrolna glasnoća poziva

Upotrijebite naredbu 'Uključivanje / smanjivanje glasnoće' za kontrolu glasnoće odjeka tijekom poziva. Za upravljanje možete koristiti i gumbe na uređaju Echo.

Bilješka: Druga osoba će čuti naredbe tijekom vašeg poziva.

8. Podržane poruke

Na uređajima Eho, dok možete slušati glasovne i tekstualne poruke, možete putem njih slati samo glasovne poruke. Zanimljivo je da će, ako ga primatelj provjeri na Alexa aplikaciji, moći pročitati poruku i bez zvuka.

Alexa aplikacija podržava glasovne i tekstualne poruke. Za glasovne poruke kreirane na podržanom jeziku tekst će se automatski prepisati drugim korisnicima aplikacije Alexa.

9. Pošaljite poruke

Pomoću naredbe 'Pošaljite poruku (ime kontakta)' za slanje glasovnih poruka putem odjeka Echo.

10. Reprodukujte poruke

Slično kao i na pozive, možete čitati i odgovarati na poruke i iz Alexa aplikacije i s uređaja Echo. Izgovorite naredbu 'Igraj moje poruke' da biste je čule na odjeku. Na mobilne uređaje dobit ćete obavijest kao i sve druge obavijesti. Poduzmite akciju izravno ili otvorite aplikaciju Alexa i pomaknite se na karticu Komunikacija da biste provjerili nove poruke.

11. Pošalji SMS putem odjeka

Na uređajima koji imaju Android 5.1 Lollipop i novije verzije, možete slati SMS s podržanih uređaja Echo. Naravno, naplatit će vam se SMS prema vašem SMS planu jer se poruka šalje putem vaših telefonskih usluga.

Bilješka: Ova usluga nije dostupna za iOS uređaje.

Primatelj SMS-a dobit će vezu do vaših glasovnih poruka i njegovog tekstualnog transkripta. Trenutno ne možete slati grupne poruke ili MMS.

Bilješka: Vaš odjek ne može čitati SMS poruke primljene na vaš telefon.

Za slanje SMS-a morate prvo aktivirati uslugu u aplikaciji Alexa. Za to otvorite aplikaciju, idite na ikonu Komunikacija pri dnu, dodirnite ikonu Kontakti, a zatim Moj profil i postavke. Omogući slanje SMS-a.

Upotrijebite naredbu 'Tekst (ime kontakta)' ili 'Tekst (telefonski broj)' za slanje SMS-a bilo kome s popisa kontakata na vašem telefonu.

Također na Guiding Tech

# Kako bi / vodiče

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s člancima o uputama / vodičima

12. Isključite ulazni zvonik

Kad želite da vaš Echo uređaj bude tih, možete isključiti zvuk zvona za dolazne pozive. Kad to učinite, bit ćete obaviješteni o dolaznim pozivima samo zelenim svjetlom na svojim uređajima Echo. Ništa se ne mijenja za aplikaciju Alexa, osim ako telefon ne isključite.

Bilješka: Morate onemogućiti dolazni zvono zasebno za svaki uređaj ako posjedujete više Echo zvučnika.

Da biste ga isključili, idite na svoj Echo zvučnik pod Uređaji u aplikaciji Alexa i dodirnite Zvuk. Isključite postavku zvona za dolazni poziv.

13. Omogući ne uznemiravaj

Gornja metoda isključuje zvuk zvona samo ne isključujući svjetla ili poruke. Za to, Echo zvučnici imaju režim ne ometanja.

Kad su omogućeni, sva upozorenja o pozivima i porukama uključujući i prijave za prijave bit će onemogućena na uređaju Echo.

Savjet: Možete čak zakazati način ne ometajte.

Da biste omogućili ovaj način, idite na postavke uređaja Echo pod Uređaji u aplikaciji Alexa i omogućite Ne uznemiravaj.

14. Upravljajte profilom poziva

Da biste promijenili ime poziva, omogućili prijavu ili onemogućili ID pozivatelja - to možete učiniti u postavkama profila. U tu svrhu dodirnite ikonu Kontakti u odjeljku Komunikacija, a zatim Moj profil i postavke.

15. Znajte o privatnosti

Više ljudi može koristiti isti uređaj Echo. Iako je u redu ako ga upotrebljavate za postavljanje jednostavnih pitanja, ali kada je riječ o pozivima i porukama, privatnost igra ključnu ulogu. Zamislite da član vaše obitelji zove vaše kontakte.

Srećom, Amazon je osigurao glasovni profil ili višestruku korisničku značajku da to izbjegne. Vaš Echo zvučnik pomoću vašeg glasa određuje i pronalazi kontakte povezane s vašim računom.

Bilješka: Glasovni profili ne rade na dolaznim pozivima. Svatko može odgovoriti na poziv putem odjeka Echo.

Brzo popravljanje: nije sposoban za pozive

Ako ne možete iskoristiti funkciju pozivanja i slanja poruka, pokušajte sa ovim rješenjima.

1. Omogući značajku Alexa komunikacije

Morate prvo omogućiti uslugu u aplikaciji Alexa da biste je koristili. Isto vrijedi i za drugu osobu. Ako pokušavate nazvati nekoga ko to nije omogućio, nećete ih moći kontaktirati.

2. Podržani brojevi

Kao što je već spomenuto, možete upućivati ​​pozive Alexa kontaktima i nekim brojevima samo u SAD-u, Kanadi i Meksiku. Ako pokušavate nazvati druge brojeve, poziv neće uspjeti.

Pozivi također ne podržavaju brojeve za hitne slučajeve, brojeve premijskih cijena, besplatne brojeve i skraćene pozivne brojeve.

Također na Guiding Tech

Kako izbrisati glasovne podatke s Google Home i Amazon Echo

Čitaj više

Kakva je budućnost?

Sigurno da neće zamijeniti vaše svakodnevne aplikacije za chat poput WhatsAppa ili Facebook Messengera, ali Echovo pozivanje i razmjena poruka izgledaju kao dostojna zamjena tradicionalnim telefonskim pozivima i SMS-ovima. Štoviše, funkcionalnost nije ograničena na samo uređaje Echo jer možete instalirati aplikaciju Alexa na svoje Android i iOS uređaje što je čini cross-platformu značajkom.

Obavijestite nas o svojim razmišljanjima o značajci Echo-ovog pozivanja i slanja poruka u komentarima u nastavku.

Sljedeće: Pitate se koje su najbolje Alexa vještine? Provjerite prvih 13 osnovnih vještina na donjoj poveznici.