banner

Jedno od područja gdje Windows već godinama skače i napreduje ispred Maca, ako ne i desetljećima, je kontrola glasnoće. Jednostavno, ponekad morate kontrolirati glasnoću na finijoj razini nego što to omogućuje OS X. Windows vam omogućuje prilagođavanje izlazne glasnoće za svaki pojedinačni program, ali to nije moguće izvorno na Mac računalu.

Stoga se moramo obratiti trećim aplikacijama da bi nam pružili tu mogućnost. Obje aplikacije na ovom popisu nude značajku podešavanja glasnoće prema aplikaciji. No, svaka aplikacija donosi nešto drugo na stol, pa istražite mogućnosti i sami odlučite koja je najbolja.

Mikser za volumen

Volume Mixer je prva Mac aplikacija na popisu i omogućava vam kontrolu glasnoće sustava pomoću aplikacije. Aplikacija sjedi u traci vašeg izbornika tako da je možete pozvati po potrebi. Svaka aplikacija, slično kao u sustavu Windows, prati svoj vlastiti klizač glasnoće. Prilagodite ga kako želite, u potpunosti isključite pojedinačne aplikacije ili klikniteOsvježiti kako biste aplikaciju izjednačili s glavnom glasnoćom.

Gore u Postavkama možete odabrati zadani izlazni izvor ili samo brzo promijeniti izvore u letu. Također možete postaviti vrlo povoljne prečace na tipkovnici za određene radnje koje se vrte oko kontrole glasnoće. To uključuje povećanje glasnoće aktivne aplikacije, smanjenje glasnoće aktivne aplikacije, prebacivanje nijemca za aktivnu aplikaciju, povećanje / smanjenje / prigušivanje pozadinskog zvuka i povećanje / smanjenje / prigušivanje obavijesti. Ako želite potpunu kontrolu nad izlaznim zvukom, ne postaje puno bolje od ovoga.blagodati korijena kroma

Volume Mixer nudi besplatnu probnu sedmodnevnu probu nakon čega je 9,99 USD za dvije kopije ili 14,99 USD za vijek ažuriranja. Prilično je strma cijena, ali ako vam trebaju značajke, izvrsno funkcionira.

Pozadinska glazba

Pozadinska glazba je jednostavnija aplikacija koja čini većinu iste stvari kao i Mixer volumena. Na traci izbornika možete prilagoditi glasnoću za pojedinačne programe. Ali u pozadinskoj glazbi, klizači glasnoće nisu u odnosu na glavnu glasnoću. Svaki je klizač po zadanom postavljen na sredinu i ne mijenja se kad povećate ili smanjite glasnoću. To znači da, ako imate volumen do kraja, još uvijek biste mogli malo aplicirati nekim aplikacijama.

Također ima fenomenalnu značajku koja automatski pauzira vašu glazbu kada počne reproducirati drugi izvor zvuka, a zatim automatski nastavlja reprodukciju kada se zaustavi drugi zvuk. To je kao način na koji se glazba zaustavlja i nastavlja kad primite telefonski poziv na svom iPhoneu. Značajka automatske pauze podržava iTunes, Spotify, VOX i VLC.

Pozadinska glazba je besplatna, za razliku od Volume Mixer-a, ali budući da je programer službeno nije nigdje objavio, mora biti instaliran iz GitHub-a.

automatska sinkronizacija za google pogon

Bilješka:Vodič za instalaciju pozadinske glazbe nalazi se na stranici GitHub. Ako ste instalirali Xcode, samo kopirajte i zalijepite isporučeni redak u Terminal.

Da biste ručno instalirali, preuzmite ZIP datoteku i raspakujte je. U terminalu upišite CD slijedi put do mjesta gdje ste raspakirali mapu. Zatim instalirajte tipkanjem / bin / bash build_and_install.sh ,

ALI POGLEDAJTE:Kako uživo pratiti svoj mikrofonski ulaz na Macu