banner

Ja sam veliki glazbeni narkoman i kao slušatelj i kao izvođač. Kao što bilo koji drugi glazbenik može znati, često je ključno da osjetite različite note i zvukove koje slušate, svirate ili pjevate. Na taj način možete bolje razumjeti glazbu u cjelini i možete poboljšati vlastite vještine. Razumijevanje pitch je također potrebno za podešavanje raznih instrumenata poput gitara.

Kada se pokušavam uskladiti s određenom tonom, moj uređaj koji idem na uređaj već nekoliko godina je moj iPhone. Koristim jednu aplikaciju posebno kao smola za cijevi već duže vrijeme. I zahvaljujući tehnologiji, mislim da djeluje čak i bolje od tradicionalne smole. No, nedavno se pojavila potpuno nova aplikacija koja mjeri korak na potpuno drugačiji način i polako postaje moj omiljeni. Zato prijeđimo obje ove iOS aplikacije za usavršavanje visine tona.

prijenos bb kontakata na android

1. Pitch Perfect

Pitch Perfect je već godinama moja digitalna cijev za napredovanje jer ima skoro svaki alat koji biste mogli poželjeti u pokušaju prepoznavanja tona.

Lijeva kartica je samo standardna cijev s napomenama s bilješkama od C do B ili ako želite možete je prebaciti u F na E. Pritisnite i držite tipku da biste čuli bilješku. Jednostavan. U Bilješke na kartici, isporučuje se svaka nota, od C0 do B7, tako da možete čuti različite tonove kroz njihove oktave. I na kraju, the ključevi na kartici se nalaze različite točke za tipke različitih pjesama na kojima radite, tako da znate gdje započeti.Savjet:Možete dodati i u točke za pjesme koje morate zapamtiti kako bi bile korisne za izvedbe. Idi naPjesme karticu s desne strane za to.

Aplikacija također pruža upute o tome kako bi tipke izgledale u notnoj glazbi te frekvencije zvuka svakog tona kroz oktave. Sveopće je vrlo zgodan alat za zadržavanje na vašem iPhoneu i besplatan je. Nabavite ga u App Storeu za iPhone i iPad.

2. Glazbeni podsjetnici

Music Memos novi je dodatak App Storeu nitko drugi nego Apple, tvrtka koja je uvijek bila veliki glazbeni fanatici. Apple to naplaćuje kao aplikaciju namijenjenu glazbenicima da bilježe kreativne ideje. Možete upisati bilješke ili snimiti zvuk, a on automatski analizira zvuk i kao tipku uči informacije o njemu.

igrati kviz igre

Ali jedna manje poznata značajka je ugrađeni tuner. To djeluje drugačije od nagibne cijevi, jer tuner neće proizvoditi nikakve parcele za vas. Umjesto toga, kada pjevate ili reproducirate zvuk na svom iPhoneu s tunerom koji je omogućen, Music Memos će vam reći visinu zvuka. Čak ćete i dalje pratiti praćenje uživo ako krenete gore ili dolje po ljestvici.

Za pristup tuneru jednostavno (ironično) dodirniteIkona Pitch Fork gore desno. Ovdje možete snimiti zvuk ili samo igrati ili otpjevati notu, a aplikacija će prikazati visinu zvuka. Nije uvijek 100% točan, ali prilično je solidan za besplatnu aplikaciju koja upotrebljava iPhone manju od zvjezdanih mikrofona.

Novu aplikaciju Music Memos možete dobiti besplatno za iPhone i iPad.