banner

Želite paziti tko ima vaš kućni Wi-Fi. To je iz različitih razloga: ljudi bi vam mogli ukrasti širinu pojasa, što bi rezultiralo problemima da ostanete unutar ograničenja za preuzimanje. Osobe na vašoj mreži mogu se također informirati o vašim osobnim podacima ili podacima tvrtke. To znači da trebate vrlo pažljivo kriptirati svoje podatke i osigurati kućnu bežičnu mrežu. Čak i uz sve te mjere opreza, još uvijek može postojati netko tko uspije dobiti pristup.

Evo tri alata kojim možete osigurati da dobro znate tko je na vašoj bežičnoj mreži i trebate li gledati leđa ili ne.

razumijevanje tekstova pjesama

1. Nirsoft Wireless Network Watcher

Nirsoft-ova promatrač bežične mreže je Marauder-ova karta bežičnih mreža. Omogućuje vam praćenje svakog računala i uređaja koji su prijavljeni na vašu mrežu. Prikazivat će se IP i MAC adresa svakog uređaja, tvrtka koja je proizvela mrežnu karticu i neobavezno ime računala.To znači da ne morate brinuti da će vam susjedi ukrasti širinu pojasa. Kao student (ili bilo tko drugi koji možda živi u stanu i neprestano prelazi širinu pojasa), ovo malo sredstvo prilično je sjajno i prikladno za one nespretne razgovore. Nakon što utvrdite tko stvarno koristi vašu mrežu, naravno, sami ste sa sučeljavanjem. Vodeća tehnologija vam ne može pomoći! & # X1f609;

Jednostavno preuzmite, instalirajte i koristite.

2. Zamzom bežični mrežni alat

Zamzom predstavlja alat sličan Nirsofovom. Omogućuje vam i pregled svakog korisnika koji je prijavljen na vaš Wi-Fi, a također prikazuje IP i MAC adrese svakog uređaja koji se kreće oko vaše mreže.

Na Zamzomu možete izvršiti brzo skeniranje ili dubinsko skeniranje. Ako nakon a Brzo skeniranje, ne možete pronaći problem ili sumnjate da netko ide na besplatnu vožnju na vašem Wi-Fi-u, pokrenite sporije, ali temeljitije Duboko skeniranje,

tipkovnica c piksela

Postoji premium inačica Zamzom koja također pruža i više uvida i informacija o tome tko je na vašoj mreži. (Na primjer, možete odabrati da biste vidjeli ime vlasnika računala.)

Sviđa mi se kako je Zamzom zapravo završio predstavljajući način zabrane korisnicima vašeg usmjerivača. Pogledajte video!

3. Neto naredba

Možete koristiti i dobar ol naredbeni redak da biste vidjeli tko je na vašoj mreži. Pritisnite tipku Windows ili izbornik Start i potražite 'cmd'. Postoje brojni drugi trikovi koje možete učiniti pomoću naredbenog retka sustava Windows, kao što je slanje ostalih korisnika iskačućih poruka.

Usput, ako ste ikad dobili Pogreška sustava 6118 kad pokušaš Neto prikaz, to može biti zato što imate uključen firewall.

Najbolji dio Komandni redak je njegovo uključivanje u sustav Windows. To znači da ne morate ništa preuzimati da biste ga koristili!

microsoft protok vs ifttt

Ovdje su vam tri sjajne, sveobuhvatne metode praćenja tko je u vašoj mreži. Budite sigurni i budite sigurni da pazite na svoju mrežu! Oh, i s velikom snagom dolazi do velike odgovornosti. Nemojte zloupotrijebiti ovu moć! & # X1f609;