banner

Dosta nekoliko modernih pametnih telefona dolazi s OIS ili EIS. Većina korisnika ima drhtavih ruku, a OIS pomaže u velikoj mjeri smanjiti nuspojave. Međutim, telefoni koji nemaju OIS često stvaraju mutne slike. Dok se ruke trese dok se slikaju uobičajeno, neki ljudi pate od drhtanja ruku. Drugi razlog može biti nedostatak usredotočenosti na temu dok kliknete. Bilo kako bilo, zamagljena slika nije dobra.

Ako vaš telefon nema optičku stabilizaciju slike (OIS) / elektroničku stabilizaciju slike (EIS) ili ne uspijeva obaviti svoj posao, možete upotrijebiti jednu od donjih aplikacija da popravite mutne slike na vašem iPhoneu do određene mjere. To su napredne aplikacije za uređivanje fotografija, koje koriste i amateri i profesionalni fotografi.

Započnimo.

Bilješka: Preporučam da napravite sigurnosnu kopiju zamagljene slike prije nego što isprobate bilo koju od donjih aplikacija prije nego što se uvjerite da koristite bilo koju od njih.

Kako zamućenje možete ukloniti

Morate shvatiti da, iako su ove mobilne aplikacije moćne, postoji ograničenje. Iz slike možete ukloniti samo zamagljenje do određene mjere. Ako je slika potpuno zamagljena tamo gdje je teško slikati predmet na slici, to ne možete popraviti zadovoljavajućim rezultatima pomoću mobilnih aplikacija. Bolje razumijete ovaj dio kada pokušavamo ukloniti zamagljivanje sa slike.

1. Snapseed

Evo izvorne slike koju ćemo pokušati dovesti do više fokusa, uklanjajući zamagljivanje što je više moguće.Otvorite sliku u snimku i dodirnite gumb Alati. Tu su smješteni svi alati za uređivanje. Odaberite opciju Pojedinosti.

Postoje dva alata koja možemo upotrijebiti za uklanjanje zamućenja što je više moguće. Jedno je struktura, a drugo je oštrenje. Preporučio bih vam da prvo upotrijebite oštrenje kako biste poboljšali rubove i detalje. Prstom krenite bilo gdje da biste povećali oštrinu prstom s lijeva na desno. Sada dodirnite ikonu izbornika da biste odabrali Struktura kako biste vratili detalje.

Morate se malo poigrati s tim vrijednostima da biste shvatili kako one utječu na različite aspekte slike. Nakon što ste zadovoljni, dodirnite gumb 'kvačica' za spremanje. Provjerite obje slike jedna pored druge.

Značajke lica su izraženije, a boja se donekle vratila. Također možete pokušati i povećati kontrast kako biste malo više istaknuli značajke.

Preuzmite Snapseed

rad s tekstom u Photoshopu
Također na Guiding Tech

VSCO vs Snapseed: Odabir Pro Photo Editor-a

Čitaj više

2. VSCO

Dodirnite ikonu '+' da biste uveli sve ili bilo koje slike u VSCO koji želite poništiti, a zatim dodirnite ikonu izbornika na dnu za početak uređivanja.

Neke aplikacije za uređivanje fotografija kao što je VSCO Struktura poziva kao Jasnost. Drugačije ime, slična funkcija. Pomaknite se malo da biste pronašli Alat za oštrenje i počnite prilagođavati klizač za uređivanje slike.

Kada završite, dodirnite ikonu „kvačica“ i ponovite isti postupak pomoću alata Clarity sada.

Jesam li ja ili VSCO napravio bolji posao u uklanjanju zamagljivanja slike nego Snapseed? Bilo kako bilo, lice sada izgleda bolje.

Preuzmite VSCO

3. Adobe Lightroom

Photoshop je vjerojatno najpopularnija i najčešće korištena aplikacija za uređivanje fotografija na svijetu. Lightroom je moćan uređivač fotografija koji je dostupan i na iPhoneu. Otvorite sliku u aplikaciji i dodirnite karticu Efekti da biste pronašli mogućnost Jasnoća i odstupanje. Jasnoću ćemo za sada koristiti samo. Nakon završetka, morate koristiti alat za oštrenje na kartici Detail.

Vratite se na Effects i pokušajte Dehaze. Kao što ime sugerira, uklonit će atmosfersku izmaglicu sa slike. Prikladnije za slike kliknute na otvorenom za uklanjanje neželjene izmaglice poput magle ili zagađenja. Međutim, može pomoći i nejasnim slikama koje se kliknu unutra.

Preuzmite Adobe Lightroom

Također na Guiding Tech

Top 5 savjeta za korištenje Prisma Like Pro na Androidu

Čitaj više

4. Prizma

Prisma je prvi urednik fotografija na AI koji uređivanje slika čini jednostavnim i zabavnim. Ne usredotočujući se na ostale značajke i filtre Prisme, otvorimo aplikaciju i vidimo što možemo učiniti. Jednom kada se slika otvori u Prismi, pomaknite se malo da biste pronašli Alat za oštrenje. Pomaknite klizač udesno.

U Prismi nema alata za strukturu ili jasnoću, ali ja sam kontrast koristio da bih istaknuo značajke i uklonio dodatnu svjetlost. Izgleda bolje?

Preuzmi Prismu

Osigurajte sve u fokusu

Kao što ste sigurno primijetili, uklanjanje zamućenja sa slika na iPhoneu je jednostavno. Međutim, ako imate zamagljivanje fotografija uz fotografiju koliko je primjer korišten u ovom vodiču, nemojte očekivati ​​magiju ni u jednoj od aplikacija.

Rekavši to, desktop urednici fotografija kao što su Photoshop i Lightroom mogu puno bolje obaviti urušavanje slika. Najbolji savjet koji mogu dati je izbjegavanje zamućenja, držanja ruku ili korištenja stativa. Ako je slika i dalje zamagljena, možete isprobati gore navedene aplikacije da popravite tu zamućenje.

Sljedeće: Želite li znati više o nekim najboljim uređivačima fotografija za iOS? Kliknite na donju vezu kako biste saznali više.