banner

Evernote je daleko najpoznatije rješenje za upravljanje bilješkama, zadacima, podsjetnicima i drugima, a istovremeno ih usklađujete na svim svojim uređajima. Osim nadogradnje Evernote Premium, besplatna je za upotrebu, a većina se korisnika savršeno slaže bez plaćanja toliko novca. Međutim, još uvijek nije svačija šalica čaja.

Sinkroniziranje problema i pogrešaka muči korisnike dugi niz godina. Osim toga, druge usluge mogu ponuditi identične, ako ne i bolje značajke za organiziranje vašeg života. Ako imate problema sa Evernoteom ili jednostavno želite razgledati još što bi moglo ispuniti vaše potrebe, evo četiri besplatne alternative za provjeru.

Microsoft OneNote

Prethodno član Microsoftovog Office paketa aplikacija, OneNote je sada besplatna samostalna aplikacija koja suparuje Evernoteu. Možete upisivati ​​jednostavne bilješke ili upravljati popisima brzih zadataka, ali njegova moć omogućuje vam da iskačete do obrezivanja web stranica, dodavanja fotografija i skeniranja tiskanog teksta.

Ako ste dovoljno kreativni, možete završiti s dobro dizajniranom stranicom za bilježnicu koja sadrži fotografije, kontrolni popis, bilješke, glazbu i još mnogo toga za nešto poput planiranja puta.OneNote preuzima bilješke i planira na novu razinu. Najveća razlika između OneNote i Evernote su njihovi kontrastni pristupi koji korisnicima daju kontrolu.

OneNote vam omogućuje potpunu kreativnu kontrolu nad stranicama vaše bilježnice, omogućujući vam povlačenje i ispuštanje okvira bilo gdje na stranici. Različite vrste sadržaja dolaze s unaprijed definiranim poljima ili rezerviranim mjestima, tako da sve što trebate jest ispuniti ih i staviti ih gdje želite. Uz to, korisnici OneNotea mogu zajedno surađivati ​​u zajedničkim prijenosnim računalima.

dropbox za chromebook

Iako Evernote također podržava razne vrste medija poput audio snimaka, fotografija i skeniranja, to izgleda više kao tradicionalni program za obradu teksta za bilježenje, osim s nekoliko dodataka. Evernote postaje snažniji od OneNote-a sa širokim rasponom podrške aplikacija trećih strana koje mogu izvoziti podatke u aplikaciju i proširiti svoju kolekciju.

Google Keep

Google Keep pruža zanimljiv posao vođenja bilješki i zadataka. Njegov dizajn sugerira da je više virtualna uredska ploča na kojoj možete postavljati interaktivne ljepljive bilješke. Značajno je jednostavniji i zbog toga lakši za upotrebu od Evernotea i Microsoft OneNotea, ali nedostaje mnogo funkcija za napredne korisnike.

To je u osnovi samo prilagođeni popis bilješki koje slažete po svojoj želji. Standardnu ​​tekstualnu bilješku možete pretvoriti u jednu sa fotografijama ili popis zadataka pomoću potvrdnih okvira. Zatim odaberite boju svoje bilješke i dodajte je svojoj ploči. U bilješke možete dodati oznake koje djeluju kao organizacijske oznake za filtriranje po naljepnici i dijeljenje bilješki s prijateljima i obitelji koji također koriste Google Keep.

Koristite Google Keep nešto prilično šarmantno u tome što on uklanja sva zvona i zvižduke i ostavlja vas samo da se suočite s onim što pokušavate postići.

Bilješka: Već smo pisali o nekoliko cool aspekata Google Keep-a i kako ga koristiti na iOS-u putem aplikacija.

Keepu možete pristupiti putem web stranice, aplikacije Chrome ili aplikacije Android za telefone i tablete. Google još nije objavio službenu aplikaciju za iOS, iako u App Storeu postoje neke druge alternative.

povratiti 360 pregled

Simplenote

Nije nerazumno imenovati Simplenote kombinacijom riječi 'jednostavan' i 'napomena'. Simplenote je otprilike minimalan koliko i bilježenje bilješki - osim ako ne računate šalu s barebonesima, što je Appleova aplikacija Notes u iOS-u. Na prvi pogled Simplenote izgleda kao samo osnovni uređivač teksta bez ikakvog bogatog uređivanja teksta, ali nemojte se zavaravati.

Većina značajki Simplenote-a skrivene su u izborniku koji prati svaku bilješku. Ovdje možete pronaći broj riječi, opcije slanja bilješke, pozvati korisnike na suradnju, pregledavati povijest i vratiti se na prethodnu reviziju ili objaviti bilješku za dijeljenje na web lokaciji Simplenote. Na dnu bilješki možete dodati i oznake za organizaciju.

Ne možete napraviti popise sa potvrdnim okvirima, ne možete dodavati fotografije, ne možete čak ni formatirati tekst. Simplenote može stvarati jednostavne bilješke i još malo toga. Za to što radi, ipak dobiva posao. Ako preuzimate aplikacije za mobilne uređaje i radne površine, Simplenote bez napora održava i sve u sinkronizaciji.

ToodleDo

Napokon stižemo do ToodleDo-a, koji ima svoja jedinstvena svojstva. Za razliku od ostalih, čini se da ToodleDo namjerno drži zadatke i bilješke potpuno odvojene. U stvari, kad se prijavite na internetsku aplikaciju ToodleDo, njih dvije su pod potpuno zasebnim karticama i pohranjene na sličan način - jedva da postoje zajedno. Za neke će to biti privlačno, a za druge podliježe dogovoru.

ToodleDo je također jedinstven po tome što je prilično ružan. Evernote, OneNote, Keep i Simplenote općenito su ugodni za pregled i lako ih je shvatiti. ToodleDo izgleda kao luđački potez vaše mape pristigle pošte.

Unatoč iskreno grotesknom izgledu, ToodleDo je izuzetno moćan. Ne samo da može djelovati kao pokretač bilješki i upravitelj zadataka, već podržava hijerarhijske obrise, popise, pa čak i čitav odjeljak posvećen pomaganju u stvaranju dobrih navika i uklanjanju loših. Alata za razvrstavanje zadataka i bilješki, među ostalim, također postoji u izobilju.

Bilješka:Suprotno većini načina određivanja cijena, a posebno konkurentima na ovom popisu, ToodleDo zapravo naplaćuje korištenje iOS aplikacija. Aplikacija je za Android korisnike besplatna na Google Playu, ali univerzalni iPhone i iPad aplikaciju prenose 3,99 dolara, stoga budite oprezni. Kao i Google Keep, korisnici iOS-a mogu uvijek koristiti mobilnu verziju web stranice kojoj je slobodan pristup bilo gdje.