banner

Ako prvi put ljuljate s iPadom, iskustvo može biti pomalo neodoljivo. To se događa čak i ako ste već imali tablet drugog proizvođača, budući da je operativni sustav koji radi iPad različit.

Smiješna je stvar, čak i ako imate iPhone i mislite da već znate sve dodatke za iPad zbog toga, iPad i dalje ima svoje jedinstvene značajke i opcije za koje čak ni neki iskusni vlasnici iPada ne znaju oko.

tv show engine preporuka

Pogledajmo četiri sljedeća savjeta koji će vam uštedjeti vrijeme i koje možete izvesti samo na iPadu.

1. Podesite glasnoću ili orijentaciju

Ako ste potpuno novi vlasnik iPada, sigurno ste primijetili mali prekidač koji se nalazi u gornjem desnom kutu uređaja i koji služi za isključivanje vašeg iPada kada je to potrebno. Međutim, ovo je samo zadana funkcija sklopke i to zapravo možete promijeniti, tako da umjesto toga može služiti za zaključavanje orijentacije zaslona vašeg iPada.Da biste to učinili, idite na postavke, zatim odaberite opći a zatim odlučite ispod Upotrijebite bočni prekidač za:

Super savjet: Osobno, radije koristim ovaj prekidač za zaključavanje rotacije mog iPada, jer iPad možete brzo isključiti brzo pritiskom na gumb za smanjivanje glasnoće nekoliko sekundi.

2. Podijeljena tipkovnica

Ako imate male ruke, možda će vam biti teško da tipkate na tipkovnici pune veličine iPada, a pritom je držite s obje ruke. Srećom, možete podijeliti tipkovnicu na dva dijela vrlo slične veličine do pola tipkovnice iPhonea, što olakšava tipkanje dok držite svoj iPad.

Da biste to učinili, jednostavno stavite oba palca na tipkovnicu iPada, a zatim ih razdvojite. Baš super.

3. Geste s više prstiju

IPad po zadanom dolazi s nekoliko stvarno zgodnih i korisnih gesta s više prstiju, koje su moguće samo zahvaljujući većem zaslonu. Međutim, ako prethodno ne znate za njih, možda biste trošili dragocjeno vrijeme izvodeći ove radnje.

Zatvaranje aplikacija

Na iPadu možete pomoću četiri prsta zatvoriti bilo koju aplikaciju. Jednostavno postavite četiri prsta na zaslon i izvedite prstom. Baš kao da pokušavate 'smanjiti' trenutnu aplikaciju.

multitasking

Kad imate mnogo aplikacija otvorenih na iOS uređajima i želite prikazati zaslon za više zadataka, nekoliko puta pritisnete gumb Početna. Na iPadu, pak, isti postupak možete postići tako da prstom povučete prema gore na zaslonu pomoću četiri prsta.

Prebacite aplikacije

Ovo je možda najnovija gesta dostupna samo na iPadu, jer jednostavno ne postoji ekvivalent s gumbom Početna. Kad imate aplikaciju otvorenu, pomoću četiri prsta prelazite prstom s desna na lijevo kako biste prešli na najnoviju drugu aplikaciju koju ste koristili.

Na sličan način, nakon što prebacite aplikacije, možete prstom povući sa četiri prsta u drugom smjeru da biste se pomicali po svim otvorenim aplikacijama.

Super savjet: Sve ove geste možete potpuno onesposobiti pristupom na opći opciju unutar vašeg iPada postavke,

4. Imajte svoje oznake uvijek pri ruci

Ako web stranicu pregledavate snažno (tko ne?), Bitno je pristupanje vašim omiljenim web lokacijama brzo i lako. Srećom, iako Safari na iPadu prema zadanim postavkama ne sadrži traku oznaka, možete ga uključiti postavke>Safari>Pokaži traku favorita za početak prikvačivanja svojih omiljenih web mjesta i uvijek im pri ruci.

Eno ga. A ako ste znatiželjni o svim stvarima koje možete učiniti sa svojim iPadom, držite se vodiča za dodatne informacije i korisne vodiče poput ove. Uživati!