banner

Kad sam kupio OnePlus One, tražio sam zvijer, a ne samo uspješnost. Sve su recenzije izvjestile o velikom trajanju baterije (3100 mAh!). Moj prijatelj dosljedno dobiva 7-8 sati ekranskog vremena po punjenju. I to mu lako ide nakon jednog dana.

Pa sam se iznenadio kad je moj OPO umro tek nakon postizanja 3 sata ekrana na vrijeme. Nešto nije bilo u redu. I da, bio sam na najnovijem ažuriranju CM 11S.

plavi profili zuba

Ako imate i ozbiljne probleme s baterijom ili ako mislite da vaš OPO ne traje toliko dugo kako bi trebao, pročitajte dalje kako biste utvrdili kako sam riješio problem s pražnjenjem baterije OPO-a i kako možete.

Više o trajanju baterije: Ranije smo pisali o 9 načina za očuvanje trajanja baterije na Androidu. Također možete koristiti aplikacije koje automatiziraju veze kako biste uštedjeli trajanje baterije.

1. Jesu li usluge Google Play krivac?

Kad sam krenula postavke ->Baterija, bilo je jasno što uzrokuje pražnjenje baterije. Bio je to Google Play Services. Nepotrebno se budio telefon, trčao u pozadini i izazivao pustoš.

Srećom, OnePlus One koji radi na Cyanogen OS 11S dolazi s alatima da se to riješi. Ići postavke ->Privatnost ->Zaštita privatnosti, Dodirnite izbornik s tri točke i omogućite opciju koja sadrži popis ugrađenih aplikacija.

podijelite aplikaciju

Sada dugo pritisnite Usluge Google Play, Ići Probudi se, Budite budni, Automatski start i odaberite odbijen za svakoga.

Za mene su skitne aplikacije bile usluge Google Play. Ali za vas to može biti nešto drugo. Ali rješenje za suočavanje s tim bit će isto.

2. Za dulji vijek baterija bavite se uobičajenim plesom

Ako ne znate dos i nemojte za novi Android telefon kada je u pitanju povećanje trajanja baterije, potražite pokazivače u nastavku.

 • Neka svjetlina ostane lijepa i niska. Ako automatska svjetlina ne radi za vas, poduzmite ručno upravljanje. OPO ima postavku za kontrolu svjetline pomicanjem prsta po statusnoj traci. Omogući to iz postavke ->Traka statusa,
 • Onemogućite podatke i Bluetooth kada nisu potrebni.
 • Potpuno isključite lokacijske usluge (GPS). GPS se zadaje uvijek u pozadini. Isključite ga kako biste poboljšali trajanje baterije.
 • Idi na Zaštita privatnosti i preuzmu kontrolu nad skitnim aplikacijama poput Facebooka. Kao što smo učinili u gornjem koraku, uskratite dozvole za buđenje, budnost i automatsko pokretanje.

3. Bavite se problemima s naplatom

Ako se vaš OPO ne naplaćuje pravilno ili mislite da je sporije nego inače, pogledajte sljedeća potencijalna rješenja.

izvozite jabučne note u google Keep
 • Obavezno koristite USB kabel isporučen s OPO. Ali samo da biste provjerili da nije kriv punjač, ​​pokušajte napuniti drugim USB kabelom koji imate.
 • Priključite ga na računalo i provjerite puni li se ili ne.
 • Držite pritisnutim gumb za isključivanje i jačinu zvuka da biste se pokrenuli za oporavak, a zatim pokušajte punjenje.
 • Ako još uvijek nije riješeno, možda ćete tražiti zamjenu.

4. Fiksiranje pregrijavanja baterije i punjača

Ako se prilikom punjenja baterija vašeg OnePlus One pregrijava ili sam vaš punjač pokazuje znakove grijanja, pokušajte sljedeće.

 • Preporučljivo je napuniti telefon kada dosegne oko 30-40%. Što je niži postotak baterije, topliji će uređaj / punjač postati.
 • Provjerite upotrebljavate li ispravni punjač i je li sve ispravno povezano.
 • Ako se telefon uopće ne uključuje, ostavite ga nekoliko sati, a zatim pritisnite tipku za napajanje duže od 20 sekundi. Ovo će učiniti soft reset. To možete učiniti nekoliko puta.
 • Ako se i dalje suočavate sa problemima, možda je vrijeme da vratite telefon.

Kakav je vaš vijek trajanja baterije?

Nakon što sam preuzeo dužinu trajanja baterije, sigurno se poboljšao. Ali nigdje nisam blizu željenog zaslona za 7-9 sati. Možda mogu stići tamo s prilagođenim ROM-om i drugačijim kernelima. Može biti.

U međuvremenu, javite mi kakav život baterije imate na svom OnePlus One u komentarima u nastavku.