banner

Bilo je trenutaka u mom životu kada sam trebao snimiti web stranicu - i na sve to mislim. Ponekad je to bilo zbog arhivskih razloga ili kad sam pokušavao prikupiti nastavni plan i program za svoj razred kodiranja. Ponekad je to bilo dijeljenje stranice s nekim. Možda ćete imati vlastite razloge za snimanje cijele web stranice u obliku slike, a arhive su na vrhu popisa.

3g do 4g app

Ako ste dizajner ili morate poslati povratne informacije dizajneru o web mjestu, željeli biste zabilježiti više od onoga što je prikazano na zaslonu. A možda biste željeli komentirati i na zaslonu. Možete, naravno, koristiti aplikaciju kao što je Skitch, ali tko želi lansirati potpuno novu aplikaciju.U nastavku ćemo govoriti o cjelovitim alatima za snimanje zaslona za Chrome i iOS (Ashish je već pokrivao alat za Android). Također ćemo pregledati web stranice koje će generirati sliku bilo koje web stranice za vas - nema potrebe instalirati dodatni softver.

1. Cijeli zaslon Snimanje zaslona za Chrome

Koristim snimanje preko cijelih stranica već nekoliko mjeseci. To se za mene dobro slaže. To je jednostavno proširenje bez mogućnosti. Sve što trebate učiniti je provjeriti je li stranica postavljena na zadanu veličinu prikaza (nije uvećana ili umanjivana) i kliknite ikonu proširenja. Učinit će svoje, a slika će se preuzeti u zadanu mapu. Zapravo ne postaje mnogo jednostavnije.

2. Awesome Proširenje zaslona za Chrome

Awesome Screenshot se prošle godine našao pod velikim vrućinama zbog stvaranja privatnosti korisnika. Proširenje je uklonilo adware, a proizvođači su ispravili svoje pogreške.

Sekundarna opcija: Ako vam se dodatak ne osjeća ugodno, pogledajte alternativu - Blipshot.

blokirati aplikacije za upotrebu podataka

Awesome Screenshot je popularan s razlogom - čini puno, i to dobro. Ovo će vam proširenje omogućiti snimanje zaslona web stranice (da, podržane su cijele snimke zaslona), napomenuti ih i podijeliti ih pomoću jedinstvene veze.

3. Awesome Screenshot Extension for Safari na iOS 8

Mnogo pregledavanja ovih dana odvija se na mobilnim telefonima. Stoga ima smisla da biste mogli snimati web stranice poslužene na iPhoneu ili iPadu.

iOS 8 sada podržava proširenja. Pomoću proširenja Awesome Screenshot možete snimiti cijelu web stranicu s desne strane na Safariju te također zabilježiti i podijeliti / spremiti. Nema prelaska na Skitch ili neku drugu aplikaciju.

4. Web-lokacija za snimanje zaslona

Screen Capture je jednostavna web stranica tehnološkog blogera Amit Agarwal. Sve što trebate učiniti je zalijepiti vezu za web stranicu, a zatim kliknite Snimi snimku zaslona, Web stranica će učiniti svoje, a vi ćete preuzeti PNG datoteku s cijele stranice.

Ljepota web stranice Screen Capture je u tome što radi bilo gdje - desktop, iOS, pa čak i Android.

bilješka 4 4k

Bonus: Preuzmite web stranice u PDF obliku

Preuzimanje web stranice u PDF obliku dobra je alternativa jednostavnom preuzimanju kao slike. Kada govorite o jako dugoj web stranici, funkcioniraće znatno bolje.

Na Chromeu isprobajte proširenje Spremi kao PDF koje sadrži web-stranicu jednim klikom za preuzimanje PDF-a. Također možete isprobati web stranice Pdfcrowd i HTML za PDF.

Za što koristite snimke zaslona s cijelom stranicom?

Koristite li ih zbog arhivskih razloga ili za kritiku? Podijelite s nama u komentarima u nastavku.