banner

Paint.net je besplatni softver za uređivanje slika otvorenog koda za Windows i često se uspoređuje sa sličnostima Photoshopa i GIMP-a. Omogućuje mnoštvo korisnih značajki, uključujući podršku za slojeve, posebne efekte, mnoštvo različitih alata i neograničenu povijest.

Ali ono što je kod Paint.net-a stvarno cool je da vam on omogućuje dodavanje funkcija softveru pomoću dodataka u zajednici. Na forumu Paint.net dostupno je nekoliko dodataka, ali ako niste sigurni koje biste dobili, na raspolaganju smo vam.

U ovom ću članku govoriti o 5 bitnih dodataka Paint.net koje morate preuzeti u 2019. No prvo, pogledajmo kako možete instalirati dodatke na Paint.net.

android izbornik postavki
Također na Guiding Tech

Kako stvoriti animirani GIF u Paint 3D

Čitaj više

Kako instalirati dodatke Paint.net

Prvo, Paint.net nudi dvije različite vrste dodataka - Vrste datoteka i efekti. Dok dodaci File Types dodaju podršku za različite vrste datoteka, dodaci Effects dodaju nove efekte, filtre i alate za prilagodbu.

Dodaci su dostupni u dva oblika: ili kao izravni instalacijski program s. exe datotečni nastavak za proširenje i instalaciju instalirati ili kao komprimirani zip mape sa. proširenje zip-a koje morate raspakirati. Pogledajmo obje metode:Instalirajte dodatke Paint.net pomoću. exe Proširenje

Da biste instalirali dodatke sa. exe proširenje, prvo provjerite da Paint.net ne radi na vašem sustavu, a zatim slijedite ove korake:

Korak 1: Dvaput kliknite na. EXE datoteku za pokretanje čarobnjaka za instalaciju. To će se otvoriti prozor s popisom svega što će dodatak dodati softveru. Odaberite efekte / vrste datoteka koje želite dodati, a zatim kliknite Dalje.

Korak 2: U slijedećem prozoru odaberite korisnike (korisnike) za koje želite instalirati dodatak, potvrdite okvir i uvjete i kliknite na Instaliraj.

3. korak: Ako dodatak uključuje bilo koji efekt / vrstu datoteke koja je već instalirana na softveru, prikazat će se skočni prozor s pitanjem želite li ponovo instalirati značajku. Samo potvrdite okvir Primijeni za dodavanje datoteka i kliknite Preskoči.

Kliknite Finish na završnom zaslonu i otvorite Paint.net. Sva instalirana proširenja unutar različitih izbornika naći ćete u softveru s logotipom dodatka odmah do njih.

Instalirajte dodatke Paint.net pomoću. proširenje zip-a

Da biste instalirali dodatke sa. proširenje zip-a, slijedite ove jednostavne korake:

Korak 1: Izdvojite datoteke iz. ZIP mapu pomoću 7Zip ili sličnog alata.

Svi dodaci u mapi sadrže a. dll proširenje i treba ih smjestiti u određene mape na temelju vrste dodatka.

Korak 2: Da biste instalirali dodatke, idite na mapu Paint.net App Files i zalijepite dodatke unutar mape Effects ili FileTypes, ovisno o vrsti dodatka.

3. korak: Desnim klikom na dodatak koji ste upravo zalijepili i prebacite se na svojstva dodatka. Na kartici Općenito na izborniku Svojstva kliknite gumb Otključaj da biste započeli koristiti dodatak. Preskočite ovaj korak ako ne vidite gumb za deblokiranje.

4. korak: Zatvorite Paint.net ako je otvoren, a zatim ga ponovo pokrenite da biste koristili instalirane dodatke.

Osnovni dodaci koje morate imati

Sada kada znate kako instalirati dodatke na Paint.net, pogledajmo nekoliko bitnih paketa dodataka koje biste trebali instalirati odmah:

1. BoltBaitov dodatak

Paket dodataka BoltBait sastoji se od 43 ključna dodatka koji značajno povećavaju mogućnosti softvera. Uz paket, dobit ćete gomilu prilagodbi i učinaka.

Dobivate čak i priručnu dugačku paletu, mnoštvo različitih oblika i još mnogo toga. Dodaci Bevel Object jedan su od zgodnijih koji imate uz ovaj paket i možete ih koristiti za izradu 3D objekata. Prijeđite na forum na forumu s donje veze da biste vidjeli potpuni popis svih dodataka u ovom paketu.

Preuzmite Boltbaitov dodatak

2. Pyrochild dodaci

Pyrochild Plugins je još jedno sjajno pakiranje koje možete potražiti ako želite još više efekata. Paket uključuje impresivan Curves + dodatak koji se poboljšava zahvaljujući značajci prilagođavanja Curves Paint.net-a.

Uz to, ima brojne efekte poput gradijentskih rešetki, filma, jitter-a itd. Dodatak Color Match zasigurno je jedan od hladnijih koji su uključeni u ovaj paket. Pomoću nje možete urediti svoju fotografiju tako da slijedi shemu boja druge fotografije. Posjetite post na forumu s donje poveznice za cjeloviti popis dodataka u paketu.

Preuzmite Pyrochild dodatke

3. Paket dodataka Simon B

Paket dodataka Simon B sadrži dobru kombinaciju učinaka i dodataka za vrstu datoteka, što stvarno može biti korisno ako želite najbolje iskoristiti Paint.net. Pomoću paketa možete dodati podršku prilagođenim četkama, neprimjetno uređivati ​​slojeve u drugom programu i dodavati GIF-ove u svoj projekt.

Uključuje i sjajni efekt teksta koji može uređivati ​​pomoću kojeg možete jednostavno dodati tekst svom projektu i kasnije ga urediti, nešto što prema zadanim postavkama ne možete. Za potpuni popis svih dodataka koji su uključeni u paket, prijeđite na forum na forumu s donje veze.

Preuzmite paket dodataka Simon B

4. Dpy Plugin Pack

Ako tražite neke cool efekte, kako biste začinili svoje slike, svakako biste trebali nabaviti dpy-ov dodatak. Uključuje nevjerojatna podešavanja i efekte koji će vam pomoći da stvorite slike koje vjerojatno nećete moći sami koristiti alate za zalihe.

Pomoću dodatka Black i Alpha + moći ćete bilo koju sliku promijeniti u B&W i lako promijeniti svijetla područja u prozirna. Učinak perspektive također je prilično cool i omogućuje vam da promijenite perspektivu bilo koje slike kako bi izgledala malo dramatičnije. Provjerite sve dodatke instalirane u paketu tako što ćete se uputiti na post na forumu s donje veze.

Preuzmite dpy's Plugin Pack

5. Paket dodataka MadJik

Popis zaokružuje popis dodataka MadJik, koji sadrži impresivnih 78 dodataka. Dodaci se kreću od jednostavnih efekata poput zamućenja gradijenta do složenijih poput fraktalnog kovrčavog stabla koje koristi fraktalni algoritam za crtanje kovrčavog stabla.

To je ujedno i jedno od najčešće ažuriranih paketa s popisa, tako da ćete i dalje tako često dobijati nove nove dodatke. Slijedite donju vezu da biste se uputili na post na forumu i pogledajte sve dodatke koje ćete dobiti uz ovaj paket dodataka.

uzmi bolje selfieje

Preuzmite MadJik Plugin Pack

Također na Guiding Tech

# Photo Editing Apps

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu sa člancima za uređivanje fotografija

Odmah nabavite ove dodatke za Paint.net

Iako je Paint.net prilično sposoban sam uređivač slika, ti dodaci zaista mogu pomoći da postignete više sa softverom. Pa što čekaš? Odmah preuzmite i instalirajte te dodatke i podijelite svoja djela u odjeljku s komentarima u nastavku.

Sljedeće: Ako ste novi na Paint.net-u i želite naučiti kako napraviti prozirne pozadine pomoću softvera, u sljedećem članku potražite brzi i jednostavni vodič za isti.