banner

Možda ste tip koji popravlja računala ili velikodušni prijatelj koji želi pomoći svojim manje budnim prijateljima. Morate koristiti USB Flash pogon s nekim najvažnijim softverom za spašavanje. A, jedan od njih mora biti antivirusni softver. To je jedan od najvažnijih softvera koji trebate imati na svom vanjskom pogonu. Pa, ako ga nemate, ovdje bih vam želio pokazati neke od najčešće korištenih i besplatnih prijenosnih antivirusnih softvera koje možete dodati u svoje prijenosno skladište softvera.

Idemo kopati

1. ClamWin

sinkronizirajte krom s firefoxom

ClamWin je jedan od najpopularnijih prijenosnih antivirusnih programa. Možete brzo priključiti svoj flash pogon i tražiti viruse. Morate odabrati koji pogon ili mapu koju želite skenirati. Ne postoji ograničenje kod skeniranja. Skener u stvarnom vremenu nije dostupan. Takođe je zakazano skeniranje onemogućeno jer nije korisno u prijenosnom okruženju.

Možete filtrirati određene ekstenzije iz skeniranja i također ograničiti skeniranje na određeni broj datoteka. Također, možete sebi poslati e-poštu upozorenja ako se otkrije neki virus. Najvažnije je da se baza podataka s definicijama virusa redovito ažurira.2. Spybot - Traži i uništi

Špijunski softver jedna je od stvari koje ponekad antivirusni softver ne može pronaći. Dakle, anti-špijunski softver je nužan u vašem pogonu. Spybot - Search and Destroy jedan je od onih koji se najčešće koriste prijenosnim antispyware-om dostupnim na internetu. Možete izvršiti skeniranje sustava ili određene datoteke. Špijunski softver dobiva karantenu i tamo stiže nakon što dobijete statistiku skeniranja.

Želite li testirati Softver na način koji neće štetno utjecati na vaše računalo?Koristite Shade Sandbox. Podržava i Windows 10.

3. Kaspersky TDSSCleaner

Rootkiti su jedan od glavnih problema računalnog sustava. Rootkitovi skrivaju postojanje zlonamjernog softvera i antivirusni softver ih ne može skenirati. U tom je slučaju također potreban anti-rootkit softver. Kaspersky TDSSKiller pruža sigurnost i sprječava rootkit da koristi sustav. Može ukloniti neke od uobičajenih i poznatih rootkita koji su mogli utjecati na vaš sustav.

Morate pokrenuti skeniranje i ono će generirati izvještaj. Možete promijeniti parametre skeniranja po kojima možete filtrirati upravljačke programe sustava i sistemsku memoriju iz skeniranja. Također, dobivate dodatne mogućnosti za provjeru digitalnog potpisa svakog softvera.

4. Otmica

HijackOvim se otkriva je li neki zlonamjerni softver napravio promjene u Registru ili u postavkama sustava. Stvara datoteku dnevnika i prikazuje koje su datoteke modificirane. Tada možete dodatno resetirati vrijednosti koje su promijenjene. Zajedno sa softverom dobivate gomilu alata uključujući Deinstaliranje upravitelja, upravitelja datoteka glavnog računala i Voditelj procesa,

5. FileAssassin

Možda ste naišli na upozorenje poput 'Pristup je odbijen' ili 'Ne mogu izbrisati ovu datoteku' tijekom izvođenja brisanja datoteka. To se događa kada je zlonamjerni softver utjecao na tu datoteku i ne dopušta vam da je izbrišete. U ovom slučaju vam FileAssassin može biti spas. Ne samo da će izbrisati datoteku, već će i zaustaviti procese koji su na nju utjecali. Samo morate odabrati datoteku i pritisnuti Izvršiti,

Ako želite izbrisati datoteku iz samog softvera, morat ćete odabrati opciju za nju. Inače će datoteku otključati kako biste je ručno izbrisali.

Korisnik Mac-a?Evo vodiča kako spriječiti i ukloniti zlonamjerni softver na njemu.

Jesmo li propustili?

To su bili neki od popularnih prijenosnih antivirusnih softvera svake grupe. Od pravog rootkita do zlonamjernog softvera koji vam ne dopušta brisanje datoteka. Ako mislite da sam propustio antivirus koji je dostojan ovog popisa, javite nam u komentarima ili na forumima.

ALI POGLEDAJTE:13 vrsta prijenosnih aplikacija koje biste uvijek trebali nositi sa sobom