banner

Pretraživanje na Internetu bez razmišljanja o Googleu gotovo je slično bogohuljanju. Dominira u pretraživanju kao bilo čemu. To je i glagol. Pitajte normalnog svakodnevnog web korisnika i on ne bi znao ništa drugo osim Googlea s kojim bi pretraživao web.

Iako je Google svih ovih godina radio vrlo dobro u usmjeravanju nas do traženih informacija, u posljednje vrijeme imao je nekoliko kamenitih i turobnih mjeseci u pogledu povjerenja i povjerenja korisnika. Naravno, uveo je promjene, ali mislim da je ovo pravo vrijeme da provjerite neke nove igrače na bloku, poput ove tražilice za koju možda niste čuli - DuckDuckGo,

DuckDuckGo je web pretraživač koji u porastu popularnosti prvenstveno radi ono što ljudi žele da Google učini, a to ne čini. Pogledajmo 5 njegovih značajki koje bi vas mogle prisiliti da se zauvijek oprostite od najdraže svjetske tražilice.

Super savjet: Provjerite ove nevjerojatne značajke tražilice Wolfram Alpha o kojima smo pričali negdje unazad.

1. Privatnost

Prva i glavna prednost korištenja DuckDuckGo je njihova politika privatnosti. Ne prikuplja i ne dijeli osobne podatke. Na DuckDuckGo-u se nikada ne stvara nijedan zapis o pretraživanju i nitko vam to ne može vratiti.S druge strane, Google pregledava svu vašu povijest pretraživanja i bilježi pretraživanja koja ste izvršili na svim svojim uslugama. Čak i ako niste prijavljeni i tražite kao anonimni korisnik, Google još uvijek bilježi IP podatke vašeg računala.

Pa, prosječnom korisniku to nije stalo, ali ako sjednete i razmislite neko vrijeme, to je zaista jezivo. Čovjek može reći toliko o vama ako samo zna što tražite na webu. Razmisli o tome!

2. Bez nereda bez oglasa

Prije nego što se pozabavimo ovom temom, uporedimo rezultate pretraživanja za pojam za pretraživanje u Googleu i DuckDuckGo.

U usporedbi s Googleom, DuckDuckGo pretraživanja su čista i bez oglasa (barem za sada). Čini se da se oglasi na Googleovim stranicama rezultata pretraživanja u posljednje vrijeme povećavaju. Također su započeli s poticanjem rezultata na usluzi Google+ u potrazi što je mnoge naljutilo.

udžbenik za Samsung s9

DuckDuckGo vam nudi ono što vam može biti od pomoći, a ne ono što je vrijedno u njegovim džepovima. Niste sigurni koliko dugo mogu zadržati taj status quo, ali zasad dobro.

3. Podaci o nula-kliku

Podaci o nula-kliku značajka je DuckDuckGo koja sažima neke rezultate pretraživanja i daje vam konsolidirani odgovor desno na vrhu rezultata pretraživanja. Te se informacije preuzimaju s web stranica kao što su Wikipedia, Crunchbase, Besplatni rječnik i drugi poznati izvori.

Informacije o nula-kliku mogu biti vrlo korisne u trenucima kada želite znati brzo značenje nečega. Nakon što pročitate sažetak informacija o nulti klikama, možda nećete trebati otvarati vezu na stranici rezultata pretraživanja.

4.! Prasak

! Značajka praska DuckDuckGo omogućuje vam izravno pretraživanje stotina poznatih web lokacija. Tik do gumba za pretraživanje nalazi se mala strelica na kojoj možete odabrati neke od popularnih web stranica.

Ako web stranica nije dostupna, možete upotrijebiti naredbu! GT, a zatim upit za pretraživanje da biste izravno preveli tekst pomoću Google Translatea. Možete pogledati sve! bang naredbe na DuckDuckGo bang stranici.

5. Jedna stranica za prikaz svih

3 od 10 puta osoba ne prijeđe na drugu stranicu Googleovih rezultata. U prosjeku, ako pojedinac ne dobije ono što traži na prvoj stranici, mijenja upit za pretraživanje. DuckDuckGo, s druge strane, nema koncept stranica.

Svi rezultati pretraživanja na DuckDuckGo navedeni su jedan za drugim i sve dok se pomičete prema dolje ovi rezultati će se prikazivati ​​na istoj stranici.

Je li bolji od Googlea?

Nisam imao puno vremena za testiranje DuckDuckGo-a, ali za pretpostaviti je da ogromnost i točnost rezultata zaostaje za Googleom. Googleov indeks i algoritam su superiorni i potpuno prebacivanje s Googlea na DuckDuckGo možda nije izvedivo. Rekavši to, neke od gore navedenih značajki zasigurno će se svidjeti mnogim korisnicima pretraživanja i mozda će ih držati pri ruci kao sekundarni alat za isprobavanje s vremena na vrijeme.

Što kažete na ovu novu tražilicu? Jeste li to već isprobali?

broj korisnika facebook-a u Indiji