banner

Nevjerojatno je kako su se Google Dokumenti razvijali i nastavljali dobivati ​​značajke tijekom godina. Toliko da je sada postao alat za pisanje i suradnju ogromnog broja ljudi, od kojih je većina ovisila o radnom stolu poput Microsoft Worda (ili Excela).

Ako ste samostalni pisac koji koristi Google dokumente kao softver za obradu teksta (Office Web Apps također je opcija), ovi dodaci za Google dokumente će vam olakšati život, tako da se možete više fokusirati na svoj sadržaj.

Dodaci Google Docs za pisce

Google je nedavno objavio da će Google dokumenti i listovi početi podržavati dodatke drugih proizvođača. Programeri su glasno i jasno primili Googleovu poruku i već postoje neki vrlo korisni dodaci za Google dokumente koji bi mogli olakšati vaš život kao pisca. Odabrao sam za vas najkorisnije.

1. Pro pisanje pomoć

Ovo je jedan od najkorisnijih dodataka koji možete dobiti ako ste pisac. Pruža vam obilje alata za poboljšavanje pisanja.U osnovi, dobivate skup alata koji će skenirati vaš članak zbog različitih uobičajenih pogrešaka i pružiti vam izvještaje.

Sada su neki od ovih alata, a to su provjera dosljednosti, provjera akronima, provjera korporativnog teksta ili klipovi i redukcije, a ostali su dostupni uz naknadu (možete dobiti probu od 14 dana).

Licenca za Pro verziju košta 35 dolara godišnje. Koristan je skup alata, čak i ako koristite besplatnu verziju.

2. Tezaurus

Vaše je pisanje možda dobro s gramatičkog i dosljednog stajališta, ali što učiniti kad ponovno pročitate ono što ste upravo napisali i shvatite da previše upotrebljavate istu riječ? I to, što je još više neugodno, ne možete smisliti ništa da ga zamijenite?

Lako je, samo koristite dodatak Thesaurus. Nakon što ga instalirate, jednostavno odaberite riječ za koju želite sinonime. Zatim kliknitePronađite sinonime za odabranu riječ,

Pojavit će se područje rezultata s vašim sinonimima.

3. Prevedi

Ako pišete na jeziku različitom od vlastitog (puno je ljudi, pogotovo na engleskom), ponekad ćete se naći kad ne znate kako nešto nazvati na tom jeziku. U mom slučaju to je obično predmet.

Ovdje vam je pomoć dodatak (Google) Prevedi dokumenata. Nakon što ga instalirate, pokrenite ga s Izbornik dodataka,

krom se zaglavio pri preuzimanju

Od tada će funkcionirati onako kako biste vjerojatno očekivali. Možete jednostavno upisati ili zalijepiti riječ ili frazu koju želite prevesti u okvir koji se prikazuje na desnoj strani prozora, odabrati jezike i sve ste spremni. Tada možete umetnuti prijevod u svoj dokument.

4. Skraćenice

Besplatno je dok je u beta verziji, ovaj dodatak je za vas ako u člancima neprestano koristite kratice. Nakon otvaranja, možete jednostavno kliknuti Skeniratikako bi prošla kroz vaš tekst. Pronaći će stvari poput kratica koje niste definirali ili napisali na dva načina.

Tada ćete dobiti popis rezultata. Ako ovako izgleda, dobro s vaše strane!

5. Pratite promjene

Ovaj također može biti vrlo koristan ako ste pisac. Omogućuje vam praćenje promjena koje ste napravili u određenom tekstu. Možeš Početak i Reset to iz izbornika Dodaci.

Pojavit će se s desne strane, kao i gotovo svi dodatci. Možete ga postaviti da automatski započinje praćenje promjena i, kako napredujete tijekom pisanja, vidjet ćete popis promjena koje možete prihvatiti ili ne.

Zaključak

Ako ste pisac, to su neki od vrlo korisnih dodataka Google Docs za treće strane koje ćete instalirati. Oni vam mogu olakšati život, zato ih pokušajte!