banner

Za bilo kojeg korisnika Mac računala iPhoto je mjesto koje treba posjetiti kada je u pitanju organizacija i unapređenje njegove biblioteke fotografija. To je zahvaljujući mogućnosti iPhota da sortira sve slike i velikom skupu alata za uređivanje slika.

pokretanje aplikacija mac

Međutim, zato što je iPhoto tako praktičan već ne znači da se način na koji ga upotrebljavate ne može poboljšati. Zbog toga ćemo vam u ovom unosu prikazati popis pet vrlo korisnih prečaca na tipkovnici pomoću kojih možete biti produktivniji s iPhotoom.

Idemo do njih.

1. Povećavanje i smanjivanje

Jedna od najintimitivnijih gesta za koje zna svaki vlasnik Mac-a je štipanje i vraćanje na trag ili magični miš kako bi se povećala i smanjila slika prikazana gotovo bilo kojom aplikacijom. Međutim, ako vam se dogodi da ne posjedujete nijedan od ovih uređaja, još uvijek se možete pouzdati u svoju staru, pouzdanu tipkovnicu za izvođenje ove radnje na iPhoto-u.Da biste to učinili, kad god ste otvorili sliku na iPhotu, upotrijebite tipku broj 1 da biste sliku zumirali na 100 posto, a tipku broj 2 da to udvostručite.

Nakon što ste gotovi i spremni da se vratite na to kako je slika prvotno prikazana, jednostavno pritisnite tipku Z ili 0 na tipkovnici da biste to učinili.

2. Uvoz i izvoz fotografija

Većini se to može činiti očitim, ali zapravo je nemoguće koristiti iPhoto ako ne znate prvo kako doći do bilo koje slike na aplikaciju. Isto se događa kad stvarno radite na fotografiji i morate je izvesti.

Obično to radimo pomoću pokazivača da kliknemo na odgovarajuće mogućnosti uvoza i izvoza na izborniku aplikacije. Ali to možete učiniti i sa tipkovnice.

Za uvoz slika na iPhoto koristite Command + Shift + I prečac, iako ga koristite Command + Shift + E, moći ćete izvesti slike iz iPhota.

3. Odaberite Ključne fotografije za svoje iPhoto albume

Jeste li znali da se pri prikazu vaših fotoalbuma na iPhotu slike prikazane za svaku od njih nazivaju 'ključnim' fotografijama? Pa, ispada da pomoću tipkovnice možete postaviti bilo koju ključnu fotografiju koja vam se sviđa za iPhoto albume čime ćete lako prepoznati s kojim albumima radite.

Da biste to učinili, samo upotrijebite pokazivač miša da se polako pomičete po omotu albuma, a koje će prikazati jednu po jednu fotografiju albuma. Kada dođete do slike koju želite napraviti ključnu fotografiju albuma, samo pritisnite Razmaknica na tipkovnici i gotovi ste.

4. Pokažite svaki detalj

Ako želite znati svaki detalj vaših slika, iPhoto vam omogućuje prikazivanje i skrivanje svih tih podataka s nekoliko jednostavnih prečaca.

Za početak, naslovi vaših fotografija mogu se prikazati pomoću Command + Shift + T, Na sličan način bilo koju skrivenu fotografiju možete otkriti pomoću Command + Shift + H,

Na kraju, ako želite vidjeti ocjene koje ste dodijelili bilo kojoj od svojih fotografija, upotrijebite to Command + Shift + R prečac za to.

kako razvrstati u brojevima

5. Zakrenite fotografije

Zakretanje fotografija slijedi istu logiku kao zumiranje i smanjivanje; zadatak nije tako intuitivan ako nemate trackpad ili čarobni miš. To postaje još neugodnije kada uvezete nove slike i one nisu pravilno orijentirane.

Da biste to izbjegli i zakrenite bilo koju sliku u iPhotu izravno s tipkovnice Command + R ili Command + Alt + R kako biste ga rotirali u smjeru kazaljke na satu ili u smjeru suprotnom od kazaljke na satu.

Izvoli! Obavezno označite ovaj članak kako biste mu se mogli vratiti svaki put kada upotrebljavate iPhoto. Nakon nekog vremena naviknut ćete se na ove prečace, a to će vam uštedjeti tonu vremena. Uživati!