banner

Ovih dana snimamo puno slika, a sve zahvaljujući pametnim telefonima. Kada bismo ih sve objavili na društvenim mrežama, sigurno bi izgledalo kao da spamujemo svoje prijatelje. Da bi se to izbjeglo, možete kombinirati više slika u jednu veliku sliku. Ova glavna slika u kojoj se nalaze druge manje slike poznata je kao kolaž.

Pa kako napraviti kolaž na uređaju sa sustavom Windows 10? Zahtijeva li neko posebno znanje ili poseban alat?

Ne baš. Iako postoje neke namjenske aplikacije, druge sadrže ovu značajku u svom softveru za uređivanje fotografija. Sve što trebate učiniti je odabrati slike, a softver će vam predstaviti foto kolaž.

Odabrali smo 6 besplatnih aplikacija za izradu kolaža za Windows 10. Podijeljeni su u dva odjeljka - bez vodenog žiga i vodenog žiga. Zašto? Budući da su vodeni žigovi neugodni, da, ali to možda ne bi vas najviše zanimalo i vjerojatno tražite značajku koju ima samo alat koji dodaje vodene žigove. Stoga smo odlučili uključiti obje vrste.

Provjerimo ih.Aplikacije kolagera za Windows 10 bez vodenog žiga

Evo 4 nevjerojatna alata koji ne dodaju nikakav vodeni žig kolažu.

1. PhotoScape X

Ja sam obožavatelj PhotoScape-a. Softver je tako jednostavan za korištenje, a obavlja sve zadatke za uređivanje fotografija uključujući mogućnost stvaranja foto kolaža. Nudi dvije vrste kolaža - ručni i automatski. Na vrhu ćete vidjeti poseban odjeljak za obojicu. Prvi se naziva imenom Collage, dok se drugi naziva Combine.

U načinu kolaža možete u jedan okvir priložiti do 11 fotografija. Na desnoj bočnoj traci dobit ćete različite vrste okvira. Odaberite okvir po vašem izboru i počnite dodavati fotografije. Zanimljivo je da se fotografije, ako promijenite okvir, automatski prilagođavaju. Štoviše, možete čak i prilagoditi veličinu okvira koristeći granice pojedinih slika.

Neki su okviri ograničeni na profesionalnu verziju, ali dobru kolekciju dobivate i u besplatnoj verziji.

Možete prilagoditi cijelu veličinu slike, prilagoditi razmak, marginu i zaobljenost kolaža. Osim što u pozadini koristite čvrstu boju, možete imati uzorke i gradijente. Kad je riječ o pojedinačnim slikama, možete primijeniti filtere, rotirati ih i okretati prema njima, zumirati i vršiti druge osnovne uređivanje.

U načinu kombiniranja samo trebate odabrati slike i sve će obaviti softver. Nudi tri načina za poravnanje slika: okomiti, vodoravni i pločica. Možete prilagoditi veličinu slike, stupce, rub, razmak i promijeniti postavku 'stane u'.

Jednom kada je kolaž stvoren, pomoću alata za uređivanje PhotoScape X možete ga dodatno modificirati. Možete dodati naljepnice, tekst, crteže i još mnogo toga.

Pros:

 • Jednostavan za korištenje
 • Ručni i automatski način kolažiranja
 • Bez reklama

Cons:

 • Velike veličine u usporedbi s drugima
 • Ograničeni broj fotografija može se dodati

Veličina: 356MB

Preuzmite PhotoScape X

2. PhotoPad

S veličinom manjom od 2 MB, PhotoPad spaja kolaž izrađujući tehnologiju s drugim zadacima uređivanja fotografija. Klikom na opciju Collage otvara se poseban prozor u kojem se nalaze sve funkcije povezane s kolažom. Možete ručno dodavati slike prema mreži ili odabrati značajku automatske mreže za dodavanje neograničenih slika. Da, pokušao sam s 50+ slika i stvorio sam kolaž bez odlaganja.

U pogledu uređivanja, iako možete odabrati orijentaciju i veličinu kolaža, ne možete postaviti prilagođenu veličinu. Pozadina se može postaviti u jednobojnu boju, prilagođenu sliku ili dostupnu pozadinu.

prijavite se za preskok padova

Možete izmijeniti razmak između slika i ugla. Ono što mi se svidjelo je to što možete razmjenjivati ​​slike metodom povlačenja i ispuštanja.

Kad je riječ o nedostacima, na pojedine slike ne možete dodati naljepnice ili filtere. Međutim, možete izmijeniti konačnu sliku s ponuđenim značajkama alata kao što su efekti, filtri, tekst i još mnogo toga.

Pros:

 • Mala veličina
 • Automatski kolaž s velikim brojem slika
 • Na raspolaganju su mnoge prilagodbe

Cons:

 • Nema naljepnica
 • Manje opcija za pojedinačne slike, poput efekata i filtra

Veličina: 2 MB

Preuzmite PhotoPad

Također na Guiding Tech

5 najboljih alternativa za Windows 10 Photos App

Čitaj više

3. Fototastični kolaž

Kao što ime sugerira, Phototastic Collage bavi se samo kolažima. Aplikacija je besplatna uz kupnju putem aplikacije. U besplatnoj verziji možete u kolažu dodati do 4 fotografije. Dobijate nekoliko predložaka. To čak nudi dizajnerske predloške.

Kada je u pitanju uređivanje kolaža, možete promijeniti pozadinu, prilagoditi razmak, dodati sjene, promijeniti dizajn bilo kad, zamijeniti fotografije i još mnogo toga. Možete dodati tekst i naljepnice. Srećom, učinci su dostupni za pojedinačne slike s mogućnošću obrezivanja.

Pros:

 • Mnogo prilagodbi
 • Predlošci dizajnera
 • Jednostavno sučelje

Cons:

 • Oglasi u aplikaciji
 • Može se dodati manje fotografija

Veličina: 59MB

Preuzmite Phototastic Collage

4. Fotografije

U kombinaciji s nevjerojatnim uređivačem fotografija, Fotor vam omogućuje da napravite tri vrste kolaža - rešetku, freestyle i šivanje fotografija. U ovaj alat možete dodati do 9 slika.

Aplikacija vam omogućuje promjenu obruba iz čvrste boje u pozadinu. Iako se fotografije automatski mijenjaju, ako promijenite predložak, nedostaje vam nekoliko stvari. Na primjer, ne možete mijenjati obrub ili veličinu slike. Također ne nudi velike mogućnosti za pojedinačne slike.

Pros:

 • Prekrasan uređivač fotografija
 • Najbolje za početnike

Cons:

 • Nedostaje prilagodba

Veličina: 30MB

Preuzmite fotografije

Također na Guiding Tech

#image editing

Kliknite ovdje da vidite našu stranicu s člancima za uređivanje slika

Aplikacije kolagera za Windows 10 s vodenim žigom

Sljedeće aplikacije čine sjajne kolaže, ali dodaju i vodeni žig.

5. Pic kolaž

Pic Collage je cjelovita aplikacija za izradu kolaža. Možete stvoriti tri vrste kolaža: rešetka, predložak i freestyle. Iako su mreža i slobodni stil očigledni, način rada sa šablonom nudi različite vrste pozadine prema temi. Na primjer, rođendani, Božići, smiješne i druge proslave.

Zanimljivo je da možete stvoriti kolaže s do 30 slika. Možete dodati efekte, isječak slike, duplikate i promijeniti pozadinu pojedine slike. Nadalje, u ovaj alat možete dodati tekst, naljepnice, doodle, pa čak i preuzeti slike iz web pretraživanja.

Nažalost, postoji nekoliko nedostataka u aplikaciji. Prvo, u besplatnoj verziji dodaje vodeni žig, a drugo, ne možete prilagoditi veličinu slike. Maksimalna veličina slike koja se može generirati je 1280 * 900.

Pros:

 • Kolaž s do 30 slika
 • Automatsko stvaranje
 • Prethodno stvoreni kolaži mogu se uređivati

Cons:

 • Vodeni žig
 • Mala veličina slike

Preuzmite Pic Collage

6. Maker kolaža - foto rešetka i montaža

Ovo je također namjenski alat za kolaž. Možete stvoriti obrasce za kolaž od rešetki i slobodnog stila. Uz mogućnost dodavanja 10 slika sučelje ove aplikacije je malo drugačije i bolje od ostalih. Možete dodati mnogo fotografija koje su vidljive u donjoj traci. Klikom na njih dodate ili uklonite ih iz kolaža.

Ono što mi se sviđa jest da prikazuje pregled svih predložaka u gornjem dijelu. Ne morate ih odabrati jedan po jedan. To olakšava prepoznavanje kako će izgledati kolaž. Ako vam se ne sviđa odabrani predložak, možete ga u bilo kojem trenutku promijeniti. Slike će se automatski poravnati. Aplikacija vam omogućuje dodavanje pozadine, teksta, naljepnica, promjena margine i veličine pojedinačne slike.

Za pojedinačne slike dobivate razne kontrole kao što su filtri, prekrivanje i druga poboljšanja. Možete čak i zumirati i smanjiti sliku do te mjere da će pozadina postati bijela. To je korisno za velike slike na kojima se slika obrezuje zumiranjem.

Da, aplikacija ima svoj dio nedostataka. Prvo, dodaje vodeni žig, a drugo, prikazuje oglase. Iako oglasi kao takvi ne smetaju, vodeni žig razočara. Nadalje, ne možete odabrati veličinu kolaža.

Pros:

 • Pregled svih rešetki
 • Umanji dostupno

Cons:

 • Vodeni žig
 • Ne može se postaviti prilagođena veličina kolaža
 • Nema šablona

Veličina: 78MB

Preuzmite alat za izradu kolaža

Također na Guiding Tech

Kako napraviti video sa slikama i glazbom u sustavu Windows 10

Čitaj više

Stitch it

Kolaži nisu samo korisni, već i izgledaju dobro. Sve ovisi o vašoj kreativnosti i načinu na koji koristite kolačiće i predloške dostupne za izradu kolaža. Možete ih dodatno poboljšati naljepnicama i tekstom koji pružaju te aplikacije. A ako vas gornji popis nije zadovoljio, možete isprobati i PicsArt i CollageIt aplikaciju.

Sljedeće: Koristite li Microsoft Word puno? Znati urediti slike u njemu na računalu. da ti limenka učiniti. Provjerite u nastavku.