banner

Prošlo je nekoliko godina od kako je Facebook dobio veliko redizajn. Facebook ažurira svoje mobilne aplikacije prilično često, ali glavna web stranica kojoj pristupite u pregledniku na računalu ili Macu i dalje ostaje netaknuta. Ostavlja i puno željenog kako u pogledu, tako i u pogledu funkcije. Ako koristite Google Chrome, ne mora biti ovako.

Chromeova široka podrška za proširenje otvara je za brojne metode za prilagodbu dizajna Facebooka i dodavanje novih značajki kada upotrebljavate web mjesto. I oni ih mogu besplatno instalirati. Ako želite bolje iskustvo na Facebooku, isplati se ovim produženjima pokrenuti.

Foto zum

Dodatak Photo Zoom za Facebook povećava različite male sličice razbacane po Facebooku dok pokažite iznad njih. Protežu se do visine i širine samog prozora preglednika ako je potrebno, pa je lakše vidjeti nečiju profilnu fotografiju ili malu sliku na drugi način bez da je morate kliknuti.

kako koristiti atext

Čini se da fotografije u fotoalbumima ili nešto što se otvara u pregledniku koji prekriva stranicu. Ovo proširenje uglavnom prikazuje preglede za fotografije koje kad se klikne učitava novu stranicu. Inače zaostaje ili se uopće ne učitava, ali za fotografije koje proširenje podržava, pokazalo se izuzetno pogodnim da lebdite iznad male sličice i pregledavate cijelu veličinu.Privatnost chata

Proširenje privatnosti Facebook Chat spasiće vas od ogromne količine socijalno neugodnih situacija. To samo blokira vaše prijatelje na Facebooku da vide kada ste pročitali njihove poruke, omogućujući vam da pročitate i zanemarite svaku poruku koja vam dođe na put ako vaše srce želi. Naravno da biste uvijek mogli preskočiti taj korak i skupno sve izbrisati.

To funkcionira bez obzira na to imaju li instalirano proširenje osobe s kojima razgovarate, pa čak i ako prijatelji koriste neki drugi preglednik ili platformu. Ako ga imate, a prijatelj nema, još uvijek možete vidjeti je li pročitao vašu poruku, ali ne može vidjeti kada ste pročitali njegovu. Uživajte u blaženoj privatnosti.

Savjet: Za to postoji rješenje. Ako ste na Facebook stranici i kliknete da vidite cijelu mapu pristigle pošte, mali kvačica pored naziva razgovora i dalje je vidljiv kada čitate poruke. Većina ljudi ne traži vremena da to kopa, pa produžetak i dalje vrijedi.

Facebook teme

Proširenje Teme za Facebook omogućuje vam da personalizirate svoj Facebook profil odabirom jedne od različitih dostupnih tema. Teme za izbor vrlo su široke, uključuju sve, od glazbe, raznih crtića do praznika. Primjenjuje pozadinsku sliku na vašoj stranici profila i čini sadržaj poluprozirnim. Zbog restriktivnosti Facebooka, sve se sljubljuje u prilično lijepom rasporedu.

Imajte na umu da je tema vidljiva vama samo kao nekome kome je instalirano proširenje. To ne mijenja izgled vašeg Facebook profila za ostale prijatelje.

Teme također zahtijevaju da brzo instalirate zasebno proširenje pod nazivom Fairshare i od vas traži da to učinite prilikom prvog preuzimanja. Iz bilo kojeg razloga, ovo drugo proširenje je ono što omogućuje galeriji tema da djeluje.

Facebook ReFresh

Facebook ReFresh uklanja sadašnji izgled News Feeda u korist Facebooka u korist nečega što bolje iskorištava zaslone širokog zaslona. Proširenje uklanja bočnu traku i popis korisnika na mreži te ispunjava prostor s više stupaca postova News Feeda sve dok je prozor preglednika širok.

Rezultat je malo sličan Pinterestu, s tim da su postovi u vašem feedu postavljeni po cijelom zaslonu računala bez ikakvog poravnanja jedan prema drugom. Pruža lijep efekt i sigurno bolje koristi vaš zaslon. Pored toga, lakše je klizati kroz postove prijatelja i stranica bez beskrajnog pomicanja.

Izgled chata na Facebooku

Izgled chata u Facebooku podiže ugrađeni messenger na Facebook web-lokaciji. Proširenje za Chrome odstranjuje bočnu traku i prozore za razgovor s odabranom temom. Sadrži osam tema: Rilakkuma, Hello Kitty, Jedan komad, Doraemon, Shin Chan, Domokun, Minion Tarepanda. Svi su crtani filmovi, pa teme nisu za svakoga, ali čine da vaši razgovori na stranici malo iskoče.

Proširenje također obećava da će uskoro doći dizajner tema, tako da imate veću kreativnu kontrolu nad temama. Nije jasno kada će programer dodati tu značajku, ali to bi trebalo poboljšati prilagodbu.

Izbacivanje vijesti

Ponekad imate nešto što biste željeli reći svijetu, ali ne želite nužno vidjeti što svijet planira. Napišite brzo zamućenje i krenite, možda vas kasnije uhvati svemir. Unesite News Feed Eradicator, proširenje koje u potpunosti uklanja vaš News News iz pogleda, ali i dalje vam omogućuje da objavite sve što želite.

Umjesto vašeg News Feeda, nasumično je generiran citat, često s namjerom da vas održi produktivnima. Ako ste tip osobe koja ne može uzdrmati vaše društvene mreže bez obzira koliko loše želite ostati usredotočeni, ovo će vam proširenje dobro doći. Nećete se moći izgubiti u svom News Feed-u komentirajući i voljeti ono što vaši prijatelji moraju reći. To ste samo vi i nadahnjujući citat.

budilica 2