banner

Push obavijesti olakšale su nam život (ili možda nisu). Štede nam vrijeme tako što nam daju do znanja da li je nešto vrijedno naše pažnje, a pritom osiguravamo da ne propustimo kritična ažuriranja.

Ali ponekad ta upozorenja za određene aplikacije možda neće raditi po želji. Jedna od takvih aplikacija koja ljudima neprestano zadaje glavobolju u vezi s obavijestima je aplikacija Facebook.

zaključavanje aplikacija na iphoneu bez bjekstva od zatvora

Kad push upozorenja prestanu raditi na Facebook Android aplikaciji, prestaje primati zvučne upozorenja. Međutim, kada otvorite Facebook aplikaciju, na ikoni obavijesti on obično prikazuje broj obavijesti. U osnovi, morate otvoriti aplikaciju da biste vidjeli nove obavijesti. Frustrirajuće, zar ne?

Ne brini. U ovom postu ćemo vam reći šest učinkovitih rješenja za obavijesti Facebooka koji ne rade na Androidu.

1. Provjerite postavke obavijesti o telefonu

To je prva stvar koju biste trebali provjeriti imate li problema s obavijesti. Android ima ugrađenu postavku obavijesti za aplikacije. Možete uključiti i isključiti obavijesti za pojedine aplikacije izravno iz postavki telefona.No ponekad ćete primijetiti da su obavijesti o aplikaciji isključene. To se može dogoditi zbog neke pogreške u sustavu koju uzrokuje aplikacija ili iz nekog drugog nepoznatog razloga. A kad god se to dogodi, push upozorenja prestaju se prikazivati.

Da biste provjerili jesu li obavijesti o aplikacijama uključene za Facebook, slijedite ove korake:

Korak 1: Dodirnite Postavke na svom telefonu, a zatim Aplikacije ili Aplikacije i obavijesti.

Korak 2: Pod aplikacijama dodirnite Facebook. Zatim pritisnite tipku Obavijesti o aplikacijama.

3. korak: Na sljedećem zaslonu provjerite jesu li obavijesti uključene. Ako su obavijesti isključene, dodirnite prekidač da biste ih uključili.

Pročitaj ovo: Najboljih 13 Facebook priča o savjetima za korištenje poput profesionalca

2. Provjerite postavke obavijesti na Facebooku

Pored Android-ovih ugrađenih postavki obavijesti za aplikacije, većina aplikacija dolazi i sa vlastitim postavkama obavijesti. Isti je slučaj i s aplikacijom Facebook. Postavke obavijesti možete izmijeniti, omogućiti ili onemogućiti unutar Facebook aplikacije.

Ako su push obavijesti onemogućene u aplikaciji Facebook, to bi mogao biti razlog za vaše probleme. Stoga moramo provjeriti postavke obavijesti na Facebooku.

Da biste to učinili, otvorite Facebook aplikaciju na svom Android telefonu i dodirnite ikonu s tri trake u gornjem desnom kutu. Pomaknite se prema dolje i odaberite Postavke obavijesti.

Ovdje ćete pronaći razne vrste aktivnosti o kojima vam Facebook može slati obavijesti. Dodirnite Aktivnost o sebi. Na sljedećem zaslonu provjerite je li preklopnik pokraj gumba uključen. U slučaju da je isključen, omogućite to.

3. Provjerite ograničenja podataka

Druga ugrađena postavka Androida koja bi mogla biti odgovorna za izdavanje obavijesti je ograničenje podataka. Ako je omogućeno, aplikacije ne sinkroniziraju podatke u pozadini, što rezultira bez push obavijesti.

Da biste provjerili je li sinkronizacija pozadinskih podataka aktivna za aplikaciju Facebook, idite na Aplikacije u Postavke telefona. Dodirnite Facebook, a potom Potrošnja podataka. Potražite opciju Pozadinski podaci. To treba omogućiti. U slučaju da je isključen, dodirnite preklopnicu da biste ga uključili.

Mogao bi: Evo kako smanjiti upotrebu podataka aplikacija na Androidu

4. Očistite predmemoriju

Brisanje predmemorije aplikacije može raditi nekim korisnicima, ovisno o uređaju koji koriste i postavkama koje imaju u njemu. Pucajte, možda ćete imati sreće. Evo kako to riješiti.

Da biste resetirali predmemoriju aplikacija za Facebook aplikaciju, idite na Aplikacije u Postavke telefona. Potražite na Facebooku. Zatim dodirnite Pohrana. U odjeljku Storage dodirnite Clear Cache. Ako i dalje ne primate obavijesti, pokušajte ponovo instalirati aplikaciju Facebook iz Trgovine Play.

5. Odjavite se sa svih uređaja

Za neke korisnike problem može biti specifičan za račun, a nije povezan s uređajem. Znači, ako se prijave putem drugog Facebook računa na svom telefonu, počet će dobivati ​​push obavijesti. Međutim, oni ne dobivaju obavijesti na svom uređaju niti na nekom drugom telefonu.

Da biste riješili taj problem, slijedite ove korake:

Korak 1: Otvorite Facebook na radnoj površini i dodirnite malu strelicu prema dolje u gornjem desnom kutu i na izborniku odaberite Postavke.

Korak 2: Na lijevoj bočnoj traci kliknite Sigurnost i prijavite se. U odjeljku Gdje ste prijavljeni kliknite na Više.

3. korak: Pomaknite se prema dolje i kliknite Odjava iz svih sesija. Tako ćete se odjaviti sa svih prijavljenih uređaja.

4. korak: Prijavite se na Facebook s telefona. Trebali biste moći primati push obavijesti.

Savjet stručnjaka: Također možete pokušati resetirati Facebook lozinku. Tako ćete se odjaviti i sa svih registriranih uređaja.

6. Isprobajte Facebook Lite

Ako nijedno od gore navedenih rješenja ne uspije, pokušajte pomoću Facebook Lite aplikacije ili mobilne web stranice. Oba vam šalju obavijesti i lagana su. U slučaju da želite znati više o aplikaciji Facebook Lite, provjerite ovu detaljnu usporedbu.

Popravimo to

Nadamo se da ste uspjeli riješiti problem s Facebook obavijestima koje ne rade na vašem Android uređaju pomoću gore spomenutih rješenja. Javite nam kako vam je uspjelo.