banner

Prije svega, ako posjedujete Samsung Galaxy S7, dozvolite mi trenutak da vam čestitam na izvrsnoj kupnji. Uređaj je sjajna kombinacija ljepote, performansi i produktivnosti i siguran sam da volite raditi na njemu. U šta vjerujem, to je najbolji Galaxy uređaj do sada.

Međutim, ako mislite da niste u mogućnosti iskoristiti sav potencijal svog novog pametnog telefona, evo nekoliko lijepih savjeta za početak rada. S druge strane, ako razmišljate o kupovini ove, ove 7 karakteristike mogu vam pomoći da odlučite.

zabilježite 8 prednosti i nedostataka

Evo videozapisa ako više volite sjediti i gledati.

1. Konfigurirajte uvijek prikazu

Prema Samsungu, prosječni korisnik uključuje zaslon svog telefona samo da provjeri vrijeme ili aplikacije koje su donijele obavijest u posljednjih nekoliko sati. Iako bi mogućnosti poput dvostrukog dodirivanja telefona za buđenje mogle pomoći u takvim scenarijima, Samsung Galaxy S7 na ovo pitanje odgovara prilično inteligentnim pristupom i to je uvijek na ekranu. S kombinacijom Super AMOLED zaslona i moćnim procesorom, crna pozadina pomaže uštedjeti život baterije i daje vam osnovne podatke svaki put kada pogledate S7.Opcija se nalazi u Android Settings-> Display -> Always on Display a možete odabrati prikazivanje sadržaja poput sata, kalendara ili čak slika.

Iako možete odabrati mnogo formata za vrstu prikaza sata i kalendara, za slike možete dobiti samo nekoliko izbora koji se temelje na crnoj pozadini. Korisnik ne može dodati osobnu sliku u Always On Display i mislim da je najbolje da ne bude nepotrebnog pražnjenja baterije.

2. Korištenje podijeljenog zaslona za rad s više zadataka

Samsung je uvijek isticao što više radi s uređajem, pa smo u prošlosti vidjeli različite dodatke na njihovoj OS operacijskoj mreži, poput pokretača bočnih traka, pomoću kojeg korisnik može raditi na više aplikacija istovremeno. S Galaxy S7 možete istovremeno raditi na dvije aplikacije koristeći značajku podijeljenog zaslona, ​​a za razliku od LG uređaja, značajka nije ograničena na samo nekoliko aplikacija.

Možete otvoriti sve aplikacije koje imate u odjeljku nedavnih aplikacija na podijeljenom zaslonu i za početak pritisnite i zadržite gumb nedavne aplikacije.

Telefon će vas tražiti da odaberete dvije aplikacije koje želite otvoriti u prikazu podijeljenom zaslonu. Prva odabrana aplikacija zauzet će gornju polovicu zaslona, ​​dok će druga polovica zauzeti preostalu polovicu. Međutim, možete povećati ili smanjiti područje nekretnina aplikacije pomoću razdjelnice između dvije aplikacije. Niste sigurni kako će se stvari mijenjati s Androidom N, ali za sada je to sjajna značajka.

3. Promjena veličine zaslona aplikacije

Iako su veličina i faktor forme Galaxy S7 jednostavno savršeni, stvari možete malo izmijeniti ako i dalje imate problema sa dosegom gornjih rubova aplikacije. U Napredne postavke, omogućiti Gesta skočnog prozora i moći ćete raditi s aplikacijama u skočnom prikazu tako da prstom dijagonalno prijeđete prema dolje iz bilo kojeg gornjeg kuta zaslona.

Značajka vam omogućuje da aplikaciju premjestite bilo gdje na zaslonu, a oni će vam dati plutajući mjehurić kada se pritisne gumb za dom. Možete čak gledati YouTube videozapise na četvrtini zaslona, ​​a zatim paralelno raditi na drugoj aplikaciji. Na taj način vaš YouTube uvijek ostaje na vrhu i reproducira video za vas. Možete promijeniti veličinu dvije ili više aplikacija i zatim ih slobodno premjestiti na zaslonu. Moram reći, vrlo zanimljiva značajka.

4. Snimite filmove

Fotoaparat Galaxy S7 dolazi s funkcijom koja se naziva motion photo koja pravi male video snimke neposredno prije nego što pritisnete fotografiju zatvarača, a zatim vam omogući pregled videa. Iako neki kažu da je slično Apple Live Photos, mislim da to nije slučaj.

textmate vs sublime

Dok se fotografija uživo s Apple-om može dijeliti pomoću iMessages i drugih GIF sredstava, ove Motion Photos ne mogu se dijeliti. Umjesto toga, pomažu osobi da se vrati u vrijeme i uzme trenutak koji mu je možda promakao djelić sekunde kašnjenja. Fotografija neće biti najviše rezolucije, ali tada je nešto bolje nego ništa.

Značajka se može omogućiti s Postavke kamere dok fotografirate stražnju kameru.

5. Pozadine za zaključavanje zaslona

Iako je značajka Always On Display odlična, možete zaključati i zaključani zaslon i automatski promijeniti sliku na fotografijama koje ste spremili u galeriji. Da biste promijenili postavke, prijeđite na Postavke -> Pozadina -> Zaključani zaslon a zatim odaberite opciju iz Galerije.

Sada možete odabrati čak 30 različitih pozadina za zaključani zaslon i one će se mijenjati nasumično svaki put kada otključate telefon. Dok ste tamo, ne zaboravite isprobati dinamične pozadine poput efekta paralakse koji imate na tapetama iPhonea.

mitovi o mobitelu

6. Nabavite iPhone poput pokretača i izvucite ladicu aplikacija

Ako stižete s iPhonea, a ladica aplikacija i početni zaslon ne čine vam usklađivanje, Galaxy S7 je uključio eksperimentalnu značajku koja će vam pomoći. Smješten pod Galaxy Labs u Napredne postavke, možete uključiti opciju za prikazivanje svih aplikacija na početnom zaslonu i onemogućivanje ladice za aplikacije.

To će onemogućiti ladicu aplikacija i vidjet ćete svaku aplikaciju koju ste instalirali u nizu stranica izravno na početnom zaslonu, baš kao što biste je imali i na iPhoneu, naravno s nekim widgetima. Ako ne želite nikakve widgete, samo ih dugo pritisnite i odaberite delete.

7. Nešto posebno za igrače vani

Samsung Galaxy S7 posebno je dobar odabir ako ste igrač. Ne samo da vrhunske specifikacije omogućuju nesmetano pokretanje svake igre, kombinacija s tekućim hlađenjem i AMOLED zaslonom osiguravaju da možete igrati satima. Smješten pod Napredne postavke, možete uključiti Pokretač igre i Alati za igre,

Pokretanje igara je poput mape koja sadrži prečace svih igara koje ste instalirali na telefon i olakšava vam ih s jednog mjesta. Također imate mogućnost smanjenja snage CPU-a kako biste uštedjeli bateriju za produženi gameplay. Alati za igre pružaju vam neke dodatne opcije dok igrate igru, poput snimanja zaslona, ​​onemogućavanja obavijesti i puno više.

Namjeravam detaljno objasniti ovu značajku u jednom od svojih narednih članaka. Dakle, pratite.

Zaključak

Ovo su bili neki od savjeta koje možete koristiti na Galaxy S7 kako biste maksimalno iskoristili uređaj. No to nije sve, uređaj dolazi s moćnom kamerom i neverovatnim softverskim poboljšanjima koji vam mogu pomoći u snimanju boljih fotografija. Stoga se pobrinite za sljedeći put kada pokrijem neke od gornjih vrhova Galaxy S7 kamere.

TAKO PROČITAJTE:Kako instalirati fenomenalne teme na Samsung Galaxy S6, edge / edge + i Note5