banner

Možda biste više voljeli TeamViewer alternative zbog njihovih značajki, cijena, tehnologije krajnje točke, prilagodljivosti, rješenja službe za pomoć ili iz drugih razloga. Međutim, većina korisnika ne zna koja bi im softverska rješenja za daljinski pristup mogla ponuditi.

Softver za daljinski pristup omogućuje tvrtkama, kao i pojedincima, pristup ili interakciju s računalima i drugim uređajima s udaljene lokacije.

TeamViewer, vodeći svjetski lider u ovoj industriji, navodno ima najveći tržišni udio. I više od 1,5 milijardi uređaja aktiviralo je softver.

Ali što vam mogu ponuditi alternative TeamViewer-a? Hajde da vidimo.

1. Zoho Assist

Zoho Assist drugi je na našoj listi i jedan od široko korištenih proizvoda Zoho Suite-a. Zoho Assist pruža rješenja za daljinsku podršku za stolove za pomoć u IT-u, vanjske IT usluge i podršku davatelja usluga.Ovaj softver za daljinski pristup omogućuje vam podršku udaljenim kupcima čak i kada ste u pokretu. Uz Zoho Assist možete pružiti daljinsku podršku računalima s Android ili iOS uređaja i obrnuto.

Zoho značajke su neizmjerne. Sigurno ćete pronaći rješenje koje zadovoljava vaše potrebe.

Najpopularnije značajke su daljinska podrška za web i mobilne uređaje na zahtjev, daljinski pristup bez nadzora i dijeljenje zaslona.

Također, sigurnost (SSL i dvofaktorska provjera autentičnosti), integracije, prilagođavanje i upravljanje korisnikom su značajke zbog kojih se Zoho ističe.

Ovaj je alat besplatan za upotrebu. Možete nadograditi na plaćene verzije za otključavanje naprednih značajki kao što su daljinski ispis, napomene, prilagođeno preslikavanje domena i sofisticirana izvješća.

kako promijeniti onedrive račun

Plan daljinske podrške uključuje Standard (tehničar), 8 ili 10 USD mjesečno, Profesionalni plan 13 ili 15 dolara mjesečno, a Enterprise, 21 ili 25 dolara mjesečno.

Štoviše, Standard (računala bez nadzora) počinju od 8 USD mjesečno za godišnji plan i 10 USD za mjesečni plan. No, ako odaberete godišnji plan, ostvarili biste neke popuste.

Također na Guiding Tech

Kako omogućiti Windows u TeamViewer-u u sustavu Windows 10 (i više savjeta)

Čitaj više

Zoho Assist ima prilagodljivo i jednostavno sučelje i unaprijed ugrađene integracije s rješenjima za pomoć uslugama kao što su ServiceNow, Zendesk, Zoho Desk.

2. Microsoft Remote Desktop

Microsoftova daljinska radna površina omogućuje korisnicima povezivanje s udaljenim radnim površinama, računalima ili aplikacijama.

Lijepa stvar ovog softvera je što je besplatan, jednostavan za korištenje i podržava ga na širokom rasponu uređaja.

Iako su njegove značajke ograničene u usporedbi s drugim rješenjima na ovom prostoru, pronaći ćete sjajne značajke kao što su daljinsko povezivanje, jednostavno upravljanje vezama, sigurna veza s podacima i aplikacijama te visokokvalitetni video i audio streaming.

Također možete pristupiti objavljenim udaljenim resursima i udaljenim računalima koja rade na Windows Professional ili Enterprise i Windows Serveru.

3. RealVNC

RealVNC jedan je od vodećih softvera za daljinski pristup putem stolnih i mobilnih uređaja.

Ovaj softver ima prilagođena rješenja za administratore sustava i stručnjake, upravljane davatelje usluga, integratore i OEM proizvođače te ugrađene inženjere.

Dok koristite RealVNC, borit ćete se da zaobiđete vatrozid ako niste stručnjak. Također, ne možete koristiti port koji izvodi drugi program.

Osim ovih nedostataka, RealVNC ima i izvrsne karakteristike koje ga čine rješenjem. Podrška za više platforme, mogućnosti upravljanja timom i intuitivni daljinski upravljač čine je izvrsnom alternativom TeamViewer-u.

Real VNC ima slobodan plan koristan u nekomercijalne svrhe. Za pristup naprednim značajkama trebat će vam plaćena verzija.

Profesionalni plan počinje od 40 dolara godišnje, a trenutna podrška od 200 dolara godišnje. Također, plan poduzeća započinje 55 dolara godišnje, a podrška iznosi 400 dolara godišnje.

4. AnyDesk

Softver za udaljenu radnu površinu AnyDesk pruža siguran i pouzdan daljinski pristup i radnu površinu. Korisničkim sučeljem je, osim svoje cross-platformske podrške, lako upravljati.

Iako su njegove značajke ograničene u usporedbi s drugim rješenjima na ovom prostoru, sigurno biste pronašli neke karakteristične značajke.

Neke od jedinstvenih značajki uključuju njegovu propusnost, prilagođeno sigurnosno rješenje za vaše sigurnosne zahtjeve, provjeru veze i ograničenja pristupa.

AnyDesk nema besplatan plan. Lite plan počinje od 10,99 USD mjesečno, Profesionalni 20,99 USD mjesečno, a Snaga 52,99 USD mjesečno.

Također na Guiding Tech

Evo kako ukloniti Ransomware sa telefona

Čitaj više

5. Chrome Remote Desktop

Chrome Remote Desktop pruža siguran udaljeni pristup i podršku na računalima, telefonima i tabletima. Siguran je i dostupan kao proširenje na pregledniku Google Chrome.

Iako radi samo na Chromeu, ima impresivne značajke kao što su daljinsko povezivanje putem udaljenog gateway-a za radnu površinu, daljinski pristup i podrška te jednostavno upravljanje vezama.

Jednostavna priroda ovog softvera čini ga jednostavnim za korištenje. Softver je besplatan, kao i druga rješenja, podržava više lokalnih zaslona.

6. Splashtop poslovni pristup

Sljedeći na našem popisu je Splashtop Business Access, jedna od najboljih alternativa TeamVieweru.

Splashtop poslovni pristup omogućuje sigurni udaljeni pristup računalu i podršku pojedincima i tvrtkama. Također, prilagođena rješenja koja služe poslovnim profesionalcima, upravljanim pružateljima usluga, IT odjelima i službi za pomoć.

Neke od nevjerojatnih značajki koje ćete uživati ​​uključuju daljinski pristup s bilo kojeg uređaja (pojedinca i timove), snimanje zaslona s mobilnih uređaja i radne površine te 360 ​​ogledala. Prijenos datoteka i udaljeni ispis također su važan USP.

Ovaj je softver prilagođen korisnicima i ima skalabilne cijene koje odgovaraju vašim potrebama. Solo plan poslovnog pristupa počinje od 5 USD mjesečno dok pro plan poslovnog pristupa počinje od 8,25 USD mjesečno.

Ako vam treba pristup podršci True Dual Monitor, ovo će rješenje doći uz dodatni trošak.

7. Doseg Goverlana

Posljednji na našem popisu je Goverlan Reach. Goverlan Reach cjelovit je alat za udaljeni pristup za podršku za radnu površinu i upravljanje sustavima.

Softver je skalabilan i jednostavan za upotrebu. Omogućuje siguran pristup, lako ukrcavanje, skraćeno vrijeme razlučivosti i upravljanje krajnjim točkama.

Ovo je ugrađeni alat za daljinski pristup koji se isporučuje s nizom drugih značajki kao što su napredni daljinski upravljač, aktivno upravljanje direktorijima itd. Za koje će tvrtke vjerojatno biti korisne.

Kad dosegne Goverlan, možete upotrijebiti Microsoftov alat za podršku za lozinku lokalnog administratora za objedinjavanje lozinki na računalima unutar domene.

Goverlan Reach nudi probno razdoblje od 30 dana nakon čega možete birati bilo koji od tri plana plaćanja (mjesečno ili godišnje). Standardni plan počinje od 29 USD mjesečno, a Profesionalni plan od 69 USD mjesečno. Enterprise plan otključava napredne značajke kao što je procjena sukladnosti s informatičkim tehnologijama, počevši od 129 USD mjesečno.

Pozadinsko upravljanje sustavom radi samo na uređajima koji podržavaju Windows, tako da je to ograničenje.

Također podržava Citrix i MSTS Session Shadowing, višesatnu aktivnost zaslona i nadzor brojača performansi.

Odaberite svoje preferirane alternative TeamViewer-a

TeamViewer ima nekoliko prikladnih alternativa, stoga je važno pronaći pravi softver koji zadovoljava vaše potrebe. Stoga ćete morati procijeniti ove mogućnosti na temelju željenih značajki da biste donijeli informiranu odluku.

Dalje gore: Pitate se kako možete lokalno ispisati svoje dokumente daljinskim pristupom računalu pomoću TeamViewera? Pročitajte sljedeći članak da biste dobili cijeli vodič.