banner

Banka energije jedan je od danas najkorisnijih uređaja. Kad god vidite da je vaš telefon ili vaš Nintendo Switch na mjestu da umre, uključite ga u električnu banku i on će se početi puniti odmah. Ipak, kupnja banke za napajanje nije tako jednostavna kao što se čini. Ako ste ga kupili i niste zadovoljni, vjerujemo da ste propustili nekoliko krucijalnih čimbenika.

Tijekom kupnje banke za napajanje morate uzeti u obzir čimbenike poput robne marke, korisničke usluge i stvarni kapacitet uređaja, između ostalog.

U ovom današnjem postu istražit ćemo stvari koje morate provjeriti prije kupnje banke za napajanje. Dakle, krenimo.

Također na Guiding Tech

Kupnja neskombiniranih naprava: Pametan izbor ili velika pogreška?

Čitaj više

1. Znajte igru ​​pretvorbe

Isplaćuje li banka napajanja kapaciteta 5000mAh dva puna ciklusa za telefon s baterijom od 2500mAh? Koliko god volimo da odgovor bude da, nažalost nije tako.

Ocjena snage izračunava se na 5 volti za pametne telefone. No, u slučaju energetskih banaka, snaga se izračunava na 3,7 volta, budući da nose Li-ion (litij-ionske) baterije. A ta razlika uzrokuje korak u ciklusima punjenja.Srećom, postoji način izračunavanja ciklusa punjenja svake banke snage prema njihovom kapacitetu.

Uzmimo ponovo primjer banke snage 5000mAh.

Ovdje će ukupna energija biti 5000mAh x 3,7V = 18500mWh.

Sada ćemo morati pretvoriti kapacitet na 5V, koji će biti 18500mWH / 5V = 3700mAh.

Aplikacija za vrijeme zaslona ne radi

I tu nije kraj priče. Morat ćete uzeti druge elemente u sliku, poput gubitka topline, otpornosti i propadanja proizvoda s vremenom, među ostalim.

2. Kako funkcionira punjenje i punjenje

Koliko dugo može banka zadržati naplatu? Pa, malo je teško reći točne brojeve, ali jedno je sigurno - nije zauvijek. U najboljem slučaju dobit ćete otprilike 3-6 mjeseci, a to je i kada imate visokokvalitetnu banku napajanja. Nažalost, broj jedva se proteže mjesec dana za banke slabije kvalitete.

Loša strana je ta da se ovi brojevi mogu mijenjati. Sposobnost banaka moći da zadrže troškove ovisi o nekoliko čimbenika, a s vremenom se ona pogoršava.

Na primjer, ako ga ne punite redovito ili kad ga ostavite na mjestu gdje je fluktuacija temperature previše redovita.

Također na Guiding Tech

5 najboljih auto punjača s Quick Charge 3.0

Čitaj više

3. Ima li garantno pokriće

Zatim ćete morati uzeti u obzir poput jamstvenog osiguranja za banku električne energije. Također, trebali biste provjeriti povratne informacije o korisničkoj službi za tu određenu tvrtku.

Najbolji dio je što uopće nije težak zadatak. Sve što trebate učiniti je otvoriti odjeljak za recenziju na recimo Amazon i potražiti recenzije koje govore o korisničkoj usluzi.

Uzmite u obzir slučaj prijenosne Power-Bank USB-C Aukey 30000mAh. U recenzijama ovog proizvoda možete pronaći brojne recenzije o izvrsnoj korisničkoj usluzi.

Aukey je brzo postupio po pritužbama i čak zamijenio neispravan proizvod - bilo da je riječ o DOA-u, kao i mnogi ljudi.

Kupiti

Aukey 30000mAh USB-C prijenosni uređaj za napajanje

4. Ima li indikator napajanja

Indikator napajanja obično je previdjena značajka. Ali dopustite mi da vam kažem da je to jedna od najvažnijih značajki. Snažne banke s vremenom gube troškove, a ako niste pažljivi s ciklusima punjenja i ciklusa ponovnog punjenja, često ćete morati pokupiti mrtvu banku napajanja. A ako nemate puno vremena u ruci da ga pripremite, možda ćete ostati u ljepšoj situaciji.

A to je kad ti indikatori napajanja dobro dođu. Ova izvrsna mala značajka, obično u obliku sićušnih LED svjetiljki, omogućuje vam da znate rezervnu energiju u proizvodu.

Na nekoliko uređaja ih trebate protresti da biste znali rezervnu energiju. Dok je u drugima, postoji mali gumb za uključivanje ovih pokazatelja. Bez obzira na slučaj, osigurajte da proizvod koji kupujete dolazi s ovim praktičnim LED indikatorima.

5. Koliko brzo se naplaćuje?

Zamislite da se marljivo pripremate za putovanje samo kako biste saznali da banka moći koja ste odlučili donijeti kao rezervnu zalihu treba zauvijek napuniti. Nešto neprijatno? Bila bi to noćna mora na dugim letovima (ili ljetnim kampovima), gdje ne možete pronaći odgovarajuće mogućnosti rezervnog napajanja.

Prijenosnim bankama za napajanje, posebno onima s većim kapacitetom, može biti potrebno mnogo vremena za punjenje goriva. Međutim, uređaju pristojnog kapaciteta s oko 20000mAh ne bi trebalo trebati više od 6-7 sati da se punjenje napuni.

Bolje je tražiti uređaje koji nude Quick Charge ulaz i za ponovno punjenje energije. Na taj način će se vašoj banci moći naplatiti u pristojnom iznosu. Na primjer, uzmimo slučaj Anker PowerCore 20000 koji se može pohvaliti brzim punjenjem 3.0 na ulazu, a za to je potrebno samo 6 sati.

Kupiti

Sidro PowerCore 20000

6. Podržava li QC ili brzo punjenje

Govoreći o brzoj punjenju, podržava li vaš telefon brzo punjenje? Ako je odgovor da, nemojte se slagati s bankom napajanja koja naplaćuje manjom brzinom.

Većina elektroenergetskih banaka nema Quick Charge (QC) u svim priključcima, već samo na jednom ulazu. Dakle, ima smisla samo provjeriti kapacitet svih priključaka.

Opet, postaje situacija kockava ako jedan od priključaka ima QC podršku (po mogućnosti QC 4.0 ili 3.0), a ostali su u 1A. Najbolje je sklopiti se za uređaje koji imaju priključak od 2.4A, 5A ili sa QC simbolom.

s10 plus pozadina

7. Kvocijent marke

Imate li dovoljno povjerenja u marku? To je pitanje koje bismo si trebali postaviti o bilo kojem proizvodu koji kupujemo, bilo da je to pametni telefon ili prijenosni uređaj za napajanje. Čak i najmanji brendovi proizvode najbolje proizvode, dok u drugim slučajevima najveći brendovi mogu ispasti najniže proizvode.

Pogled u odjeljak s recenzijama ono je što će vas spasiti od mnogo tuge.

Ako ove uređaje kupujete na mreži, provedite neko vrijeme pregledavajući povratne informacije i ocjene prodavatelja. Bilo je više slučajeva gdje se naziv marke podudara. Međutim, ispada da su proizvodi sasvim suprotni.

Također na Guiding Tech

#Kupljenje vodiča

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s vodičima o kupnji

Kupite Smart

I posljednje, ali ne najmanje bitno, obratite pažnju na težinu proizvoda. Slažem se da banke s velikim kapacitetom imaju tendenciju da budu teže na težim stranama. Ali na kraju dana, ne biste htjeli nositi proizvod koji nosi vaš ruksak ili nešto što ne možete lako gurnuti u džepove hlača.

Sljedeće: Planirali ste kupiti pisač, ali niste znali kako započeti? Evo kako odabrati pravi pisač za svoj posao.