banner

Glasovna tražilica Google Now možda nije tako lukava kao Siri ili Cortana. To nema njihovu osobnost ili šarm. Nećete dobiti smiješne odgovore, neće vam reći viceve. Ali postoji mnogo korisnih stvari koje možete učiniti s tim. A popis stalno raste s vremenom.

Ako ste već upotrebljavali aplikaciju za glasovnu pretragu Google Now, možda ćete biti upoznati sa nekim stvarima koje može učiniti. Kao i pozivanje ljudi prema vama, traženje stvari na Googleu, odgovaranje na opća pitanja znanja i još mnogo toga.

Razlog zašto biste ga trebali koristiti je jednostavan. To čini mnogo složenih zadataka za koje je potrebno pritisnuti nekoliko gumba i pokrenuti aplikacije za jednostavno kao postavljanje pitanja nekome.

Ali to je samo glazura na velikom kolaču. Postoji mnogo više stvari koje možete postići. Jednom kada naučite ove naredbe, puno ćete manje tipkati i mnogo više upotrebljavati glasovno pretraživanje.Izvođenje ovog djela: Na Android telefonu trebat će vam Google Now aktiviran za neke od tih radnji. Trebat će vam i aplikacija Google. Da biste vam olakšali stvari, omogućiteOK Google naredite za Android širom. Pokazujemo vam kako ovdje.

1. Pošaljite Hangouts poruke

Ne mogu čekati dok Google glasovno pretraživanje ne integrira aplikaciju ili otvori API. Ali do tada, dat će prednost Googleovim aplikacijama. Na primjer, možete upotrijebiti glasovnu naredbu „pošalji poruku s Hangoutsa“, odredite ime kontakta, a zatim diktirajte poruku i s njom je gotovo. Ne morate ići u aplikaciju Hangouts, odaberite kontakt, utipkajte i dodirnite Poslati,

2. Poziv, poruka, tajmer, alarm, definiraj

Osjećam se kao da već trebate koristiti Google Now za te stvari. Ako niste, ovo je podsjetnik.

3. Prebacite Bluetooth, Wi-Fi

mogućnosti za programere za Android

Samo recite 'isključite Bluetooth' ili 'uključite Wi-Fi'. To još ne možete učiniti za podatkovnu vezu ili GPS.

4. Navigacija

Samo recite 'upute do X' i aplikacija će vam pokazati upute do mjesta. Tada možete dodirnuti Početak za pokretanje Navigacije. Glasovno pretraživanje možete koristiti i za traženje mjesta, zanimljivih mjesta, atrakcija i više.

5. Izračuni i pretvaranja

Jedna od najboljih stvari koje treba učiniti kod glasovnog pretraživanja je tražiti da konvertira valute ili jedinice. Na taj način ne morate se miješati s mjernim podacima u bilo kojoj aplikaciji. Sve što trebate učiniti je govoriti prirodnim jezikom, poput '500 singapurskih dolara u eurima' ili '500 stopa u centimetrima' i to je to.

6. Bilješke, podsjetnici

Glasovno se pretraživanje zadano integrira u Google Keep. Zato recite samo „napomena za sebe“, a slijedi ga i ona će biti pretvorena u tekst i spremljena kao nova bilješka u programu Keep. Ali ako imate instaliranu drugu aplikaciju za bilješke poput Evernote, možete prebaciti zadanu aplikaciju.

Google Now također podsjeća na vrijeme i mjesto. Kako podsjetnici na mjestu temelje Google Maps, prilično su solidni. Možete reći 'podsjeti me da kupim toaletni papir kada sam na Walmartu' i to će učiniti. Također možete reći „podsjeti me da počnem raditi na mom novom tajnom projektu 3 tjedna od sada“ i to će shvatiti i to.

7. Kalendari, vremenske zone

Postavljanje obveza je također jednostavno na ovaj način. Samo recite 'stvori događaj iz kalendara: tromjesečni sastanak u 9:00 u ponedjeljak', a aplikacija će izdvojiti naslov, datum i vrijeme. Bit će vam predstavljen i omogućiti vam uređivanje detalja prije nego što ih spremite u Google kalendar ili neku drugu podržanu aplikaciju.

Također možete zatražiti od aplikacije da vidi kako izgleda vaš raspored. Još jedna složena stvar koju možete riješiti glasovnim pretraživanjem je upravljanje vremenskom zonom. Samo pitajte 'koliko je sati u Tokiju' i on će vam reći.

8. Više stvari

Govorno pretraživanje Google Nowa još uvijek može učiniti. Možete ga tražiti da objavljuje ažuriranja statusa na Google+ i Twitteru, pretražuje videozapise na YouTubeu ili traži glumce filma.

Ali gore navedene točke zaista su važne i ako uvijek imate stabilnu internetsku vezu i nemate ništa protiv razgovarati s telefonom, zapravo je bolje od alternative - raditi stvari ručno.

Pokušajte polako integrirati glasovno pretraživanje Google Nowa u svoj život i biće vam bolje na taj način. Odlična je stvar i za starije, osobe koje vole ljude ili osobe s invaliditetom. Moja mama ne može shvatiti složeno korisničko sučelje za mnoge aplikacije, pa čak ni birač. Ali voli da samo može reći 'nazovi Khamosh' i telefon će uputiti poziv (voli i ideju Z Launcher-a koji se temelji na gestikulaciji).

Tehnologija je divna.