banner

Porast YouTubea i drugih popularnih web mjesta za dijeljenje videozapisa osigurao je da uređivanje videa ne ostane super geeky stvar. Nemojte se iznenaditi ako prije prijenosa na YouTube na snimanju svog šteneta ispružite videozapis svog šteneta pomoću alata za uređivanje videozapisa. Uz onu vrstu besplatnog softvera za uređivanje videozapisa koji vam je sada dostupan, nije uopće teško urediti i stvoriti sjajne videozapise.

Sljedeći popis govori o 8 takvih alata koji vam mogu pomoći uređivati, dodavati utjecaje i učiniti mnogo više sa svojim videozapisima. Uključeni su i desktop softver i internetski alati. Provjeri ih.

AŽURIRAJ: Na kraju smo dodali alat za bonus. Ne propustite to!

Windows Live Movie Maker

Windows Live Movie Maker - koji dolazi kao dio programa Windows Live Essentials - moćan je i bogat softverskim programima za uređivanje videa. Možete uređivati ​​videozapise, zvukove, dodavati sve vrste efekata, dodavati fotografije izravno iz Windows Live Photo Gallery i učiniti mnogo više. Tu je i zanimljiva značajka koja se zove AutoFilm tema koja vam omogućuje da brzo odaberete fotografije i videozapise, a zatim automatski kreirate film iz njih ni u kojem trenutku.

VideoToolBox

VideoToolBox je prilično impresivan internetski alat za uređivanje videa koji je besplatan. Može prihvatiti video datoteke veličine do 600 MB i ima niz mogućnosti za zadovoljavanje svih vaših potreba za uređivanjem videozapisa. Također posjeduje alat za snimanje video zapisa. Ovdje smo to pokrili - VideoToolBox: mrežni video uređivač za pretvaranje, obrezivanje, spajanje i dijeljenje video datoteka.

iMovie

što je brz zahtjev

iMovie je Appleov vodeći softver za pravljenje filmova koji dolazi u paketu s iLife paketom za Mac. Ima impresivan niz značajki, uključujući People finder, značajku koja može pronaći lica u videozapisu. Također možete stvoriti brze prikolice svojih videozapisa pomoću iMovie.

vosak

Vosak je napredni alat za uređivanje videa koji vašim videozapisima može dodati 2D i 3D efekte, osim što obavljate razne druge zadatke za uređivanje videa. To je samo Windows, a također dolazi kao dodatak popularnom (i skupom) softveru za uređivanje videa poput Sony Vegas Pro i Adobe Premiere. Dakle, ako ste profesionalni korisnik, i vi biste se mogli okoristiti ovim alatom.

Stupeflix

Stupeflix je lijep internetski alat za uređivanje videa koji vam može pomoći da stvorite brze videozapise iz slika koje prenosite dodavanjem nekih prilično sjajnih efekata. Slike također možete povući s računa Flickr, Facebook ili Picasa. Besplatni račun ograničava videozapise na 1 min, ali to je obično dovoljno ako želite stvoriti nešto kratko i slatko. Pročitajte više ovdje - Stupeflix je moćan alat za izradu i uređivanje videozapisa na mreži.

AVITrimmer

Ako tražite jednostavan, neobičan alat za uređivanje videozapisa za uređivanje datoteka AVI ili MKV, možda biste trebali provjeriti AVITrimmer. Ovaj alat može obrezati vaše AVI ili MKV datoteke bez gubitka u kvaliteti (ne uključuje kodiranje ili dekodiranje).

JayCut

JayCut (Ažuriraj: Iz njihove se početne stranice čini da su zatvorili uslugu) besplatni internetski uređivač videozapisa koji ima nevjerojatan broj značajki koje pomalo iznenađuje internet alat za uređivanje. Dobra stvar kod JayCuta je da čak i početnici mogu brzo razumjeti njegovo sučelje i započeti s postupkom uređivanja videa.

Avidemux

Korisnici Linuxa, ako ste se do sada osjećali izostavljeno, Avidemux bi vas trebao razveseliti (naravno da biste mogli otići i s gore spomenutim internetskim alatima). Prije smo spomenuli Avidemux na našem popisu alata za uklanjanje zvuka s video zapisa. Nije nevjerojatno bogat značajkama, ali ima dovoljno za obaviti posao.

Bonus: VideoPad

Naš čitatelj Noopur Julka savjetovao nas je o još jednom lijepom alatu za uređivanje videa pod nazivom VideoPad. Ljubazno je pristala poslati svoje iskustvo korištenja alata.

VideoPad Video Editor (samo za Windows) vašim videozapisima pruža novi život. Ovaj potpuno opremljeni video uređivač omogućuje vam stvaranje minutaže profesionalnog izgleda s prijelazima, efektima, glazbom i pripovijedanjem u nekoliko minuta, čineći vaš video izgled impresivnim i što je najvažnije dijelivo!

U alat je uključena i pogodna opcija izravnog dijeljenja YouTubea.

Primjerice, prenio sam dva videozapisa. Prva ispod je nerevidirana verzija, a sljedeća je uređena s VideoPadom.

1. Ronjenje (ronjenje)

2. ronjenje (uz VideoPad)

Videozapisi govore glasnije od teksta, zar ne?

pop kultura pozadina

Dakle, jeste li prije koristili neki od gore navedenih alata? Koristite nešto drugo? Čujmo o tome u komentarima.