banner

Pre neki dan sam na iOS-u tražio pretraživač gdje bih mogao koristiti proširenja i blokirati oglase na dosadnim web-lokacijama. Nadam se da je nešto slično pretraživaču dupina na Androidu. Nakon što sam neko vrijeme pretraživao, sletio sam na stranicu Mercury Browser-a u App Store-u i ostao sam impresioniran brojem značajki koje su programeri plasirali na tržište. Prirodno sam ga odlučio isprobati.

Pet dana kasnije Mercury je sada moj zadani preglednik na iOS-u i zamijenio je Safari, pa čak i Chrome svojim izvanrednim skupom značajki. Stoga proučite prvih 8 razloga za prelazak na ovu novu aplikaciju i pogledajte kako to dodaje vašem doživljaju pregledavanja na iOS-u.

Blokiraj oglase na web stranicama

Kao bloger, protivnik sam ideje o blokiranju oglasa na web stranicama. Oni su potrebni kako bi ljudi poput nas dobili svoju svakodnevnu kavu. No, tu su neke web stranice koje vas mogu jako iritirati masovnim pop-up oglasima, što otežava pregledavanje sitnih telefona na pametnim telefonima.Mercury preglednik dolazi s ugrađenim dodatkom koji može blokirati uobičajene oglase na svim web mjestima koja posjetite. Dodatak je zadano u deaktiviranom stanju i može se aktivirati pomoću izbornika u pregledniku. Ne postoji napredna opcija za selektivno korištenje dodatka na određenim web mjestima, zato se obavezno mudro koristite.

Integracija dodataka u LastPass, Instapaper, Pocket

Mercury preglednik dolazi s ugrađenom integracijom na usluge poput LastPass i Pocket, pretvarajući pregledavanje u bogatije iskustvo. Osoba koja koristi Lastpass znat će vrijednost mogućnosti korištenja na mobilnom pregledniku. A kako se usluga pruža proširenjem, potpuno je besplatna bez nadogradnje na premium članstvo.

android nose lica

Način rada Gallery slatka je integracija dodataka koja omogućuje gledanje svih fotografija s određene stranice u galeriji u iOS stilu. Nakon toga možete odabrati spremanje tih fotografija izravno u kolut fotoaparata. Vrlo korisno ako tražite slike na Googleu.

Korisne postavke pristupačnosti

Dok čitate članak, postoji nekoliko stvari poput svjetline, veličine fonta i automatske rotacije zaslona koje vas mogu zasmetati. Ali ako ste korisnik Merkura, sve se te mogućnosti mogu kontrolirati iz postavki preglednika.

U postavke izbornika možete povećati ili smanjiti veličinu fonta zajedno sa svjetlinom bez isključivanja iz aplikacije. Također možete zaključati rotaciju zaslona u portretnom načinu rada pri čitanju.

Snimite snimak zaslona, ​​zabilješke i dijeljenje

Pritiskom na Vlast i Kućni gumb istovremeno je sve što trebate napraviti snimak zaslona na iOS-u. Ali s alatom za snimanje zaslona Mercury možete napraviti snimku zaslona selektivnog dijela vašeg zaslona. To nije sve, možete označiti područje ili označiti važne točke pomoću okvira i strelica u alatu.

Alat za napomene je vrlo jednostavan za korištenje i nakon što završite, pruža vam mogućnost dijeljenja na Facebooku, e-pošti ili mnogim drugim web-lokacijama društvenih mreža. Puno lakše nego snimiti snimku zaslona i ručno je povezati.

Teme za uljepšavanje čitavog iskustva pregledavanja

Ne sviđaju vam se isti stari bijelo-crni preglednik na vašem iOS-u? Na Merkuru možete unijeti neke boje u svoje iskustvo pregledavanja. Kucnite na teme opcijom u izborniku postavki dobivate desetak tema koje možete odabrati. Sve su ove teme besplatne i možete se prebacivati ​​između njih kad god želite.

Lažno se predstavlja kao bilo koji drugi preglednik

Ako web stranica nije kompatibilna s Merkurom i daje vam poruku poput Najbolje gledano u programu Internet Explorer (nemojte se smijati, postoje stranice koje to još uvijek rade), Merkur jošobuhvatila te. Iz mogućnosti možete odabrati Korisnički agent i otvorite web stranicu kako bi se učitala na preglednike kao što su Firefox, Safari i Internet Explorer.

Podrška za geste i trese

Da li i dalje upotrebljavate gumb za povratak na vašem pregledniku da biste se vratili na stranicu i mijenjali između kartica? To je previše stara škola za korisnike Merkura. U izborniku postavki možete postaviti različite pokrete s više dodira i radnju tresenja uređaja kako biste pojednostavili iskustvo pregledavanja.

Radnje dolaze s unaprijed podešenim okidačima, ali možete ih promijeniti po svojoj udobnosti. Koristim mehanizam potresanja za ponovno učitavanje web stranice, ali slobodno birajte između 28 različitih radnji.

Integracija s Cloud Storage

Posljednje, ali ne najmanje bitno, Mercury vam omogućuje besprijekornu integraciju s uslugama pohrane u oblaku kao što su Dropbox, Google Drive, OneDrive i Box kako biste izravno preuzeli datoteke i spremili ih na svoj račun za pohranu u oblaku.

Merkur pokreće ugrađeni akcelerator za preuzimanje koji upravlja preuzimanjima i drži ih na jednom mjestu pomoću alata za upravljanje datotekama.

john brooks fifa 17

Zaključak

Ovo su neke od glavnih značajki preglednika Mercury i dopustite mi da naglas naglasim da je to tek početak. Morate ga instalirati i sami iskusiti značajke kako biste dobili pravu ideju i recite mi ako nisam u pravu kad kažem da je trenutno najbolji preglednik za iOS.