banner

Sjajan način da se primijeti Androidov geek je da li imaju instaliran ES File Explorer. Prema statistikama Google Play Store-a, očito ih ima više od 50 milijuna. Što je super.

Ali imam osjećaj da nisu svi svjesni sjajne moći ove male, neumoljive aplikacije. U tvrtki Guiding Tech pisali smo o svim vrstama izvanrednih Androidovih aplikacija za zaštitu podataka, upravljanje datotekama, strujanje datoteka, prijenos podataka i još mnogo toga. Ako ste spremni spustiti nogu i koristiti ES Explorer za sve što vrijedi, možete gotovo sve one izbrisati iz telefona. Da. ES je u osnovi desetak aplikacija u jednoj.

1. ES Dobija upravljanje datotekama ispravno

Ovdje ćemo se obratiti očiglednim ES nije najbolja aplikacija vani. Čak nije ažurirano prema materijalima Standardima dizajna, iako mislim da ne bi trebalo biti. Sumnjam da to i može biti. ES-ov dizajn dizajniran je krajnje korisno.To znači da je bogat značajkama, a kad govorimo o osnovama upravljanja datotekama - kopiranju datoteka, premještanju datoteka, brisanju datoteka i njihovom prijenosu, ES je najbolji tamo. Samo dugo pritisnite datoteku / mapu i dobit ćete mogućnosti u kutu.

Ako morate koristiti ES File Explorer, evo što trebate učiniti - istražiti, Pogledajte bočnu traku. Tu ćete pronaći sve značajke. Opcije traka na dnu nalazi se na većini vaših interakcija. A onda postoji bočna traka s desne strane. U njemu će se nalaziti svi prozori i vaš međuspremnik.

2. Sakrij datoteke

Nekoliko smo puta razgovarali o skrivanju datoteka, šifriranju i čuvanju od znatiželjnih očiju. Ali tajni Androida koji su upoznati s načinom rada Linuxa već znaju tajnu.

Sve što trebate učiniti da biste sakrili datoteku / mapu je dodati točka ispred naziva datoteke / mape.

Da biste to učinili s ES-om, prvo prijeđite na postavke ->Prikaz i omogućiti Pokaži skrivene datoteke, Zatim kliknite Novi ->mapa i dajte mu bilo kakvo ime; samo pazite da započne s točkicom.

Zatim kopirajte bilo koju datoteku / mapu ovdje. Zatim se vratite na postavke i onemogući opciju prikazivanja skrivenih mapa. Voila, datoteke su sada skrivene.

3. Zaustavite prikazivanje datoteka u ostalim aplikacijama

Možda imate neke videozapise ili slike koje ne želite prikazivati ​​u VLC-u ili aplikaciji za foto galeriju po vašem izboru. Za to postoji jednostavno rješenje.

Idite u predmetnu mapu i samo stvorite novu datoteku pod nazivom '.nomedia ', Sada, kada Android skenira vaš pogon za medije, zanemarit će mapu koja sadrži ovu datoteku.

Kao što vidite u nastavku, djeluje.

4. Povežite zajedničke mape s računala i prijenosne datoteke

Na bočnoj traci odaberite Mreža ->LAN i dodirnite Skenirati, Za par sekundi pojavit će se računalo koje je na istoj mreži. Tako će biti i sve zajedničke mape koje ste omogućili.

Sada možete besplatno strujati filmove s računala na Android telefon / tablet, kopirati stvari ili slati datoteke na svoje računalo.

Brzina je ono što biste obično očekivali za bežični prijenos. Imam oko 3/4 MBPS. Otprilike je polovica onoga što dobijem pri korištenju podatkovnog kabela. Ali hej, nema žica!. Za prijenos 1,5 GB datoteke trebalo mi je oko 8 minuta. I da, može raditi u pozadini.

Više informacija potražite u videu u nastavku.

5. Kreirajte i dijelite APK-ove i datoteke s drugim Android telefonima

Mislim da je aplikacija poput Xendera vjerojatno najbolja opklada za dijeljenje datoteka, fotografija i videozapisa s prijateljima, ali ES to može i učiniti. To će vam omogućiti da izdvojite aPK datoteku iz instalirane aplikacije koju zatim možete podijeliti s Android telefonom svog prijatelja pomoću programa ES File Explorer.

Na bočnoj traci odaberite lokalne ->Aplikacije,zatim odaberite aplikacije i dodirnite rezerva, Pronaći ćete aplikaciju aPK u sigurnosne kopije mapu.

6. Reprodukujte filmove i glazbu, prenosite u Chromecast

ES dolazi s vrlo osnovnim video i glazbenim uređajem za reprodukciju. Nije mnogo bolji od ugrađenog video playera koji dolazi s većinom Android telefona.

zašto je wep nesiguran

ES File Explorer ima dodatak koji možete preuzeti iz Trgovine Play koja je omogućila Stream u Chromecast opcija.

Da, nije ni blizu tako sjajna kao što je aplikacija AllCast ili LocalCast, ali hej, to je nešto.

7. Prijavite se s više Dropbox računa

Ispričali smo vam o više aplikacija koje to mogu učiniti i objasnili zašto to želite. Ako imate više Dropbox računa, jedan za posao, jedan za osobnu upotrebu, ne možete istovremeno koristiti oba računa službenom aplikacijom.

Ali s ES-om to možete. Na bočnoj traci odaberite Cloud>Novi i odaberite Dropbox iz opcije. Prijavite se s jednim računom, a zatim ponovite postupak.

8. Stiskanje i ekstrahiranje datoteka

Kome je potreban punopravni uslužni program za arhiviranje kao što je ZArchiver kada sa sobom ima program ES File Explorer.

Odaberite datoteku ili mape, dodirnite Više gumb i odaberite Oblog, Dobit ćete mogućnost da ga komprimirate pomoću 7z ili zip format. Možete zaštititi i komprimiranu datoteku lozinkom.

Izdvajanje komprimiranih datoteka je jednostavno. Sve što trebate je dodirnuti arhivu i vidjet ćete njezin sadržaj. Dodirnite Ekstrakt gumb za izdvajanje zatvarača.

9. Robusni upravitelj preuzimanja

Android ima ugrađeni upravitelj preuzimanja, ali ES je bolji. Iz nekog razloga nisam mogao da pretpostavim da radi za izravne klikove na vezu. Ako imate isti problem, možete kopirati vezu, idite na Upravitelj preuzimanja>Novi i zalijepite vezu da biste započeli preuzimanje.

Za razliku od ugrađenog upravitelja preuzimanja, ES će vam reći brzinu preuzimanja i točan postotak dovršenosti. Ono što je najvažnije, možete pauzirati preuzimanja bez brige o oštećenju datoteke. Ako preuzimate ogromne datoteke, samo ih pošaljite ES-u.

Kako se koristi ES File Explorer?

ES je mnogim ljudima mnogo stvari. Iznad svega, čak možete ga koristiti za uređivanje sistemskih datoteka na Androidu.

Kako se točno koristi ovaj dragulj aplikacije? Podijelite s nama u komentarima u nastavku.