banner

Je li vas Android telefon stalno muči s pogreškom 'Nažalost, poruke su prestale'? Mnogi su korisnici prošli kroz isti problem i za svoju aplikaciju Android Messages. Kad otvore aplikaciju, ona se iznenada zaustavlja i ne reagira.

Zamislite da morate poslati hitan tekst, a aplikacija Messages prestaje raditi. Zatvaranje i ponovno otvaranje aplikacije ne rješava problem jer se aplikacija ponovno zamrzne.

Znači li to da više nikad ne možete poslati SMS sa svog telefona? Ne. Nije poznat niti jedan jedini razlog za to. U skladu s tim, postoji puno ispravki koji su se pokazali korisnima za korisnike koji prolaze kroz isti problem.

Stoga se prestanite brinuti i provjerimo rješenja.

1. Ponovo pokrenite telefon

Započnite postupak rješavanja problema ponovnim pokretanjem telefona. Ponekad je to mali problem, a jednostavnim ponovnim pokretanjem aplikacija će se vratiti u radno stanje.Također na Guiding Tech

Android poruke i WhatsApp: Kako se uspoređuju

Čitaj više

2. Izbrišite stare poruke

Problem sa rušenjem aplikacije Messages uglavnom se događa jer je bilo koja od vaših poruka preduga ili imate gomilu poruka. Dakle, trebate izbrisati stare poruke. Započnite s provjerom niti poruka. Ako chat ima stotine poruka, izbrišite ga. Međutim, ako ne postoji određena nit, neke poruke morate izbrisati.

U tu svrhu držite bilo koju nit poruke. Bit će izabran. Zatim dodirnite druge teme razgovora koje želite izbrisati. Na kraju, pritisnite ikonu Izbriši na vrhu.

3. Davanje potrebnih dozvola

Aplikacija neće raditi ako nema potrebnih dozvola. Za pravilno funkcioniranje aplikacije Messages potreban je pristup pohrani, SMS-u, kontaktima i telefonu. Stoga provjerite jesu li dopuštena ta dopuštenja da biste izbjegli nenadano zatvaranje aplikacije.

dropbox krom proširenje

Da biste to provjerili, slijedite ove korake:

Korak 1: Otvorite Postavke na svom telefonu i idite na Aplikacije i obavijesti ili Instalirane aplikacije.

Korak 2: Dodirnite Poruke u odjeljku Sve aplikacije. Zatim dodirnite Dozvole.

3. korak: Dodirnite traženo ime dozvole i odaberite Dopusti.

Alternativno, držite ikonu aplikacije na početnom zaslonu ili ladici, a zatim dodirnite ikonu informacije o aplikaciji (i). Bit će prikazan zaslon na kojem možete izravno dodirnuti Permissions.

dostupnost za android

4. Očistite predmemoriju podataka i predmemoriju

Vjekovni lijek za rješavanje problema na Android telefonima mogao bi vam pomoći i Messages. Trebate očistiti predmemoriju aplikacije Messages. Brisanjem predmemorije neće se izbrisati vaše poruke ili podaci iz vašeg telefona. Uklanja samo privremene datoteke.

Da biste očistili predmemoriju, slijedite gore navedene korake 1 i 2. To znači da idite na Postavke> Aplikacije i obavijesti. Dodirnite Storage umjesto Permissions. Pritisnite gumb Izbriši predmemoriju.

Zatim ponovno pokrenite telefon. Ponovno otvorite aplikaciju. Nadam se da će raditi normalno. No ako se problem nastavi, pokušajte očistiti i podatke. U tu svrhu dodirnite Izbriši pohranu ili podatke umjesto gumba Izbriši predmemoriju. Brisanjem podataka neće se izbrisati vaše poruke.

5. Ažurirajte aplikaciju

Svaka aplikacija sklona je pogreškama. Isti je slučaj i s aplikacijom Messages. Mnogo puta problem je u samoj aplikaciji. Googleovi programeri brzo rješavaju problem pa ga morate ažurirati. Za to otvorite Trgovinu Play i potražite Poruke. Dodirnite Googleovu aplikaciju i pritisnite gumb Ažuriraj.

6. Deinstalirajte ažuriranja aplikacija

Slično kao što je ažuriranje aplikacije, ponekad se vraća i popravlja problem koji ne reagira. Odnosno, morate deinstalirati ažuriranja za aplikaciju Messages. Budući da je Messages predinstalirana aplikacija na većini Android telefona, nije je moguće deinstalirati. No možete je vratiti u tvorničku verziju koja uklanja sve nedavne nadopune.

Za to idite na Poruke u Postavkama telefona> Aplikacije i obavijesti. Dodirnite ikonu s tri točke na vrhu i odaberite Deinstaliraj ažuriranja.

Alternativno, u Google Play trgovini potražite Poruke od Googlea i pritisnite gumb Deinstaliraj.

Bilješka: Deinstaliranje ažuriranja aplikacije Messages neće izbrisati vaše tekstualne poruke ili podatke iz vašeg telefona. Savjet stručnjaka: Pokušajte deinstalirati ažuriranja za aplikaciju Google. To je također unaprijed instalirana aplikacija.
Također na Guiding Tech

#google

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s google člancima

7. Neka poruke budu zadana aplikacija

Je li neka druga aplikacija za razmjenu poruka poput Facebook Messenger ili Truecaller vaša zadana aplikacija za razmjenu poruka? Ako je odgovor da, postavite Poruke zadanom aplikacijom.

Za to otvorite Postavke na svom telefonu i idite na Apps i obavijesti ili Apps. Dodirnite zadane aplikacije (može biti pod Napredno). Ako nije vidljiva, dodirnite ikonu s tri točke na vrhu i odaberite Zadane aplikacije. Dodirnite aplikaciju SMS ili Poruke i odaberite Poruke.

8. Dizanje u sigurnom načinu rada

Ponekad bi problem s padom mogao nastati zbog smetnji aplikacije treće strane. Jeste li nedavno instalirali neku aplikaciju? Ako je odgovor da, pokušajte ga deinstalirati i provjerite hoće li riješiti probleme.

Ako niste sigurni, ne brinite. Možete provjeriti je li problem nastao trećom stranom ako se podignete u sigurnom načinu. Kada ste u sigurnom načinu rada, aplikacije treće strane ne rade. To je prikladan način da se utvrdi da li su aplikacije trećih proizvođača odgovorne ili ne. Nakon što se vratite u uobičajeni način, aplikacije će raditi normalno.

Zabavna činjenica: Ako imate sreće, ponekad jednostavno podizanje sustava u sigurnom načinu otklanja i razne probleme.

Postoje dvije metode za pokretanje u sigurnom načinu rada. Držite gumb za napajanje. Vidjet ćete mogućnosti napajanja. Držite tekst napajanja sve dok se ne pojavi skočni prozor sa zahtjevom da potvrdite pokretanje u sigurnom načinu rada. Dodirnite U redu.

Alternativno, isključite telefon. Držite gumb za napajanje da biste ga uključili. Držite ga dok ne ugledate logotip proizvođača. Zatim napustite gumb za uključivanje i držite gumb za smanjivanje glasnoće. Preusmjerit ćete se u siguran način rada. Ostavite gumb za smanjivanje glasnoće. Pokušajte koristiti aplikaciju u sigurnom načinu rada.

Savjet: Da biste onemogućili sigurni način rada i priješli na uobičajeni način, ponovno pokrenite telefon.

9. Poništite postavke aplikacije

Još jedna stvar koju treba pokušati je resetirati postavke aplikacija. Ako to učinite, nećete izbrisati podatke s vašeg telefona. Vratit će samo sve postavke na vašem telefonu na njihove zadane vrijednosti.

oglasi na zaključanom zaslonu

Da biste resetirali postavke aplikacije, idite na Postavke> Aplikacije i obavijesti. Pod opcijom Sve aplikacije dodirnite ikonu s tri točke. Odaberite Poništavanje postavki aplikacije s izbornika, potvrdite izbor i ponovno pokrenite telefon.

Također na Guiding Tech

12 najboljih savjeta i trikova za Microsoft SMS organizator

Čitaj više

Gospođice bez poruka

Nadamo se da bi aplikacija Messages trebala dobro raditi do vremena kad stignete ovdje. U slučaju da vas aplikacija i dalje muči, pokušajte se na trenutak prebaciti na aplikaciju za razmjenu poruka treće strane. Možete isprobati aplikacije poput Textra, Pulse i Microsoft SMS Organizatora.

Sljedeće: Po čemu se Googleova aplikacija za razmjenu poruka razlikuje od iMessage-a? Provjerite post kako biste saznali odgovor.