banner

Kada je riječ o prilagođenim korisničkim sučeljima na Androidu, nekoliko je imena koja ga čine pri vrhu popisa. A među njima je i Xioamijev MIUI. Razlog zbog kojeg je jedan od najboljih je činjenica da ima puno mogućnosti, a najnovija nadogradnja MIUI 9 nije ništa drugačija.

MIUI 9 dolazi s puno poboljšanja i značajki koje čine korisničko iskustvo još boljim. Ovdje smo opisali najbolje MIUI 9 značajke koje ga čine dostojnim nasljednikom.

Kako će to biti dugo, neka skoči pravo unutra.

Vidi također: Kako nabaviti Google Play trgovinu i usluge na MIUI 9

1. MultiTask sa podijeljenim funkcijama ekrana

Funkcija podijeljenog zaslona jedna je od najiščekivanijih karakteristika MIUI-a. Prethodno dostupna u Android Nougat, ova značajka omogućuje vam obavljanje više zadataka s lakoćom. Sve što trebate učiniti je dodirnuti gumb Recents, dodirnite ikonu Split Mode Mode i odaberite svoje aplikacije.Najbolja stvar ove značajke je ta što će ona biti podržana i u Android Marshmallowu, baš kao i na nekoliko Samsung pametnih telefona (Marshmallow).

A za razliku od standardne značajke Nougat, MIUI 9 prikazuje aplikacije koje ne podržavaju ovu značajku.

2. Povećajte produktivnost Smart Assistantom

Pametni asistenti najnoviji su mod na tržištu uvođenjem Google Assistant-a i Bixbyja u nedavnoj prošlosti. Xiaomi je krenuo u trend i smislio vlastitu verziju pametnog pomoćnika.

Smješten na lijevoj ploči početnog zaslona omogućuje vam pretragu aplikacija, fotografija, poruka itd. I uključuje ugrađeni brojač koraka. Nadalje, možete pronaći raspored kalendara, plaćanja, bilješke itd. - sve pod jednim krovom.

Govoreći o aplikacijama za Kalendar, jeste li isprobali SolCalendar aplikaciju?

3. Brže pretražite slike

Ako znate Google Photos, onda morate znati sve o njegovom algoritmu pametnog pretraživanja. Xiaomi je uveo sličnu - iako smanjenu - značajku u MIUI 9.

Sve što trebate učiniti je prijeći na Traženje ljudi i dodirnuti ih po licima. Sadrži i sjajan niz postavki. Na primjer, možete spojiti dva lica zajedno ili odlučiti zanemariti lice.

nedostaci ukorjenjivanja androida

4. Poboljšanja zaključavanja zaslona

Zaključani zaslon MIUI 9 sličan je većini drugih uređaja. Međutim, to je drugi zaključani zaslon koji je novi dodatak obitelji.

Pomičite prstom udesno i vidjet ćete stranicu sa prikazom povezanih uređaja Xiaomi. Uz to, tu je zgodna opcija okretanja baklje odatle. Dakle, ne morate otključati telefon i loviti ga u telefonu Brze postavke.

Vidi više: Evo kako možete prilagoditi Androidov izbornik za brze postavke

5. Bolje upravljanje obavijestima

Učinkovit sustav upravljanja obavijestima odavno je zakasnio u Xiaomi telefonima. U MIUI 9 moći ćete vidjeti grupi obavijesti sličnu Android Nougat uređajima.

Također omogućuje odgovaranje na poruke i tekstove izravno iz sjene obavijesti. Sve što trebate učiniti je prijeći dvostrukim prstom i svi ste spremni odgovoriti. Još jedna sjajna značajka je mogućnost filtriranja obavijesti samo prelaskom prsta lijevo na zaslon.

Još jedna sjajna značajka je mogućnost filtriranja obavijesti samo prelaskom prsta lijevo na zaslon. Nakon što učinite, sve povezane poruke označit će kao nevažne.

6. Brza sklopka

Kad je riječ o izgledu, nedavno upravljanje aplikacijama MIUI 9 doživjelo je značajne promjene. Za jednu, prostor između dviju aplikacija je obrijan, što daje gladak izgled sučelju.

Iako je prebacivanje između nedavnih aplikacija standardna Nougat-ova značajka, Xiomi je to uzeo gore. Prebacivanje aplikacije u MIUI 9 fluidnije je i glatko. Sve što treba je dvostruki dodir na nedavni ključ.

Također vidi: Kako ubrzati svoj ukorijenjeni Android uređaj s ovom malom aplikacijom

7. Inteligentni način spavanja

Još jedna zanimljivost je nova Stanje mirovanja, Ovaj pametni set postavki koristi strojno učenje za predviđanje vremena mirovanja korisnika i onemogućuje radio i sklopke (NFC, Bluetooth, WIFi, itd.) Radi uštede energije.

Ova je postavka sakrivena ispod Baterija i performanse> Upravljanje potrošnjom baterije> Scenariji,

8. Novi prijelazni učinci

Izvrsno korisničko sučelje čvrsto je pridržavalo Xiaomi uređaje još od MIUI 8. MIUI 9 podiže korisničko iskustvo s novim efektima prijelaza i značajkama za početni zaslon.

Za početak, lako možete premjestiti nekoliko aplikacija s jednog zaslona na drugi. Jednostavno ukrcajte na zaslon, odaberite aplikacije i ispustite ih na zaslon po vašem izboru. Dodirnite postavke otkrivaju efekte prijelaza kao što su Slide, Crossfade, Cube ili Tumble.

pronađite obiteljski iphone
Dodirnite postavke otkrivaju efekte prijelaza kao što su Slide, Crossfade, Cube ili Tumble.

9. Bolje upravljanje početnim zaslonom

Još jedan zanimljiv dio je značajka upravljanja početnim zaslonom. To vam omogućuje promjenu zadanog početnog zaslona u trenu.

Za početak, dodavanjem zaslona odaberite aplikaciju koja će prikazati sve zaslone u nastavku. Samo dugo pritisnite zaslon i pomičite ga po izboru mjesta. To je otprilike to.

To je omot!

Ovo su neke od najboljih 9 karakteristika MIUI-ja 9. Osim spomenutog, Xiaomi je predstavio i nekoliko novih tema i novu eksperimentalnu značajku pod nazivom MIUI Lab.

MIUI 9 bit će objavljen za sve Xiaomi / Redmi uređaje osim M1 / ​​1S i Mi 2A. Budući da se radi o kineskom ROM-u, u Globalnim se ROM-ovima može dodati ili ukloniti nekoliko značajki.

Pa, jeste li uzbuđeni zbog ovog ažuriranja? Čekat ćemo da vam se javimo.

Pogledajte sljedeće:Huawei vodi kao Xiaomi u Kini nadigrao Apple