banner

Android pametni telefon može se činiti lijepim i srdačnim u početnim godinama, ali kako vrijeme prolazi, otkida se problemi i problemi. Iako će mnogi od nas biti u iskušenju da nabave novi telefon svaki put kada se pojavi novi problem, dopustite da vas uvjerim da postoje načini za prevazilaženje ovih problema jednostavnim rješenjima.

Kao i uvijek, mi u Guiding Tech nastojimo pružiti najjednostavnija i učinkovitija rješenja. Dakle, evo nas, predstavljamo popis uobičajenih problema sa sustavom Android i njihova učinkovita rješenja.

yahoo aplikacije za iphone
Također vidi: Kako odabrati Wi-Fi usmjerivač koji je pravi za vas

1. Mala unutarnja memorija

Najviše dosadne od svih poruka koje bismo željeli vidjeti. To znači da morate pustiti stare fotografije, aplikacije i datoteke bezvrijedne datoteke koje ste naložili na svoj voljeni uređaj. Ali prije nego što pritisnete gumb za brisanje kako biste učinili još mjesta, jeste li pokušali sigurnosno kopirati te datoteke u oblak?Usluge u oblaku ovih dana poput Dropboxa, Google Photos for Photos i Google pogona za dokumente prikladan su način za spremanje u unutarnjoj memoriji uređaja.

A ako vaš Android pametni telefon omogućuje prilagodljivo spremanje, možete kombinirati vanjsku pohranu s unutarnjom memorijom i na taj način povećati sveukupne kolektore za pohranu.

No nisu svi pametni telefoni blagoslovljeni proširivom memorijom pa se mogućnosti malo sužavaju. Ali ne brinite, uvijek se nalazi srebrna obloga. Može se odlučiti za aplikacije poput

Može se odlučiti za aplikacije poput SD Maida koje pomažu u čišćenju smeća. I vjerujte mi, zadivit ćete se količinom prostora koja se čisti.

Saznajte kako povećati unutarnju pohranu svog Androida.

2. Problemi s baterijom

Bez sumnje, baterija je kralježnica pametnog telefona. Android doživljaj ima tendenciju kiselosti ako se već sada mora priključiti kako bi se telefon punio. Ali sve nije izgubljeno, uz malo brige, baterija pametnog telefona može se učiniti duljim životom.

Svaka baterija telefona ima fiksnu količinu ciklusa. Ti se ciklusi uglavnom troše više nego što punite telefon. Dakle, toplo se preporučuje da zadržavanje napunjenosti između 80% i 8% povećava trajanje baterije gotovo 200%.

I prije nego što nastavimo dalje, dopustite mi da ponovno naglasim da ubijanje off aplikacije zapravo ne donosi nikakvu korist. Umjesto toga, možete odlučiti smanjiti svjetlinu zaslona, ​​prijeđite na način mirovanja ako se telefon ne koristi ili smanjite osvježavanje pozadinskih podataka aplikacija. Ako si to zaista možete priuštiti, možete isključiti dijeljenje lokacije za aplikacije.

Pogledajte 7 mitova o bateriji pametnih telefona u koje biste trebali prestati vjerovati

3. Sporo Android

Nekoliko godina unazad, Android telefon znatno je sporija inačica. Ali osim njegove dobi, mnogo je priloga s naše strane što usporava telefon. Jedan od mnogih takvih razloga je broj aplikacija i vrste aplikacija.

Ako vaš telefon nema najnoviji procesor poput SD 821 ili 835 i velikog kapaciteta za pohranu, neuobičajeno velika količina aplikacija glavni je razlog za spor telefon. Kao što je spomenuto u prvoj točki, teške aplikacije poput Facebooka i Google Chromea također mogu usporiti vaš dragocjeni telefon.

Postoji još nekoliko ispravki koje možete sami istražiti. Naš bi post na istu temu trebao ponovno postaviti vaš Android.

4. Aplikacije se ne preuzimaju

Aplikacije koje ne preuzimaju iz Trgovine Play zasigurno mogu igrati spoilsport u sate potrebe. Često je krivac skup pokvarenih predmemorija. Sve što morate učiniti je da se vratite na postavke aplikacije i očistite podatke iz predmemorije.

Druga alternativa sigurnog snimanja je brisanje povijesti trgovine Google Play. Idite na postavke i dodirnite očisti lokalnu povijest.

živa pretraživač ios 9

A ako gore navedeno ne uspije, možete izbrisati zadani Google račun povezan s telefonom i dodati ga ponovo kako biste riješili problem.

Pogledajte 10 korisnih trikova i savjeta za Play Store za napredne korisnike

5. Odgoda obavijesti

Odgoda obavijesti može se pokazati spoilerom, posebno ako ste u pokretu. Na primjer, od svog šefa možete propustiti neku važnu poštu. Jedan od glavnih razloga zakašnjenja ili nikakve obavijesti je mogućnost uštede energije s kojom se ugrađuju mnogi ROM-ovi s pametnim telefonima.

Nema sumnje da fantastično rade na produljenju trajanja baterije, no jeste li se zapitali po kojoj cijeni? Te 'značajke' često prekidaju podatkovnu povezanost kad je telefon u stanju mirovanja, čime se aplikacije isključuju iz njihovog jedinog načina komunikacije.

Ako je uključena značajka uštede energije, pokušajte je isključiti i vidjeti razliku. Drugi veliki problem koji smo ljudi obično toliko ubojstvo je pozadinskih aplikacija. Ta navika ne samo da prisiljava aplikaciju da stane na sredini puta, već se dugoročno pokazuje i pogubnom za vaš telefon.

6. Isključivanje Wi-Fi-ja

Povezivanje podataka s pametnim telefonom je presudno za njegovo funkcioniranje bilo da je riječ o staničnim podacima na koje ste povezani ili Wi-Fi podacima. A jedan od najčešćih problema dok je povezan s Wi-Fi-jem je taj što se podaci prebacuju natrag u mobilnu mrežu čim telefon pređe u stanje mirovanja. Iscrpljujuće, zar ne?

Ne brinite, ovo se također može popraviti u trenu? Gornji problem nastaje zbog Wi-Fi pravila spavanja Androida. Prijeđite na Napredne Wi-Fi postavke i postavite Tijekom spavanja držite Wi-Fi do Nikad. Na ovaj način se prebacivanje nikada ne događa.

Također istražite najčešći problem i rješenje Android Wifi-ja.

7. Problemi s automatskim ispravljanjem

Ako mene pitate, često me muči ovo pitanje. Uobičajeni tip-majstor, često pogrešno napisane riječi unose se u rječnik tipkovnice. Srećom, iz ovoga postoji jednostavan način. Potrebno je samo malo proaktivnosti s vaše strane.

kako dodati poštanski pretinac na iphone

Dakle, sljedeći put kad na ladici s prijedlozima tipkovnice vidite pogrešanu riječ, samo je dugo pritisnite i dodirnite ukloni. Ovo funkcionira na većini popularnih aplikacija za tipkovnicu poput Gboard-a, SwiftKey-a, Ginger-a itd.

Drugi problem kod tipkovnica trećih strana je taj što se često čini da se zamrzavaju ili se jednostavno odbijaju pojaviti kada su vam najpotrebnije. Riješenje? Odlučite se za lakšu tipkovnicu kao što je Gboard s manje fantastičnih značajki.

8. Zaustavite WhatsApp Media da se prikazuje u galeriji

Jedna od najcjenjenijih (ili dosadnih) značajki WhatsApp-a je da se medijski predmeti spremaju u telefonsku galeriju. Srećom, WhatsApp mediji lako se mogu sakriti iz galerije, omogućujući vam da vaša galerija bude bez nereda.

Sve što trebate učiniti je prebaciti se u mapu slika WhatsApp pomoću File Explorera i stvoriti datoteku pod nazivom Knomedia, Nakon ponovnog pokretanja, sve stavke WhatsApp medija bit će skrivene.

9. Aplikacije se ponašaju neuredno

Mnogo puta nailazimo na neke aplikacije koje se više puta prekidaju ili nekoliko njih samo se prikazuju oglasi koji vam ne dopuštaju da radite bilo što drugo.

Siguran izlaz iz ove situacije je dizanje telefona u sigurnom načinu rada. Nakon što se telefon pokrene u sigurnom načinu, primijetit ćete da su sve aplikacije treće strane onemogućene. Sve što morate učiniti jest dodirnuti gumb za deinstaliranje.

Još nešto?

To su bili neki od najčešćih problema s Android telefonima i brzi popravci istih. Osim toga, već morate znati da postoji nekoliko problema s kojima se restart sustava ne može nositi. Uključite u svoja rješenja neke od problema sa kojima se redovno susrećete u komentarima u nastavku.

Također vidi: Najbolje Android aplikacije za one koji često koriste javni Wi-Fi