banner

Prošli su dani kada su proračunski telefoni bili poput vojnika u istoj vojsci. Danas se marke zaista trude da razlikuju uređaje usred jake konkurencije, a Redmi Note 5 Pro iz Xiaomija sjajan je primjer toga.

Ovaj telefon može puno učiniti za cijenu, nudeći puno skrivenih funkcija. Kao vrhunac ima sjajnu kameru. To je definitivno jedna od najboljih kamera koje sam do sada vidio na proračunskom uređaju.

Iako se Redmi Note 5 zaista može probuditi kroz posao kao i obično. Postoje brojne skrivene značajke, posebno za njegovu kameru.

Ovdje ćemo vam reći o 9 tako bitnih Xiaomi Redmi Note 5 Pro fotoaparata i savjeta koje morate znati.

Ne, ne govorimo o bilo kojoj aplikaciji treće strane, sve ove značajke nalaze se na vlastitoj aplikaciji za kameru i definitivno će vam pomoći u uspostavljanju vaše fotografske igre.1. Nekakva prilično glatka stabilizacija slike

Xiaomi Redmi Note 5 Pro jedan je od rijetkih telefona u proračunsko-cjenovnoj kategoriji koji ima EIS ili elektronsku stabilizaciju slike. Međutim, ova je postavka na uređaju onemogućena.

ispraviti prekomjerno izloženu aplikaciju za fotografije

Da biste iskoristili sve prednosti ovog sjajnog fotoaparata, omogućavanje stabilizacije slike jedna je od prvih stvari koje biste trebali učiniti.

Stabilizacija slike na Redmi Note 5 Pro znatno se razlikuje od ostalih vodećih uređaja kao što je Samsung Galaxy Note 8. Da biste saznali sve o stabilizaciji slike, pročitajte naš cjeloviti vodič ovdje.

Da biste to omogućili: Otvorite aplikaciju za kameru i prijeđite na Video> Postavke kamere> Stabilizacija slike i uključite uključenje.

Bilješka: Stabilizacija slike radi samo u video načinu.

2. Jednostavno pamtite svoje posljednje korištene postavke

Korisnici vole snimanje videozapisa, selfija, slika ili čak snimanja panoramskih slika na svom telefonu. No, trenutak kad isključite tu aplikaciju za kameru, ona se vraća na zadani način. Pomoću Note 5 Pro možete zaboraviti na ovaj problem.

Zapamtit će vaše posljednje korištene postavke, pod uvjetom da želite da se ponovo koriste. Nakon što učinite klikanjem fotografije, sve što trebate učiniti je saznati što vas najviše zanima i zaboravite na gubitak postavki svaki put kada pokrenete aplikaciju za kameru.

Ako videozapis volite snimati, ovaj način rada postat će vam zadana opcija svaki put kada uključite aplikaciju za kameru.

Da biste to omogućili: Otvorite aplikaciju za kameru i prijeđite na Foto> Postavke fotoaparata> Spremi prethodni način rada i uključi uključi.

3. Automatski poboljšajte fotografije slabog osvjetljenja

Još jedna vrlo zanimljiva značajka fotoaparata ovog telefona je automatsko poboljšavanje slike pri slabom svjetlu. Ova značajka osigurava da sve slike snimljene pri slabom svjetlu nude najbolju moguću kvalitetu.

Royalty free glazbene slike

Ovaj način rada radi i straga i prednja kamera. Stoga, ima smisla odmah omogućiti ovu značajku.

Da biste to omogućili: Otvorite aplikaciju za kameru i prijeđite na Foto> Postavke fotoaparata> Automatski poboljšajte fotografije sa slabim osvjetljenjem i uključite uključenje.

4. Jednostavno fokusiranje jednom rukom

Dosta je neugodno kad morate ispružiti ruku skroz do snimanja i u posljednjem trenutku shvatite da je za fotoaparat potreban nježan dodir zaslona da bi se usredotočila na temu.

Pa, u postavkama fotoaparata postoji skrivena značajka koja će se lako riješiti ovog problema. Sve što trebate je omogućiti funkciju fokusiranja za značajku Pritisnite i zadržite okidač.

Sada, kad se sljedeći put trebate usredotočiti na nešto, samo nekoliko sekundi držite tipku okidača i telefon će obaviti posao umjesto vas.

Da biste to omogućili: Otvorite aplikaciju za kameru i prijeđite na Foto> Postavke fotoaparata> Pritisnite i zadržite okidač i na sljedećem zaslonu odaberite Fokus.

5. 4: 3 Okvir kamere za društvene medije

Obrezivanje i objavljivanje slika na društvenim mrežama je cool. Ali na ovaj način na kraju gubite pravu suštinu slike. Srećom, možete snimati slike izravno na društvenim mrežama pomoću Note 5 Pro.

Sve što trebate je odabrati omjer slike 4: 3, a svaka slika koja kliknete na nju bit će zabilježena u skvorovom okviru. Izvrstan je za društvene medije, ali i za ispis u većoj veličini.

Da biste to omogućili: Otvorite aplikaciju za kameru i prijeđite na Foto> Postavke kamere> Okvir kamere i na sljedećem zaslonu odaberite željeni format.

6. Otisak otiska prsta za jednostavno sefiranje

Fotografiranje selfija vrlo je zabavno, ali ne morate ispružiti palac da biste posegnuli za tim gumbom za zatvaranje na zaslonu. Da, uvijek možete reći sir ili koristiti značajku zatvarača osmijeha, ali svi znamo koliko je to netočno ili beskorisno.

Umjesto toga, na stražnjoj strani možete imati namjenski gumb okidača pomoću senzora otiska prsta. Sada, kad god snimate selfie, samo dodirnite senzor otiska prsta i gotovi ste.

Da biste to omogućili: Otvorite aplikaciju za kameru i prijeđite na fotografiju> Postavke fotoaparata> zatvarač otiska prsta i uključite uključi.

7. Prilagođena funkcija tipke za glasnoću kamere

Tipke za glasnoću koje su uglavnom neupotrebljive tijekom snimanja slika mogu se dobro iskoristiti za vrijeme snimanja slika Redmi Note 5 Pro.

krijesnica nasuprot safariju

Možete birati između brojnih opcija, uključujući korištenje njih kao namjenskog tipke zatvarača, tipke za zumiranje ili kao regulatora glasnoće. Iako nisam baš siguran čemu će služiti kontrola glasnoće tijekom snimanja slika ... možda neprekidna reprodukcija glazbe.

Da biste to omogućili: Otvorite aplikaciju za kameru i prijeđite na Foto> Postavke kamere> Funkcije gumba glasnoće i na sljedećem zaslonu odaberite željenu radnju.

8. Fokusirajte i snimajte gumbom okidača

Jedan od načina fokusiranja gumbom okidača je držanje nekoliko sekundi. Ali, ako nemate takvog strpljenja ili vam se ne sviđa, postoji još jedan način na koji se možete fokusirati pomoću gumba za zatvaranje.

Skrivena unutar postavki kamere opcija je Fokus i snimanje. Ako to omogućite, dobivate mogućnost usredotočenja na objekt prije nego što snimite tu sliku. Jednom pritisnite gumb okidača za fokusiranje i ponovno ga pritisnite za snimanje ove slike.

Da biste to omogućili: Otvorite aplikaciju za kameru i prijeđite na Foto> Postavke fotoaparata> Fokusirajte i snimajte i uključite prekidač.

9. Ručne postavke kontrasta, zasićenja i oštrine

Još jedna odlika značajke Redmi Note 5 Pro je ručna kontrola kontrasta, zasićenosti i oštrine prije snimanja slike. Svojim slikama možete dati čistu završnicu igrajući se s tim postavkama ili možete jednostavno poboljšati njihov izgled.

Da biste to omogućili: Otvorite aplikaciju za kameru i prijeđite na Foto> Postavke fotoaparata> Kontrast, zasićenje i oštrina i prebacite postavke prema potrebi.
Također na Guiding Tech

7 osnovnih naprava za Xiaomi Redmi Note 5 i Note 5 Pro

Čitaj više

Apple iPhone X Rip-off

Bez obzira na to što tvrtka kaže o filozofiji dizajna, kamera na Redmi Note 5 Pro izgleda prilično slično onoj na iPhoneu X. Osobno nemam problema s tim što se tiče dobra funkcionalna kamera uz minimalnu cijenu.

Zapravo bi to trebalo biti učenje za veće marke, koje su mogle ponuditi uređaje po mnogo nižoj cijeni. Ali umjesto toga, odlučila je ne.

Na kraju, sve što bih želio učiniti je pohvaliti Xiaomi za sjajan posao kopiranja toliko željenog dizajna i nudeći sjajne značajke i funkcionalnosti. Čast!