banner

iPhonei su poznati po svojoj svestranosti, neprimjerenosti i snažnom stavu da ne visi, a isto se može reći i za njegovu tipkovnicu. Tijekom godina, Apple je neprestano nadograđivao iPhone tipkovnicu odličnim motorom za predviđanje i bezbroj novih značajki - kvragu, čak su vam omogućili dodavanje načina rada s jednom rukom.

Na istoj smo bilješci sastavili popis savjeta i trikova s ​​tipkovnicom za iPhone za korisnika napajanja u vama. Dakle, brži i produktivniji život samo je korak dalje.

Također pogledajte:AirPods vs. PowerBeats3: Usporedba slušalica Apple i Beats

1. Način praćenja

Pregledavanje teksta može se pokazati prilično bolnom - pokazivač će sletjeti na sva mjesta osim jer gdje želite. 3D Touch trackpad značajka, koja je debitovala uz iPhone 6S, čini pregledavanje teksta brzim i glatkim.Sve što trebate učiniti je jako pritisnuti tipkovnicu i pomicati je okolo. Što je više? Ovaj se trik može lako koristiti i za odabir ili brisanje retka teksta.

2. Koristite velike riječi s lakoćom

Ako ne koristite ovaj trik, onda bi to sigurno trebali. Samo dodirnite tipku s velikim slovima i prstom povucite pismo koje želite napisati velikim slovima. Ovaj trik sigurno mora biti brži od omogućavanja zaključavanja i ograničenja zatim kucanje pisma.

Što je više? Ako ste navikli upisivati ​​u Caps (imena, kratice itd.), TadaOmogući Caps Lock promjena postavki u dobro će doći. Od sada, kad god želite upisati velika slova, dvaput dodirnite tipku s velikim slovima i upišite je.

sigurnosni rizik pinteresa
Želite li kupiti novi iPhone 7? Ovo je najbolja veza za kupnju Apple iPhone 7 (otključana) u Amazonu.

3. Prečaci

Prečaci pod nazivom zamjena teksta mogu vam postati korisni ako vam se ponavljaju iste stvari iznova i iznova. Na primjer, adresa vašeg ureda ili kratica za često korištenu riječ. Sve što trebate učiniti je preći na postavke tipkovnice i dodirnuti Zamjena teksta,

Unesite kratice po vašem izboru i spremite ih. Dakle, kada sljedeći put budete morali koristiti, samo upišite kraticu i autokorekt će se pobrinuti za ostalo.

Jeste li znali da zamjena teksta postoji i u aplikaciji SwiftKey? Pogledajte još 12 savjeta sličnih ovome.

4. Otresite do Poništavanje

Da, svi radimo pogreške i to vrijedi čak i kad tipkamo. Naravno, pogrešno napisana rečenica lako se može obrisati stražnjim prostorom. Ali to bi bilo previše uobičajeno, zar ne? Uostalom, vlasnik ste iPhonea.

Otresi do poništenja postavke u postavkama Pristupačnost pomažu u brisanju tekstova - pogodili ste, ispravno, protresite za brisanje. Ono što je najbolje u ovoj značajki je da djeluje i u pisanom i u kopiranom tekstu. Prilično lukav trik ako želite maksimalno iskoristiti svoje vrijeme i stil.

5. Unesite brže nazive hosta

IPhone tipkovnica ubrzava tipkanje s raznim prečacima i skrivenim značajkama. Među njima je značajna značajka imena računala ili predviđanja domene. Dakle, sljedeći put kada unosite adresu e-pošte, samo pritisnite i držite tipku razdoblja i popularne sufikse poput. com ,. org ili. edu će iskočiti.

Sada sve što trebate učiniti je samo pomaknuti prema desnom sufiksu i gotovi ste. Ovaj trik ne funkcionira na svakoj aplikaciji, ali svakako se odnosi na ubojstvo u internom pregledniku Safari.

Provjerite kako trenutno otvoriti svoju trenutnu karticu Safari u Chromeu.

6. Sakrij Quicktype

Predviđanja mogu biti blagodati i koristi. Većinu vremena osmislit će pravu riječ za vas, čime ćete uštedjeti i vrijeme i energiju.

Ali nekoliko drugih puta, posebno ako ne kucate na poznatom jeziku (do telefona), može se pojaviti nekoliko neželjenih riječi.

U ovakvim vremenima najbolje je na kratko sakriti izbornik brzog unosa. Kako to postižete? Samo dodirnite pločicu i gurnite je prema dolje. Izvucite ga kad vam treba.

7. Glasovne naredbe

Čini se da iPhone sigurno drži mantru hands-free. A ako želite slijediti istu mantru dok upišete, sve što morate učiniti je dodirnuti ikonu mikrofona i diktirati.

Ono što ovu značajku čini apsolutno sjajnom je to što možete umetnuti razdoblja, interpunkcijske znakove i čak pisati rečenice velikim slovima.

8. Simboli za brzu valutu

Traženje određenog simbola valute u izborniku posebnog znaka može biti poprilično teško. Često nam oči izmiču da propustimo one koje tražimo.

Brz i jednostavan način je samo dodirnuti i zadržati simbol $, a ostatak dostupnih simbola valute bit će dostupan.

Isto se može reći i za naglašene znakove, samo dodirnite slovo i odmah će iskočni znakovi iskočiti.

9. Brže interpunkcije

A ako ništa bolje ne može, tipkovnica za iPhone čak vam omogućava da brzo umetnete razdoblje. Treba samo dvostruko dodirnuti razmaknicu. Jednostavan.

Ovo su bili neki od savjeta i trikova s ​​tipkovnicom za iPhone kako bi vaše iskustvo tipkanja bilo još bolje.

napomena o načinu gosta 4

Naravno, postoje i drugi trikovi, poput omogućavanja telefona u pejzažnom načinu rada ili upotrebe vanjskih tipkovnica poput SwiftKey ili Gboard, ali onda želimo povećati produktivnost, zar ne?

Također vidi: Pregled za glasine iPhone 8: 7 stvari koje do sada znamo