banner

Google Play trgovina zadani je i najpouzdaniji izvor za preuzimanje aplikacija za vaš Android pametni telefon. Ali što se događa kad ne možete preuzeti aplikacije? Puno se korisnika Androida žali na pogrešku 'čekanja na čekanju' koju vide dok pokušavaju preuzeti svoje omiljene aplikacije u Trgovini Play.

To se događa kada pokrenete preuzimanje u Trgovini Play, a ispod Moje aplikacije i igre vidjet ćete ovu pogrešku s opcijom otkazivanja preuzimanja. Iza toga može biti mnogo razloga. Pogledajmo ih sve jedan po jedan u nastavku.

1. Napravite način

Play Store automatski preuzima i instalira najnoviju verziju aplikacija na vaš uređaj. Međutim, moguće je da se aplikacija koju pokušavate preuzeti nalazi u redu, pa otuda vidite pogrešku u preuzimanju. Da biste se suprotstavili tome, otvorite Play Store i dodirnite ikonu izbornika i odaberite Moje aplikacije i igre.

Da biste otkazali preuzimanje aplikacije, dodirnite gumb 'x' ili dodirnite gumb Zaustavi da biste odjednom otkazali sva preuzimanja. Tada možete prvo preuzeti aplikaciju koju želite prije nego što nastavite s ažuriranjem.

2. Provjerite Wi-Fi i podatkovnu vezu

To se može dogoditi i na ovaj dan i u ovo doba. Vaš Wi-Fi ne radi kako treba ili je užasno spor zbog neke pogreške. Pogledajte da li vam prebacivanje gumba Wi-Fi pomaže pri preuzimanju aplikacije pomoću mobilnog podatkovnog plana.Jednog groznog dana može se dogoditi da vaš mobilni podatkovni plan ne radi ili je prespor za prenošenje aplikacija. U tom se slučaju povežite s drugom Wi-Fi mrežom ili zamolite svog prijatelja da pokrene mobilnu žarišnu točku. Također bih vam preporučio da jednom prebacite i ponovno uključite plan podataka kako biste provjerili ispravlja li pogrešku.

Imajte na umu da ponekad uključivanje / isključivanje načina rada u zrakoplovu također može pomoći vraćanju ravnoteže u svemir!

3. Onemogućite VPN

Osobe koje su zabrinute zbog svoje privatnosti možda koriste VPN. Neki također koriste VPN koji otključava pristup web lokacijama ograničenim na regiji. Ja ga uglavnom koristim za povećanje brzine Interneta, rubno i blokiranje oglasa.

Nedavno ažuriranje možda je nešto pokvarilo. U tom slučaju, dobra je ideja isprobati i onemogućiti VPN vezu. Pogledajte da li to popravlja grešku u preuzimanju u Google Play trgovini.

Također na Guiding Tech

6 načina za rješavanje koda pogreške 495 na Androidu - Definitivni vodič

Čitaj više

4. Prisilno zaustavljanje i brisanje podataka

Trgovina Play se možda loše ponaša zbog nekih preostalih podataka ili privremene memorije. Da biste očistili stare podatke i predmemoriju, idite na Postavke i otvorite Apps i pronađite Google Play trgovinu.

Nakon što uđete, preporučio bih vam da prvo prisilite zaustaviti aplikaciju, a zatim dodirnite Izbriši podatke da biste očistili sve podatke (to će izbrisati podatke i predmemoriju).

Kada otvorite Trgovinu Play, od vas će se možda zatražiti da se ponovo prijavite na svoj Google račun. Učinite to i pogledajte pomaže li.

Ponovite isti postupak, ali ovaj put za Google Play usluge koje ćete pronaći samo u aplikaciji.

5. Poništite postavke aplikacije

To može propasti na vašem telefonu, pa bih vam preporučio da to učinite samo ako druge metode ne djeluju. Postoji mogućnost vraćanja postavki aplikacije Skrivene duboko u postavke aplikacije.

Poništit će postavke i postavke svih aplikacija, zadanih ili instaliranih trećih strana, tako da ćete morati sve iznova postaviti. Moj kolega je detaljno opisao resetiranje postavki aplikacije.

Da biste to učinili, idite na Postavke, dodirnite Aplikacije, a zatim otvorite izbornik.

Kada odaberete gornju opciju Reset postavke postavki, pojavit će se skočni izbornik koji govori što će se dogoditi. Dodirnite Poništi aplikacije da biste pokrenuli promjenu.

6. Loš tajming

Većina pametnih telefona automatski će postaviti točan datum i vrijeme pomoću mobilnog operatera i geo-lokacije. Nema frke. Ali ponekad to možda nije slučaj. Vrijeme sukoba.

Da biste promijenili datum i vrijeme, idite na Postavke i dodirnite Dodatne postavke i odaberite Datum i vrijeme.

Sada prebacite automatsko isključivanje datuma i vremena i podesite ih oba ručno. Također provjerite je li vremenska zona ispravna dok ste u njoj.

Neki su korisnici izvijestili da su uspjeli riješiti grešku u preuzimanju Play Store-a tako što su namjerno promijenili datum i vrijeme u nešto drugo, prije nego što su ga vratili u izvornik. Ako smatrate da je vrijeme ispravno, možda biste trebali pokušati i nakratko ga promijeniti u nešto drugo.

7. Izvadite SD karticu

Ne podržavaju svi pametni telefoni vanjsku SD karticu, pogotovo vrhunski pametni telefoni, ali ako je vaš, a koristite SD karticu, trebali biste je ukloniti. SD kartice mogu se oštetiti, pogoditi virusom ili zlonamjernim softverom ili će možda trebati oblikovanje.

Ako je bilo što od gore navedenog istinito, moguće je da SD kartica ne dopušta Trgovini Play da preuzima aplikacije. Kao što većina vas već zna, možete instalirati aplikacije i spremiti podatke na SD kartice.

Također na Guiding Tech

Kako ažurirati Trgovinu Play: Top 3 načina

Čitaj više

8. Novi račun

Ako sve ne uspije, moguće je da nešto nije u redu s vašim Google računom. Možda vam dođe neka postavka ili dopuštenje. Da biste bili sigurni da to nije razlog, odjavite se s primarnog Google računa i pokušajte preuzeti aplikaciju s drugog Google računa. Ako preuzimanje funkcionira, morat ćete provjeriti postavke i dopuštenja Google računa.

Idite na Postavke i dodirnite Sinkronizacija ili Računi na temelju verzije pametnog telefona i OS koju koristite. Dotaknite Google ovdje.

Kada dodirnete Više na dnu zaslona, ​​vidjet ćete opciju Uklanjanje računa. Zatim možete dodati novi Google račun i provjeriti kako stvari idu.

9. Omogućite Upravitelj preuzimanja

Play Store koristi aplikaciju Download Manager za upravljanje svim preuzimanjima i ažuriranjima na Android pametnim telefonima. Provjerite je li aplikacija Download Manager onemogućena i ako je odgovor da, morate je omogućiti.

Otvorite Postavke i dodirnite Aplikacije. Ovdje tražite sistemske aplikacije. U sistemskim aplikacijama naći ćete Upravitelj preuzimanja.

Omogućite joj da biste pomogli Play Store da pravilno obavlja svoj posao.

Vrijeme je za igru

Gledanje u ekran, gledanje na pogrešku u preuzimanju može biti frustrirajuće. Kratkim rasponom pažnje i strpljenjem želimo da se sve dogodi odmah. Nažalost, to nije uvijek slučaj.

Evo video vodiča o 9 trikova za popravljanje problema s preuzimanjem u Google Play trgovini s našeg Video Channel Guiding Tech (engleski):

hp zupčanik vs instax

Ovdje ćete biti strpljivi i isprobati jednu ili sve gore navedene metode da biste vidjeli možete li riješiti pogrešku.

Sljedeće: Jeste li korisnik usluge Play Store? Evo 10 nevjerojatnih, ali malo poznatih savjeta i trikova za vas. Provjerite ih klikom na donju vezu.