banner

Google ima čudnu povijest s aplikacijama za razmjenu poruka. Nakon što pokrene aplikaciju za chat, nakon nekog vremena aplikaciju prekida. Android dugo vremena nije imao namjensku aplikaciju za SMS. Međutim, to se promijenilo pokretanjem aplikacije Android Messages.

Trenutno se Google telefoni i drugi uređaji sa zalihama Android isporučuju unaprijed s aplikacijom Android Messages, dok ostali OEM proizvođači (poput Samsung, MI itd.) Koriste vlastite SMS aplikacije. Aplikacija Android Messages dostupna je za preuzimanje na bilo kojem Android uređaju.

Slično tome, možete preuzeti i bilo koju drugu SMS aplikaciju iz Trgovine Play. Možete upotrebljavati bilo koju od ovih aplikacija za slanje i primanje tekstualnih poruka. Ali koji biste trebali koristiti?

Da bismo vam olakšali posao, u ovom postu preuzimamo Android poruke i popularnu aplikaciju Textra. Pogledajmo kako se igraju jedni protiv drugih.

Veličina aplikacije

Googleova Poruka za Android teška je oko 20-25MB, a aplikacija Textra drži je niskom na 6-8MB.Preuzmite Android poruke

Preuzmite Textra

Križna platforma

Jedna od značajki koje ljudi traže u SMS aplikaciji je dostupnost na PC-u. Nažalost, nijedna aplikacija ne podržava ovu značajku. S tim aplikacijama ne možete izravno slati ili primati poruke s računala.

Međutim, obje aplikacije podržavaju druge usluge poput Pushbullet, Mightytext itd. Koje omogućuju tekst s računala. Slično tome ne možete instalirati te aplikacije na iOS.

Ažuriraj: Glasine su bile istinite kako će Android Messages uskoro dobiti web platformu. Sada možete slati i primati poruke s računala putem službene web aplikacije Android Messages.

Cijena

Slično drugim Googleovim aplikacijama, Android Messages je također besplatan. Ne morate platiti ni jedan denar da biste ga iskoristili. S druge strane, iako je i Textra besplatna, povremeno možete vidjeti oglas. Za uklanjanje oglasa morat ćete kupiti premium verziju. Osim uklanjanja oglasa, sve značajke dostupne su i u besplatnoj verziji.

Prilagođavanje

USP aplikacije Textra njegova je moć prilagodbe. Nudi širok spektar mogućnosti prilagodbe, u rasponu od sveukupnih tema do pojedinačnih tema za kontaktiranje. Bez obzira volite li svijetli ili tamni način, aplikacija nudi oboje.

android 7 savjeta i trikova

Uz to, možete prilagoditi gotovo sve prema vašim željama. Možete stilizirati boje mjehurića, stil mjehurića, stil fonta i veličinu fonta.

U Android Messages, aplikacija odabire slučajnu boju za svaki chat. Osim ove automatske prilagodbe, ne možete ništa prilagoditi. Zanimljivo je da je ova značajka automatske teme dostupna i u Textri.

Obavijesti

Osim u prilagođavanju dizajna, aplikacija Textra ističe se i u prilagođavanju obavijesti. Možete definirati akcije obavijesti, head-up obavijesti, ikonu i zvuk. Pored njih, možete postaviti i boju za LED i promijeniti uzorak vibracija.

igra igrica android

Aplikacija također nudi mogućnost uključivanja ili onemogućavanja tona u razgovoru. Možete se i igrati s postavkom Wake Up Screen. S druge strane, Android Messages nudi osnovne prilagodbe obavijesti.

Odaberite Emoji stil

Kada govorimo o SMS porukama, emojiji zaslužuju vrijednu spomena. Zanimljivo je da aplikacija Textra omogućuje odabir vašeg emoji stila. U slučaju da vam se ne sviđa zadani Androidov stil ili bilo koji drugi OEM emoji stil, u Textra možete odabrati drugi.

Ne možete promijeniti stil emojija u Android Messages.

Također na Guiding Tech

Najboljih 6 Android pokretača s značkama brojača obavijesti

Čitaj više

Zakažite SMS

Nekako je neugodno kako se tehnologija toliko poboljšala, no vrlo malo aplikacija za razmjenu poruka omogućuje vam zakazivanje poruka. Srećom, Textra je jedna takva nevjerojatna aplikacija koja vam omogućuje to. Nažalost, funkcija nedostaje u Androidovim porukama.

Ako ste početnik Textra-a, možda nikada nećete pronaći opciju zakaza rasporeda. Sahranjen je ispod opcije privitka. Stvarno bih volio da je Textra rasporedu poruka pripala svojoj važnosti dodjeljivanjem zasebnog odjeljenja ili mjesta.

Odgoditi SMS

Znate one trenutke kada žalite što ste poslali poruku odmah nakon što ste pritisnuli gumb za slanje? Pomoću aplikacije Textra možete si pružiti miran period.

To je zato što, osim zakazivanja SMS-a, možete postaviti i razdoblje odgode za poruke u aplikaciji Textra. Možete birati između 1-9 sekundi. Opet, ova značajka nije prisutna u Android Messages.

Višestruko brisanje

Nisam siguran je li to značajka drugima, ali volim imati mogućnost odabira više poruka u pojedinačnom razgovoru kako biste ih izbrisali. Ponekad u niti ima više korisnih poruka i istodobno beskorisnih poruka.

Naravno, obje aplikacije omogućuju vam odabir više glavnih niti kako biste ih izbrisali, ali samo Textra omogućava vam odabir više poruka u pojedinačnoj niti.

Pin Pin

Ma koliko značajka bila mala, nikad je nemojte umanjivati. Pin pin je jedna od onih simpatičnih značajki koje možda nećete koristiti u početku, ali kad jednom zakačite chat, nikad se nećete osvrnuti.

Uključivanje chata u bilo koju aplikaciju brži je razgovor. Umjesto da prolazite kroz pojedinačne teme za chat kako biste pronašli onu koju redovno šaljete, uvijek ćete na vrhu pronaći prikvačen chat. Srećom, aplikacija Textra podržava značajku pin pin-a. Međutim, nedostaje u Androidovim porukama.

geste

Textra dolazi s vrlo korisnom gestom. Možete direktno nazvati osobu tako da prstom povučete lijevo na nit za chat. Slično tome, desnim prstom će se izbrisati poruka.

Iako Android poruke također podržavaju geste, poruku možete arhivirati samo bilo da prelazite prstom udesno ili lijevo.

prednosti i nedostaci kontroverznih pitanja

Arhiva

Želite li sakriti razgovor bez brisanja? Unesite arhivu chata. Kada arhivirate chat, bit će uklonjen s glavnog zaslona i bit će dostupan samo na zasebnom zaslonu Arhivirano. Iznenađujuće je da je ova značajka prisutna u Androidovim porukama, a ne u aplikaciji Textra.

Dijeljenje tekstualne datoteke

Ponekad želite podijeliti poruke u razgovoru s nekim drugim. Obično bi jedan snimio cijeli razgovor i podijelio ih s drugima.

Međutim, aplikacija Textra omogućuje vam dijeljenje čitave niti za chat u obliku tekstualne datoteke. Zahvaljujući značajki s višestrukim odabirom, možete odabrati i dijeliti više pojedinačnih poruka iz niti. Datoteku možete podijeliti putem e-pošte ili putem bilo koje druge aplikacije kao što je WhatsApp.

Android Messages nemaju značajku dijeljenja čitavih niti razgovora. Istovremeno možete dijeliti samo jednu poruku.

Dodajte potpis

Slično e-porukama, na kraju svih tekstova možete dodati jednu poruku. Poznat i kao potpis, bit će automatski dodan svakoj poruci koju pošaljete. Ova je značajka dostupna u aplikaciji Textra. U Textri također možete stvoriti više potpisa.

Na primjer, možete imati jedan potpis za osobnu upotrebu i jedan za profesionalne poruke.

Također na Guiding Tech

Android poruke vs puls SMS: koji je pravi?

Čitaj više

Tko pobjeđuje?

Ako imate uređaj koji je unaprijed instaliran sa Android Messages i rijetko koristite SMS, Android Messages je dovoljan za vas. Međutim, ako volite prilagodbu i kopate značajku rasporeda poruka, Texta će osvojiti vaše srce.