banner

Priznajmo, mi smo društvene životinje. Postoji samo zanemarljivo malo onih koji nisu na Facebooku ili u drugim oblicima društvenih medija. No, koliko god ove platforme za društvene medije bile zabavne, tema privatnosti i dalje lebdi.

Dakle, između dileme dijeljenja i zaštite postavlja se pitanje - mogu li ljudi znati ako snimim slike njihovih Facebook profila?

Ako ste vi snimali snimke zaslona, ​​odgovor je odjeknuoNe.Facebook ne obavještava osobu ako napravite snimku zaslona njihove slike profila. Za razliku od Snapchata, ovdje ste dobili snimku zaslona jedina obavijest koju ste dobili s telefona.

medicinski id
Vidi više: Mogu li vidjeti tko je pogledao moj Facebook profil?

Isto se može reći i za Facebook Messenger. Bez obzira radi li se o razgovoru s prijateljem ili potpunim nepoznatim osobama, funkcionalnost snimke zaslona djelovat će manje-više kao u bilo kojoj drugoj aplikaciji - samo telefon koji vas obavještava o snimkama zaslona.



Ali tada, ako ste zaista zabrinuti zbog vaših slika koje lebde društvenim medijima, ne možete učiniti puno. Osim, naravno, da nikad ne objavite sliku ili ograničite publiku na svoje prijatelje.

ograničiti facebook vrijeme
Pogledajte ove cool Facebook značajke koje niste znali

Slike zaslona

Facebook ima robusnu ugrađenu Udio alternativa koju možete koristiti ako vam nije ugodno snimanje zaslona. Sve što trebate učiniti je dodirnuti gumb za dijeljenje i poslati ga svom prijatelju koji je već na Facebooku.

Ako to nije slučaj, dodirnite izbornik s tri točke i odaberite Dijelite vanjske opciju koja koristi puno opcija treće strane poput Whatsappa, Poruka, Instagrama itd.

Što drži budućnost?

S obzirom na to da u mjesecu ima gotovo 1,94 milijardi aktivnih korisnika Facebooka, krajnje je vrijeme da Facebook uvede strožiju kontrolu nad tim tko može spremiti ili preuzeti slike vašeg profila. I to je primijetilo, čini se. U posljednje vrijeme neki korisnici prijavljuju da su vidjeli zaštita slike profila na aplikaciji Facebook za Android.

Ovaj zaštita slike profila prikazuje crte poput vodenog žiga nakon preuzimanja i ograničava rad snimke zaslona do trenutka kada budete na slici profila.

Slično tome, mogućnost dijeljenja ili spremanja neće postojati za zaštićene slike profila. A govoreći o verziji za radnu površinu, više nećete moći spremiti sliku kao slikovnu datoteku. Umjesto toga, bit će preuzet u HTML datoteku, što je slučaj s većinom web lokacija.

Ali kao što je slučaj s većinom eksperimentalnih značajki, proći će dosta vremena prije nego što ostane bez grešaka.

Dno crta je ovo, Facebook ne šalje obavijesti kad snimate snimke zaslona, ​​no etički način bilo bi korištenje značajki dijeljenja. A ako želite malo bolje, uzmite pristanak osobe prije pritiska na gumb za preuzimanje. Ali tada, kako kažu, jednom kada nešto podijelite na Facebooku, jednako je vikati na sve to isto.

više dropbox računa