banner

2019. je godina podcasta. Neki od popularnih YouTubersa pridružuju se platformi. U međuvremenu, Spotify, najveća svjetska usluga za streaming glazbe, na brzinu je u kupnji podcast kompanija. Apple i Google povećali su svoju ponudu podcasta jer iOS i Android trgovine trgovina sadrže neke od najboljih podcast aplikacija drugih proizvođača poput Pocket casts, Overcast, Castro i još mnogo toga.

Osobito na Apple platformi, izbor je beskrajan. Ako živite u Appleovom ekosustavu, i Castro i Overcast nude jake slučajeve da se iskopaju zadane alternative.

Dok smo već uspoređivali Pocket casts s Overcastom i Castrom, u ovom postu ćemo usporediti Overcast s Castrom. Usporedba će se temeljiti na korisničkom sučelju, otkrivanju, iskustvu slušanja, značajkama, cijeni i mnogim drugim. Ulazimo.

Veličina aplikacije

Težina castra od 36 MB, a potrošači pretežu samo 6 MB podataka.

Preuzmite Castro za iOSPreuzmite Overcast za iOS

Korisničko sučelje

Castro slijedi standardno iOS korisničko sučelje. Svi glavni odjeljci nalaze se pri dnu, a izbornik postavki nalazi se u gornjem desnom kutu. UI se osjeća moderno i svježe u usporedbi sa svojim suparnicima.

Imam samo dva problema s trenutnom igrom. Izbornik Postavke je znatno veći. Trebala je biti na dnu. A mogućnost pretraživanja pretplaćenih podcastova ukopana je u izbornik knjižnice.

Overcast ovdje prihvaća potpuno drugačiju rutu. Glavni odjeljci, poput popisa za reprodukciju, i otkrijte, nalaze se na vrhu. Još je gore od Castra jer morate svaki put doći do vrha da biste im pristupili. Također, cjelokupno korisničko sučelje izgleda Castro zastarjelo.

Oblačno vam omogućuje i promjenu stila fonta.

Također na Guiding Tech

Pocket Casts vs Overcast: Koja je Podcast aplikacija bolja za vas

Čitaj više

Otkrijte nove podcaste

U Castru dodirnite ikonu pretraživanja i počnite otkrivati ​​svijet podcasta. Prvi transparent je promovirani sadržaj, a preostali dijelovi su podijeljeni u kategorije poput kriminala, umjetnosti, tehnologije, politike, sporta i još mnogo toga.

snimite krom karticu

Podcast možete čak otkriti i po zemljama. U tu svrhu idite na Postavke i promijenite mjesto sadržaja. Možete i pomoću gornjeg izbornika pretraživanja pronaći novi podcast.

U programu Overcast možete dodirnuti ikonu '+', a aplikacija će predložiti podcaste na temelju vaše pretplate.

Izbornik otkrivanja bolje je prikazati s više sadržaja istovremeno. Preostali dio prikazuje kategorije podcasta i kolekcija. Nažalost, popis podcasta ne možete pregledavati po zemljama.

Također na Guiding Tech

Google Podcast vs Pocket Casts: Koji je bolji Podcast Manager

Čitaj više

Slušanje iskustva

Aplikacija podcast definirana je time koliko bez trenja omogućuje krajnjem korisniku iskustvo slušanja. To može zapečatiti sudbinu aplikacije za vas.

Kada govorimo o Castru, ovdje je stavio osnove. Tijekom reprodukcije podcasta možete dodirnuti ikonu Postavke s sučelja uređaja i pruža mnoštvo mogućnosti za poboljšanje doživljaja slušanja.

Možete smanjiti tišinu, poboljšati glas proizvođača, prilagoditi brzinu reprodukcije, automatski zaustaviti podcast nakon određenog razdoblja, pa čak i kontinuirano reproducirati ga do kraja popisa.

Castro vam također omogućuje da odrežite određeni dio podcasta i pošaljete ga drugima. Omogućuje vam prilagođavanje svake značajke slušanja putem izbornika Postavke.

Na primjer, možete preskočiti uvod, postaviti ograničenja preuzimanja i prilagoditi tipke za preskakanje unaprijed / nazad.

Što se tiče Overcast-a, sviđa mi se kako on integrira sve, od podataka o podcastu, kvarova podcast-a i funkcija slušanja izravno u korisničko sučelje igrača. Opcije su uglavnom iste kao i Castro s različitom shemom imenovanja.

Možete se igrati brzinom podcasta, koristiti pametnu brzinu za skraćivanje prigušivanja, poboljšati zvuk uz pojačanje glasa, pa čak i prilagođavati te postavke za određeni podcast kanal.

Postoji vremenski mjerač mirovanja za automatsko zaustavljanje podcasta nakon postavljenog vremena. Korisnici također mogu preskočiti na određeni dio podcasta iz padajućeg izbornika., Koji je samo pomaknut prema zaslonu igrača.

Značajke

Razgovarajmo o dodatnim funkcijama koje poboljšavaju cjelokupni doživljaj podcast aplikacije.

U Castruu možete promijeniti ikonu aplikacije, omogućiti sinkronizaciju Watch-a za reprodukciju epizode na Apple Watch-u, korištenje noćnog načina rada, pa čak i nered s naprednim funkcijama namijenjenim ugrađenom web pregledniku i zvučnim efektima.

Castro također podržava gotove Siri prečice. Možete razgovarati 'Play Castro' na Siri, a epizoda će početi reproducirati iz reda čekanja.

Overcast podržava različite teme, prilagodbu reprodukcije, Siri prečace i sinkronizaciju za gledanje sličnog Castrou.

android video pozadina

Overcast omogućuje vam i prilagođavanje haptika, uključivanje / isključivanje značke ikona i više formiranje postavki.

Također na Guiding Tech

#comparison

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu s našim člancima za usporedbu

Cijena

Većina je značajki u Overcastu besplatna, ali aplikacija dolazi s oglasnim natpisom na cijelom sučelju. Da biste ih uklonili, trebate platiti 7 USD godišnje, što je jeftino ako mene pitate.

Castro je u besplatnoj verziji jednostavno ograničen. Toplo bih vam preporučio da kupite Plus verziju po cijeni od 20 USD godišnje.

Podignite svoje iskustvo u Podcastu

Kao što možete vidjeti s gornjeg popisa, obje aplikacije navode obilje razloga da ih odaberete nad konkurencijom. Za usporedbu, Overcast je solidna ponuda po pristupačnoj cijeni. Castro izgleda bolje i dolazi s dodatnim funkcijama u odnosu na Overcast.

Sljedeće gore: Jeste li korisnik PocketCasts i pitate se biste li trebali isprobati Castro? Pročitajte post u nastavku za detaljnu usporedbu između Castra i PocketCasts.