banner

Češće od isključivanja prijenosnog računala stavljam ga u stanje hibernacije ili spavanja. Međutim, zadani Ugasiti akcija povezana s gumbom za pokretanje izbornika Start (prikazana na slici dolje) presreće moj zahtjev i natjera me na svaki dodatni klik svaki put. A ponekad ga kliknem, u žurbi, tek kasnije shvativši da to ne želim učiniti.

xnview windows 10

Pa kako riješiti ovu nevolju? Izmijenit ćemo akciju na gumbu za napajanje i osigurati da više ne pritisnemo taj pogrešan gumb. Evo kako.

Korak 1: Desnom tipkom miša kliknite programsku traku sustava Windows i pomaknite se do nje Svojstva,Korak 2: Pomaknite kontrolu na karticu izbornika Start i odaberite željenu opciju ispod Akcija gumba za napajanje. Kliknite na primijeniti i U redu, Očigledna opcija za odabir su Switch User, Log Off, Lock, Restart, Sleep, Hibernate i Shutdown.

I tako sam spremila taj dodatni klik ili osigurala da ne izvodim neželjene radnje. Hoće li vam to pomoći u bilo kojem smislu? Znate li za još sličnih trikova? Podijelite s nama u odjeljku s komentarima.

Tip tipa 1:5 sjajnih načina da dobijete više iz programske trake sustava Windows 7

Tip tipa 2:Kako dobiti više prostora na programskoj traci sustava Windows 7