banner

Prošli su dani prilikom prelaska na novi telefon koji su značili samo sigurnosno kopiranje kontakata na SIM kartici. Danas, kada su telefoni postali produžetak vlastitog sebstva, neophodno je da cijelu seriju postavki, aplikacija i razgovora sigurno prebacimo na novi uređaj.

Srećom, sada imamo čitav niz izvrsnih aplikacija i načina koji će vam pomoći da stvari jednostavno prebacite. U tom slučaju možete čak i izraditi sigurnosne kopije oznaka preglednika. Evo potpunog vodiča o tome kako preuzeti sigurnosnu kopiju svog Android telefona.

Pogledajte sljedeće:Označite ovih 5 aplikacija za sigurnosnu kopiju i vraćanje u sustavu Android

1. sigurnosna kopija aplikacija

Android telefon i aplikacije idu ruku pod ruku. Moj se telefon učitava novim i jedinstvenim aplikacijama, onog trenutka kada vidim zanimljive (naravno, ako su sigurne). Kada dođe vrijeme za prebacivanje telefona, na raspolaganju imam nekih 120+ aplikacija. I tada dolazi aplikacija koja uzima sigurnosne kopije drugih aplikacija.

A nijedna aplikacija ne čini bolje od obnavljanja sigurnosne kopije aplikacija - sigurnosna kopija osobnih podataka tvrtke Apex Apps.

Ono što je najbolje u ovoj aplikaciji je to što možete prenijeti sigurnosnu kopiju svojih aplikacija na Google disk. Showstopper značajka ove aplikacije je automatizirana metoda instaliranja jednim dodirom.

Značajka showstopper-a je automatizirana metoda instaliranja jednim dodirom.

android suza kapljica

Jednom Dozvola za pristup odobreno je, samo trebate dodirnuti Vratiti a aplikaciju ostavite da ostatak posla obavlja umjesto vas.

App Backup Restore također nudi brojne zanimljive opcije postavki koje možete istražiti kako bi proces sigurnosne kopije bio besprijekoran.

2. sigurnosna kopija fotografija

Čak i ako ne mijenjate telefon, uvijek bi trebao biti učinkovit mehanizam sigurnosne kopije fotografija. Ne samo da štedi pohranu vašeg telefona od nepotrebnog punjenja, već nudi i mehanizam za pomoć u slučaju da se telefon izgubi.

Kad je u pitanju sigurnosno kopiranje fotografija, vjerujte aplikaciji Google Photos da preuzme tu odgovornost kao što je radni sat.

Također pročitajte:Dell lansirao VR Ready Precision 5720 AIO u Indiji

Google fotografije su besplatne i vrlo je lako prenositi sve svoje slike i videozapise. Sve što trebate učiniti je preuzeti aplikaciju (i prijaviti se, ako je potrebno) i pustiti je da je preuzme naprijed.

Možete odabrati koje će se mape sigurnosno kopirati - osim slika sa kamere - putem Mape uređaja postavke. Google Photos nudi neograničen prostor za pohranu visokokvalitetnih slika.

3. Kontakti, dnevnici poziva i tekstualne poruke

Ako želite prenijeti kontakte, zapisnike poziva i SMS poruke na svoj novi telefon, dobro će doći aplikacija App Backup Restore - Personal Contact Backup.

Sve što trebate učiniti je odabrati osoblje s padajućeg mjesta. Nakon što izračuna broj kontakata i tekstualnih poruka na vašem uređaju, dodirnite rezervaza stvaranje lokalne sigurnosne kopije.

Nakon što to učinite, prijeđite na Arhiva odaberite datoteku i dodirnite Udio ikona. Odaberite prijenos i datoteka će se prenijeti na vaš Google pogon.

4. Sigurnosna kopija WhatsApp

Srećom, WhatsApp ima ugrađeni mehanizam za sigurnosno kopiranje vaše povijesti chata. Sve što trebate učiniti je ići preko Chat> Sigurnosna kopija chatai odaberite opciju sigurnosne kopije kao Dnevno,

Za hitniji scenarij, dodirnite gumb Izradite sigurnosnu kopiju gumb će se pobrinuti za vaše brige.

5. Izrada sigurnosne kopije na početnom zaslonu

Ako mene pitate, sviđa mi se početni zaslon mog Androida u određenom stilu - važna aplikacija sastavljena je u urednom redu s aplikacijama vezanim uz posao organiziranim unutar mape.

I kad god zamijenim mobilne slušalice, ovo malo podešavanje se mijenja, ali ne dugo na sreću. Kako? Pa, pozdravite rješenja za izradu sigurnosnih kopija na početnom zaslonu.

Najlakši način za stvaranje sigurnosne kopije početnog zaslona je putem aplikacije za pokretanje treće strane.

s10 plus trikovi

Moja aplikacija izbora je Nova i nudi dvije mogućnosti za izradu sigurnosnih kopija - Google vožnja i Pohrana uređaja, Čini mi se da je Google Drive bolja opcija ako mene pitate.

Sve što trebate je pomaknuti se prema doljeIzrada sigurnosne kopije i uvoza postavke, odaberite rezerva i odaberite Udio, Nakon završetka dodirnite Spremi na Disk i gotovi ste.

Na novom telefonu idite na isti odjeljak i odaberite Uvoz i odaberite datoteku sigurnosne kopije. Više u vijestima: 4 najbolje CrashPlan alternative za vaše potrebe sigurnosne kopije u oblaku

6. Sve ostalo: postavke sustava, alarmi, rječnik i još mnogo toga

Postavljanje novog telefona nije tako lako kao što se čini. Od postavljanja WiFi lozinki do alarma, sigurno vam može pojesti komadić vremena. Ali zašto to raditi ručno, kada imate aplikaciju koja će se pobrinuti za to.

My Backup je zgodna aplikacija koja se brine za sve postavke vašeg sustava, alarme, rječnik, popise za reprodukciju, pa čak i vaše APN datoteke.

Odaberite Novo Sigurnosna kopija> podaci> lokalno i odaberite opcije i bit će stvorena potrebna sigurnosna kopija.

Jeste li napravili sigurnosnu kopiju?

Tako je bilo moguće sigurnosno kopirati sve svoje važne datoteke i mape. pretpostavljanje sigurnosne kopije neophodan je dio održavanja telefona, jer nikada ne znate kada biste mogli izgubiti uređaj.