banner

Tradicionalne aplikacije za bilješke poput Evernotea zaglavile su se u trci. U međuvremenu, nove usluge nastoje potpuno promijeniti igru. Stare aplikacije za uzimanje bilješki jedva da imaju što novo ponuditi, a upravo tu programeri iskorištavaju najbolju priliku. Na neki način redefiniranje načina na koji bi tipične aplikacije za bilješke mogle drugačije djelovati.

Paper je razvijen od jedne od najpopularnijih platformi za pohranu oblaka - Dropbox. Inspiraciju uzima od minimalizma i nudi jednostavan način bilježenja bilješki s pristupom golih kostiju.

Nabavite Dropbox papir

The Pojam je još jedna aplikacija za bilježenje koja postupno raste. Pojam crpi inspiraciju iz aplikacija poput Trello-a, Wikipedije i CRM-a i nudi način za bilješke u formatu blokova. Jednostavan koncept koji vam omogućuje premještanje različitih vrsta sadržaja unutar jedne note.

Dobijte pojamPogledajmo kako te dvije nove aplikacije za bilješke žele promijeniti svijet pomažući pojedincima i tvrtkama da budu produktivniji i manje zbunjeni.

1. Minimalističko, funkcionalno sučelje

Kada prvi put pokrenete Pojam, on će vam ponuditi uvoz podataka iz mnogih usluga poput Trello, CSV, Word, Asana, Evernote i Dropbox Paper. Ovo mi govori koliko je pojam fleksibilan i što sve možete postići s ovom aplikacijom.

Pojam djeluje u blokovima. Možete stvoriti blok za sve poput teksta, zadataka, zvuka, video zapisa, formula i još mnogo toga. Ovisno o vašem odabiru, Pojam će vam omogućiti da unesete vrijednosti. Svestran je i može obraditi sve vrste podataka. Na Internetu postoje primjeri korisnika koji ga koriste za održavanje računa, stvaranje razvrstanih tablica (poput Excela) i pisanje članaka.

Ovaj dizajn poput Wiki će vam omogućiti da napravite svoj izgled s mnoštvom opcija koje možete izabrati. Gotovo poput drag-n-drop graditelja web stranica, ali za upravljanje projektima.

kako koristiti 3d dodir na ios 10

Kao i Notion, Paper također ima minimalistički pristup s praznim dokumentom na kojem možete lako i brzo pisati, dodavati medije, kreirati popise i zadatke.

Neke opcije poput formatiranja vidljive su samo kad su potrebne, odnosno kad odaberete tekst. Možete koristiti i prečace na tipkovnici. Svaka bilješka, Paper ih naziva dokumentima, pohranjuje se u mape. Ovdje mislite da je struktura mape Windows ili Google Drive.

Pojam uzima znak Evernotea i pruža silosku strukturu u bočnoj traci koja se može koristiti za preskakanje između bilješki i projekata. Također olakšava označavanje / povezivanje ostalih bilješki ili blokova. Papirom se mnogo teže kreće i lako se izgubite. Pomoću pojma možete stvoriti stupce bilješki jedan pored drugog kako biste replicirali Kanbanski sustav koji je Trello popularizirao.

slike s playstation vita
Također na Guiding Tech

Dropbox Paper vs Evernote: dubinska usporedba aplikacija za bilješke

Čitaj više

2. uočavanje, sortiranje, upravljanje

Za različite potrebe, ljudi rade na različitim datotekama poput teksta, slika, video zapisa i audio zapisa, tablica, kontrolnih popisa, kalendara i datuma itd. Zapanjen sam kada vidim kako Notion može obraditi sve vrste podataka u jednom sučelju koje nije pretrpano.

Na gornjoj snimci zaslona možete vidjeti podatkovnu tablicu koju možete sortirati na bilo koji način, baš kao što je to slučaj s Google tablicama. Ovdje možete koristiti i formule za jednostavne proračune.

Možete priložiti sve poput Google mapa, audio, video, slika, Google dokumenata i tablica i datoteka SoundCloud. Prilično sam uvjeren da će uložiti i mnoštvo drugih stvari.

Papir će stvari odvesti korak dalje od ugradnje veza te će vam omogućiti da radite sa Spotify, Last.fm, Google dokumentima i listovima, PDF datotekama, YouTube videozapisima i da se popis nastavlja.

Ne možete kreirati sortirane tablice i kopirati Kanban izgled u papiru jer nema blokova. Samo prazan dokument koji će vam omogućiti unos podataka u tradicionalnom redoslijedu odozgo-dolje. Dakle, sve što dodate ide ispod prethodnog unosa, za razliku od u Pojmu gdje možete unijeti bilo šta sa strane.

3. Dijeljenje i suradnja

Papir olakšava dijeljenje dokumenata s drugima klikom na gumb. Možete kontrolirati što vršnjaci mogu učiniti nakon što dobiju pristup dokumentu / mapi. Kliknite gumb Pozovi da pokrenete postupak.

Možete dijeliti dokument samo s onima koji su pozvani ili bilo kime s vezom. Tada možete odlučiti mogu li ti korisnici pregledavati i komentirati samo pojedine elemente ili također mogu uređivati ​​dokument. Kasnije možete opozvati taj pristup. Papir je više usmjeren prema profesionalcima i poslovnim korisnicima kojima je potrebno skalabilno, sigurno i suradničko okruženje da bi zajedno riješili probleme.

Pojam ima jedan besplatni plan i tri druga koja počinju s pojedincima, timovima i poslovnim korisnicima. Pojam ne samo da će vam omogućiti da pozovete pojedince u svoj tim da pregledaju ili pregledaju i uređuju bilješke, već i kontrolirate pojedinačne blokove. Dostupno je više opcija dopuštenja poput Uređivanje, ali ne dijeljenje s drugima, Čitanje i Mogu Komentirati.

I pojam i članak omogućuju vam da dodijelite pojedinačne zadatke ostalim članovima tima. U stvari, možete dodijeliti gotovo bilo koji element unutar bilješke / dokumenta bilo kome tko koristi značajku komentara. Samo upotrijebite @ prije upisivanja imena.

Pojam ima za cilj osobne i poslovne potrebe. Postoji grupa učenika koja koristi pojam za upravljanje projektima u učionici.

Također na Guiding Tech

Dropbox Paper vs Google Keep: dubinska usporedba

Čitaj više

4. Platforma i cijene

Papir je načinjen kao alat samo za web s mobilnim aplikacijama za Android i iOS. Potpuno je besplatan i bez ikakvih ograničenja. Papir također podržava povijest verzija koje je cool.

Pojam pruža osim aplikacija za web i mobilne aplikacije desktop aplikacije za Windows i Mac. Ima besplatni plan koji vam omogućuje stvaranje do 1000 blokova bez ograničenja članova, ali ograničenje veličine datoteke od 5 MB. Osobni plan koštat će vas 4 USD mjesečno za jednog člana i bez ograničenja na bilo što drugo. Timski plan koštat će 8 USD po članu, a isporučuje se s poviješću verzija i prioritetnom podrškom. Poduzetnički plan koštat će 16 dolara po članu.

kako koristiti gmail s izgledom

Papir protiv pojma

Papir je idealan za poslovne korisnike koji traže platformu za dijeljenje i suradnju. Međutim, i drugi korisnici mogu najbolje iskoristiti Paper za stvaranje bogatih medijskih dokumenata. Pojam je snažnije braće papira s modularnim konceptom koji vam omogućava da gradite blokove jedan na drugom.

Također možete kreirati, sortirati i upravljati cijelim bazama podataka pomoću Notiona, a prikaz bočne trake korisniji je od pohranjivanja svega u mape. Pojam je pogodan i za osobne i za profesionalne osobe s odvojenim planovima za sve, a zamijeniti prilično nekoliko aplikacija lako.

Dalje: Želite znati kako se Dropbox Paper uspoređuje s Google dokumentima? Saznajte sve o njima klikom na donju vezu.