banner

Prostor za upravljanje lozinkama postaje prepun više tvrtki koje žele zgrabiti komad torte. Iako većina upravitelja lozinki ima uspostavljen plan pretplate, Enpass i SafeInCloud usvojili su model jednokratne kupnje. To može pomoći uštedjeti puno dolara, ali također izaziva mnoge probleme.

Sigurnost je stalna borba između hakera, korisnika i tvrtki koje pružaju značajke za pohranu podataka. Za ažuriranje svega potrebno je ozbiljno vrijeme, novac, predanost i još mnogo toga. Isto se tako razvija i mogućnosti za različite platforme.

To nude upravitelji lozinki Enpass i SafeInCloud, a zašto ili zašto ne, trebali biste ih razmotriti.

Get Enpass

Nabavite SafeInCloud

kako kombinirati albume u itunesu

Započnimo.

1. Korisničko sučelje

Obje aplikacije slijede isprobanu formulu s izbornikom i mjestom za spremanje lozinki po abecednom redu. Enpass mobilne aplikacije imaju izbornik bočne trake umjesto donje trake, kao u SafeInCloud, što olakšava pristup opcijama.

Nema sigurnog snimanja zaslona na SafeInCloud - vjerujte mi. Korisničko sučelje radne površine slijedi bočnu traku s opcijama i lozinkama u glavnom dijelu. Obje aplikacije podržavaju tamni način rada, ali SafeInCloud nudi i nekoliko drugih tema u boji koje možete odabrati.

Stolno sučelje SafeInCloud radno je mjesto i podsjeća vas na jedan od Googleovih proizvoda. Umjesto toga, djeluje dobro i postavlja mogućnost u formatu koji je najviše korisnik.

Također na Guiding Tech

Obuhvatite vs 1Password: što je bolji trezor lozinke

Čitaj više

2. Postavljanje

Unose možete kreirati ručno ili će vam proširenje / aplikacija preglednika ponuditi da ih zapamtite u trenutku prijave. I Enpass i SafeInCloud zahtijevaju da instalirate aplikacije za radne površine prije nego što proširenje preglednika može raditi. To će spriječiti hakere da instaliraju proširenja na svoj preglednik s vašim podacima o prijavi.

Prije upotrebe morate unijeti kôd i potvrditi proširenje s radne površine. To je super. Međutim, zapamtite da niti jedno neće raditi ako aplikacija za radnu površinu nije otvorena u pozadini.

Enpass omogućava više trezora, a to je korisno ako dva ili više korisnika koriste isti račun. U obje aplikacije za upravljanje lozinkama unosi se mogu spremiti u kategorije i mape, što je standardna značajka.

SafeInCloud omogućit će vam pretraživanje ne samo imena web mjesta ili aplikacija, već i unutar lozinki. Možda se pitate - zašto bih tražio lozinke ako jednostavno mogu tražiti naziv aplikacije ili web lokacije? Možda bih ovdje nešto propustio, ali ako vam to uspije, onda je sve u redu.

SafeInCloud nudi više mogućnosti prilagodbe. Možete stvoriti prilagođene predloške ako vam se ne sviđaju one koje su unaprijed konfigurirane.

Enpass, s druge strane, dolazi s ugrađenim nekoliko predložaka, ali nema načina za stvaranje prilagođenih.

3. Sigurnost

Enpass je izvanmrežni upravitelj zaporki. Enpass neće pohraniti vaše podatke na njihove poslužitelje. Možete ga uzeti lokalno ili koristiti svoju omiljenu uslugu pohrane u oblaku. Oni koriste standardnu ​​256-bitnu AES enkripciju. Podaci se, među ostalim, sinkroniziraju na uređajima koji upotrebljavaju web mjesta za pohranu u oblaku poput Google diska ili Dropboxa.

SafeInCloud prati odijelo s istom 256-bitnom AES enkripcijom. Sa pozitivne strane podaci se sinkroniziraju pomoću web mjesta za pohranu u oblaku, baš kao i u programu Enpass.

Obe aplikacije za upravljanje lozinkama omogućavaju korisnicima veću kontrolu nad svojom bazom podataka i sinkronizacijom.

Enpass ima i neke druge sigurnosne značajke. Na primjer, koliko trebate ponovno unijeti glavnu lozinku nakon što je sustav neaktivan, dodatni PIN za brže otključavanje i automatski brisanje međuspremnika nakon određenih sekundi. Posljednja će izbrisati kopirane lozinke iz upravitelja međuspremnika, koje se mogu hakirati da bi ukrali vrijedne podatke. Da, vaš međuspremnik je također ranjiv i hakiran.

SafeInCloud također ima značajke međuspremnika i mogućnosti automatskog zaključavanja. Također može ograničiti broj pokušaja lozinke kako bi vas zaštitio od grubih napada.

Općenito, obje su aplikacije možda jednake jedna drugoj. Međutim, nedostaju im napredne značajke kao što su 2FA (dvofaktorska provjera autentičnosti), MFA (multifaktorska provjera autentičnosti) i nasljeđivanje računa koje smo vidjeli u popularnim aplikacijama za upravljanje lozinkama poput LastPass i Dashlane. Enpass, umjesto toga, koristi Keyfile koji djeluje kao drugi sloj sigurnosti. Datoteka sadrži vaš ključ za šifriranje, koji se također pohranjuje lokalno.

Također na Guiding Tech

1Password vs. Dashlane vs. LastPass: Usporedba poslovnih planova

Čitaj više

4. Cijene i platforme

Enpass pokriva sve popularne platforme, a zatim i još neke. Podržava Windows, macOS i Linux s mobilnim aplikacijama za Android i iOS. Podrška za proširenja preglednika uključuje Firefox, Chrome, Edge, Safari, pa čak i Opera i Vivaldi. Sve Enpass aplikacije jednokratne su kupnje. Morat ćete platiti 11,99 USD po platformi za napredne značajke poput predložaka, otključati pomoću ID-a dodirnog ili Windows Pozdrav, teme i kategorije.

galaksija fit e

SafeInCloud nudi isto s preuzimanjem dostupnim na svim platformama osim Linux i Safari preglednika. Međutim, postoji podrška za Apple Watch. Aplikacije za radne površine potpuno su besplatne, što znači da nema potrebe ništa platiti ako ne želite mobilne aplikacije. Aplikacije će vas jednokratno koštati 4,99 USD za pojedince i 7,99 USD za obitelji (do 5 članova).

Bitka za sigurnost

Enpass ima bolje korisničko sučelje, ali SafeInCloud je još jeftiniji. Oba upravitelja lozinki imaju prilično slične skupove značajki i sigurnost. Jedan od razloga zašto ove proizvode mogu ponuditi po tako niskoj cijeni je nedostatak značajki za pohranu u oblaku. Morate koristiti svoju omiljenu mogućnost pohrane, koja je sigurnija. Međutim, to je također problematičnije.

Između to dvoje, ipak bih preporučio Enpass većini korisnika, ali vi možete odabrati jedno od njih.

Sljedeće: Želite znati više o Enpassu i svim sitnicama koje možete ili ne možete učiniti s njim? Kliknite donju vezu za detaljni vodič.