banner

Ako uđete u postavke teme za chat na Facebooku (FB) Messengeru, tamo ćete pronaći brojne mogućnosti. To uključuje isključivanje zvuka, ignoriranje, arhiviranje, blokiranje i pribadač. Sve ove opcije izvode potpuno različite radnje.

Dok Pin drži nit za chat na vrhu popisa za chat, Arhiva ga skriva na popisu na privremeni period dok vas osoba ponovno ne pošalje. S druge strane, Block potpuno isključuje svaku interakciju između dviju strana.

Ostali su nam Bez zvuka i Zanemari. Iako njih dvoje obavljaju slične funkcije, razlikuju se na mnogo načina. Što su oni? Upoznajmo ih.

Koncept

Mute je prilično stari koncept dostupan u gotovo svim aplikacijama. Uključite zvuk na Instagramu, Gmailu, WhatsApp-u, Twitteru itd. On svugdje obavlja istu funkciju.

Ignore je novi koncept dostupan samo na Facebooku Messengeru i sličan je nadogradnji sa Mute.Što se događa kad utišate ili zanemarite

Kad primite poruku od nekoga tko se nalazi ili je na vašem popisu ili nije, uvijek imate mogućnost zaustaviti primanje obavijesti, a da drugu osobu ne obavijestite.

nijem

Isključivanje zvuka povezano je s obavijestima. Kad isključite razgovor na Facebook Messengeru, nećete biti obaviješteni o budućim porukama. Poruke s niti će se tiho pojaviti u pristigloj pošti, a da vas ne uznemiravaju. Isključene poruke imat će ikonu Isključi zvuk.

To je slično načinu održavanja telefona u tihom načinu rada. Ovdje vodite jedan razgovor u tihom načinu rada.

Zanemariti

Kada ignorirate poruku na Facebook Messengeru, neće vas obavijestiti o budućim porukama sličnim Mute. No nit poruke premjestit će se iz pristigle pošte na zahtjeve za poruke.

Zanimljivo je da se u mapi Zahtjevi za poruke nalaze i nove poruke primljene od kontakata koji nisu na vašoj Facebook listi prijatelja.

Ova značajka nalikuje neželjenoj značajki e-pošte. Dok vaš račun prima poruke, one se nalaze u drugoj mapi. Želite li pročitati te poruke ili ne.

Vidljivost

Kada zanemarite nit, buduće poruke iz te određene teme i dalje se prikazuju u mapi Ulazna poruka.

ispis prijateljski za android

U slučaju Zanemari, nit se pomiče na Zahtjeve za poruke i nestaje iz glavne mape za pristiglu poštu, kao što je već spomenuto. Nove poruke više se neće pojavljivati ​​na početnom zaslonu programa Messenger.

Također na Guiding Tech

#Facebook Messenger

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu sa člancima na Facebooku

Vrijeme

U slučaju isključenja zvuka trebate ručno odabrati vrijeme za koje želite isključivanje niti. Facebook pruža neke opcije u rasponu od 15 minuta do 24 sata. Konac se neće automatski uključiti prije postavljenog vremena, a nakon što je postavljeno vrijeme istekne, Messenger će ga automatski isključiti.

Kada ignorirate poruku, ona će se čuvati u mapi Zahtjevi za poruke sve dok je ručno ne vratite u glavni pretinac pristigle pošte.

Zadnje viđeno

Posljednje viđenje jedno je od dosadnijih značajki bilo koje društvene aplikacije. Iako je možete onemogućiti u svakoj aplikaciji, ona vam onemogućuje i mogućnost provjere posljednjeg viđanja drugih.

U tome pomaže Ignore. Ako želite sakriti posljednje viđeno samo jednoj osobi, koristite opciju Zanemari. Radeći to, ni druga osoba neće moći vidjeti vaše posljednje viđeno, niti ćete je moći vidjeti. Međutim, i dalje možete provjeriti status svih ostalih, a oni mogu provjeriti vaš.

Izvješće o isporuci

Kada zanemarite nit za chat, iako ćete primiti sve poruke, Messenger će ih označiti kao poslane samo, a ne isporučene. Vidjet ćete šuplji plavi krug s kvačicom iznutra kako bi naznačio Poslano, a ispunjeni plavi krug prikazuje kao Isporučeno.

Tek kad prihvatite Zahtjev, status će se promijeniti u Isporučeno, a potom Pročitati označeno sličicom slike vašeg profila pored poruke.

Naprotiv, nove poruke u zatamnjenoj temi slijede opća pravila isporuke. Ako se poruka dostavi u mapu Primljeno, bit će označena kao Isporučeno. Međutim, ako postoji loše ili ne postoji internetsko povezivanje, a poruku ne primite u mapu Primljeno, Messenger će je označiti kao Poslano dok ne primite poruku.

Status poruke

Zanimljivo je da kad zanemarite poruku, dolazne poruke možete čitati iz te određene teme, a da ne promijenite njezin status u pročitani ili viđeni. To znači da čak i ako otvorite nit zanemarenog razgovora, poruke neće biti označene kao pročitane. Na vama je da prihvatite zahtjev ili ga ignorirate. Prihvaćanjem zahtjeva status će se promijeniti u Read.

coolpad mega 2,5 d

Međutim, to nije slučaj sa Mute. Ako otvorite isključenu nit, pošiljatelju će se označiti kao Pročitano / viđeno.

Također na Guiding Tech

Facebook Messenger VS Messenger Lite: Koji je onaj za vas?

Čitaj više

Hoće li se drugi obavijestiti kada zanemarite ili zanemarite

Ne. U oba slučaja, Messenger neće obavijestiti drugu osobu da ste ih isključili ili je ignorirao.

Kada koristiti

Isključivanje zvuka može se upotrebljavati kada želite onemogućiti obavijesti na kraće razdoblje. Ovu značajku možete koristiti i za Grupe.

Ako vas osoba puno muči i više ne želite biti povezani s njima, možete zanemariti poruke. Ignore je oštar oblik nijema, ali suptilni oblik Blocka u osnovi, a da druga osoba ne zna za to. Ne možete zanemariti poruke grupe. Nadalje, ne možete isključiti zanemarenu nit za chat.

Kako zanemariti i zanemariti

Za bilo koji od njih otvorite Facebook Messenger i otvorite nit za chat koju želite isključiti ili zanemariti. Na uređajima sa sustavom iOS dodirnite ime kontakta i na sljedećem zaslonu odaberite Isključi isključenje obavijesti ili Zanemari. U slučaju Androida dodirnite malu ikonu u gornjem desnom kutu, a zatim pritisnite tipku Isključi zvuk ili Zanemari prema potrebama.

Kad odaberete Bez zvuka, od vas će se tražiti da odaberete vrijeme za isključivanje zvuka. Odaberite ga i pritisnite OK. Ako ste odabrali Zanemari, pojavit će se skočni prozor sa zahtjevom da potvrdite svoju odluku. Dodirnite Zanemari.

Alternativno, i na iOS-u i Androidu, dugo pritisnite tu nit za chat na početnom zaslonu Facebook Messengera i dodirnite Isključi zvuk ili Zanemari. Možda ćete morati dodirnuti Još u iOS-u da biste dobili opciju Zanemari poruke.

Preokrenuti nem i ignorirati

Za oponašanje niza poruka jednostavno dugo pritisnite nit za chat i dodirnite Prestani zanemarivanje obavijesti. Alternativno, otvorite nit za chat, a od vas će se zatražiti da je uključite.

Da biste prestali ignorirati poruku, idite na zahtjeve za porukama, a zatim filtrirane poruke. Ovdje ćete pronaći nit za chat. Dodirnite ga. Da biste ga vratili u mapu Primljeno, morate odgovoriti osobi. Nakon što odgovorite, nit za chat automatski će se prebaciti u Inbox.

orci moraju umrijeti nebranjena križna platforma

Ako ispod zahtjeva za porukom ne možete pronaći Zanemarenu nit, ili potražite osobu koja koristi Messengerovo pretraživanje ili otvorite njegov Facebook profil i započnite razgovor s njima taknite na Poruka u njihovom profilu.

Također na Guiding Tech

Facebook postavke privatnosti 2018: 9 savjeta za bolje iskustvo

Čitaj više

Kako znati jeste li zanemarili / ignorirali

Došli smo do najočekivanijeg pitanja, a to je da otkrijemo kako znati jeste li vas netko zanemario ili ignorirao.

Pa, nema izravnog načina za to znati. Facebook nije pružio način da to otkrije kako bi nestala stvarna svrha Isključivanje zvuka ili Ignore.

Međutim, postoji mali trik da znate jeste li zanemareni. Da biste to učinili, pošaljite poruku osobi s vašeg računa i istovremeno zamolite nekog drugog da joj poruku pošalje. Oba računa obavite na ikoni isporuke. Ako se ikona dostave druge osobe promijeni iz Poslano u Isporučeno, a vaša i dalje prikazuje Poslano, to znači da su vas ignorirali.

Zanemariti ili ne

Facebook Messenger pruža različite mogućnosti za sprečavanje ljudi da vas muče bez da ih obavijestite. Ako vidite sve mogućnosti za chat, tj. Isključi zvuk, Arhiviraj, Zanemari i Blokiraj, izgledaju slično, ali postižu drugu svrhu.

Sve ovisi o vama koju opciju želite odabrati. Block je slijepa ulica i najoštrija. Sada kada znate razliku između Isključi zvuk i Zanemari, možete odabrati onaj na osnovu svojih potreba.