banner

Xiaomi je sve iznenadio iznenađenjem kada je lansirao Redmi Note 5 seriju po nevjerojatnom cjenovnom rangu. Ono što je zanimljivo kod ovih Android telefona sa 17.000 Android uređaja nevjerojatna je vrijednost za novac.

Iako oba telefona imaju prilično dobre fotoaparate, jedna stvar koja me iznenadila je isključivanje 4K video zapisa u Redmi Note 5 Pro, cjenovnom. To nas je isključenje zaintrigiralo - GT tim - puno. Zbog toga smo pomislili da ako Xiaomi Redmi Note 5 ima 4K, mora postojati način da to omogućimo u Redmi Note 5 Pro.

To je softver koji nas je sprečavao da snimamo u 4K

Nakon malo istraživanja, saznali smo da hardver kamere podržava 4K, a softver nas je sprečavao u snimanju u 4K. Dakle, nastavili smo isprobati aplikacije drugih proizvođača i voila!

Dakle, ako se i vi pitate kako možete omogućiti snimanje videozapisa 4K na NOte 5 Pro, ove aplikacije će to učiniti za vas u samo jednom prstu.Također vidi: Prvih 5 stvari koje biste trebali učiniti sa svojim Xiaomi Redmi Note 5

1. Otvorena kamera: dobra, ali malo složena

Otvori kameru jedna je od onih aplikacija za kameru koja se nalazi u gornjim odjeljcima bilo kojeg popisa za najbolje ručne aplikacije za kameru i to s pravom čini. Otvarajući praktičan niz značajki, Open Camera skriva i važnu značajku koja je korisna za Redmi Note 5 Pro korisnike, a to je način snimanja u 4K videozapisu.

kako izbrisati povijest playstora

Da biste to omogućili, prijeđite na Postavke u gornjem desnom kutu i pritisnite opciju Video postavke. Jednom unutra dodirnite video razlučivost i odaberite Najviši: 4K Ultra HD.

Nakon toga prebacite na Uključi gumb Omogući stabilizaciju videozapisa. Dakle, sve što trebate sada učiniti je snimiti video u najvećoj rezoluciji (i podijeliti ih). Navedeno je jedan od primjera brzine kadrova jednog od video zapisa snimljenih pomoću Xiaomi Redmi Note 5 Pro.

Preuzmite Open Camera

Zabavna činjenica: Jeste li znali da opcija Poravnavanje Redmi Note 5 Pro pomaže vam u snimanju savršeno ravnih slika, čak i ako je telefon nagnut? Nastavi, probaj!

2. Snapdragon kamera: srednja zemlja

Još jedna aplikacija koja omogućava snimanje u 4K je Snapdragon Camera. Uz paket filtara i načina rada fotoaparata, Snapdragon kamera omogućuje trenutke snimanja i uređivanja šetnje parkom.

Da biste omogućili razlučivost 4K videa, idite na Postavke u gornjem desnom kutu i omogućite 4K UHD pod Video Quality, sličan gore navedenom. Međutim, Snapdragon kamera nije dostupna u Google Play Storeu, ali dobivate apk datoteke i instalirate je.

Nabavite apk datoteku Snapdragon Camera

Jedina razlika između obje aplikacije je ta što ova ne poseduje ugrađenu značajku stabilizacije slike.

najbolji dodaci za izgled
Jeste li znali da Snapdragon kamera radi samo na telefonima koji imaju Qualcomm Snapdragon procesore?

3. Footej kamera: ona s čistim korisničkim sučeljem

Posljednje, ali ne najmanje bitno, imamo aplikaciju Fottej Camera. Ne može se pohvaliti mnoštvom značajki, ali na sreću nudi potrebne opcije za promjenu video razlučivosti.

Samo dodirnite izbornik s tri točke u gornjem lijevom kutu, pritisnite postavke> Video> Back kamera i odaberite opciju za UHD 4K. To je to, sve što trebate učiniti je snimiti u najvećoj rezoluciji koju vaša kamera može podnijeti.

Kao što ćemo možda kasnije vidjeti, Footej Camera ima vrlo čist korisnički interfejs, a sve ostale postavke i značajke nalaze se ispod trodimenzionalnog izbornika.

Preuzmite Footej kameru

Zabavna činjenica: Xiaomi Redmi Note 5 Pro omogućuje vam da se sjetite svoje posljednje korištene postavke putem opcije Spremi prethodni način rada. Da biste saznali više o takvim zanimljivim trikovima, pogledajte ovih 9 osnovnih Xiaomi Redmi Note 5 Pro fotoaparata i savjeta.

Snimi i više ...

Iako je Open Camera najbolja među ovo troje, zahvaljujući mnogim značajkama, ipak, korisničko sučelje može ponegdje biti komplicirano za korištenje. Ako ste istog mišljenja, možete dobiti drugu ili treću aplikaciju.

microsoft SMS predajnik

Međutim, to također znači da ćete propustiti način stabilizacije slike. Pa, ne brinite, imamo sjajan trik kako se i tome pozabaviti, a to je u obliku Google fotografija.

Google Photos nudi nevjerojatnu mogućnost stabilizacije videozapisa. Da biste mu pristupili, dodirnite ikonu Uredi na dnu koja će vam pružiti dvije mogućnosti - Stabiliziranje i rotiranje. Dodirnite Stabiliziraj za pokretanje postupka.

Možda će proći neko vrijeme jer je to lokalni proces, a nakon što to učinite, videozapis možete biti spremljen.

Vidi više: 7 osnovnih naprava za Xiaomi Redmi Note 5 i Note 5 Pro

Osjetite svaki metak!

Na ovaj način možete snimiti 4K snimanje na svoj Xiaomi Redmi Note 5 Pro. Nadamo se da će Xiaomi predstaviti značajku na jednom od budućih ažuriranja OTA.

Do tada imamo ove super treće aplikacije koje su nam društvo. Preporučam da koristite aplikaciju Otvori kameru ako želite imati besprijekoran doživljaj. Uz to, izuzimanje oglasa ili kupovina putem aplikacije čini ga još svježim.