banner

Windows generira pretpregled minijatura za većinu uobičajenih video datoteka poput AVI, MP4, WMV itd. No, u posljednje vrijeme formati poput MKV i FLV postaju sve popularniji i većina online videozapisa ili HD filmova koje preuzimate nalazi se u ovim formatima ,

Windows prema zadanim postavkama ne nudi pregled sličica za ove vrste video datoteka, ali evo na koji ćete način to učiniti kako bi zbirka videozapisa i filmova izgledala svježije kada ih pokažete svojim prijateljima.

Postavljanje pregleda medija

Korak 1: Preuzmite i instalirajte Media Preview na svoje računalo. Kako su dostupne i 32 i 64 bitne verzije, obavezno instalirajte ispravnu.

Korak 2: Pokrenite program i otvorite karticu Formati datoteka, Ovdje stavite provjeru svih vrsta video datoteka za koje želite generirati sličice i pritisnite gumb za primjenu. Ako proširenje nije dostupno, možete ga unijeti ručno pomoću odjeljka Korisnički definirano.Bilješka: Preporučuje se da ne omogućite pregled sličica za sve vrste datoteka. Omogućite ih za samo nekoliko koje redovito koristite da biste smanjili opterećenje svoje usluge indeksiranja istraživača.

automatski odgovor na WhatsApp

3. korak: Sada ponovo pokrenite Windows Explorer pomoću Upravitelja zadataka.

To je sve, otvorite mapu koja sadrži vaš videozapis da biste vidjeli pregled sličica za sve vrste video datoteka koje ste omogućili iz alata. Ako želite dodati još nekoliko formata ili vratiti postavke u zadane postavke za Windows, lako to možete učiniti i vi.

Imate li još kakvih zapetljanih rukava da biste izvršili zadatak? Reci nam.