banner

Google je predstavio Vijesti nakon napada 11. rujna. Amit Singhal, jedan od ključnih zaposlenika tvrtke Google, shvatio je da ne postoji način da u stvarnom vremenu pratimo vijesti vezane uz nesretni događaj. Google News je od tada prošao dug put i sada prati tisuće vijesti, ali nije jedini.

Microsoft je 2018. objavio svoju aplikaciju za vijesti i od tada je sve jači. Pitanje je, kako je to bolje od Google vijesti?

kako instalirati ssd bez ponovne instalacije prozora

Iskreno, impresioniran sam načinom na koji je Microsoft uspio okrenuti stolove posljednjih godina. Microsoft News izgleda obećavajuće, ali moramo kopati dublje nego samo naslove, jer mogu biti varljivi.

Preuzmite Google vijesti za Android

Preuzmite Google vijesti za iOSPreuzmite Microsoftove vijesti za Android

Preuzmite Microsoft News za iOS

Pogledajmo kako se Microsoft News razlikuje od Google News-a i treba li se prebaciti.

1. korisničko sučelje i iskustvo

Većina nas ima Google račun s kojim možete pristupiti aplikaciji Google News. Isto tako, trebat će vam Microsoftov račun za pristup i čitanje Microsoftovih vijesti, ali to nije obavezno i ​​čini se da ne utječe na iskustvo. Obje su aplikacije prihvatile materijalni dizajn s tamnim temama.

Google News ima dizajn donje trake s četiri kartice s objašnjenjem. Na kartici Za vas prikazat će se glavni naslovi i sadržaj na temelju nedavnih pretraživanja i mogu se promijeniti s nastavkom upotrebe aplikacije.

Microsoft News slijedi primjeru, a također ima i gornju traku. Pri dnu ćete pronaći gumb za pretraživanje i ikonu karte. Potonji će prikazivati ​​vijesti iz vašeg grada dok će početna stranica pokrivati ​​zemlju i svijet. Na vrhu ćete pronaći kategorije vijesti.

U Google vijestima pretraživanje se nalazi na vrhu, dok se kategorije vijesti mogu naći na kartici Naslovi.

Sviđa mi se vremensko izvješće na Google vijestima, koje zauzima malo prostora, ali izgleda kao promišljen dodatak.

Bilješka: Korisničko sučelje i iskustvo ostaju isti za obje aplikacije na Androidu i iOS-u. Dijelit ću snimke zaslona s obje strane. One s omogućenim mračnim načinom rada su iz Androida, a ostale s iOS-a.
Također na Guiding Tech

Flipboard vs Google News: Što je bolja vijest

Čitaj više

2. Konzumiranje vijesti

Kartica For you u Google Vijestima prikazat će vam priče na temelju vaše željene lokacije, nedavnih pretraživanja i algoritma koji samo Google zna kako to funkcionira. Pomaknite se malo i vidjet ćete karticu za utakmice uživo poput kriketa i ostalih tekućih događaja.

Povremeno ćete ispod nekih vijesti vidjeti ikonu pravokutnog snopa. To znači Potpuno Pokrivanje. Dodirivanjem istog otkrit će se naslovi i poveznice do svih web lokacija koje su detaljno obradile ovu priču. Zatim je tu Vremenska traka koja će vam predstaviti sve priče prema datumu, tako da znate što se dogodilo i kada. Prikladno za čitanje mišljenja i dubinsko istraživanje.

Microsoft News slijedi primjeru i prikazat će prilagođene vijesti i priče na kartici Moje vijesti. Još nema mogućnosti potpunog pokrivanja. Ni vremenske prognoze. Kategorije vijesti možete brzo promijeniti na kartici Moj interes, a narudžba je prenamjenjiva na kartici Pretraživanje.

najbolje android aplikacije travanj 2017

Kada otvorite priču u Google Vijestima, tamni način rada jednostavno nestaje. Zašto? Nisam siguran, ali vidim oglase, a kada su blokirani pomoću blokatora oglasa, vidim prazno mjesto oglasa. To mi uništava iskustvo čitanja.

Microsoft News to čini puno bolje. Za jedno, iskustvo s korisničkim sučeljem ostaje konstantno jer možete vidjeti mračni način rada u svom sjaju, čak i dok čitate vijesti. Drugo, nema ni oglasa, a ni praznog mjesta. I tri, postoji opcija za promjenu veličine fonta i uključivanje / isključivanje mračnog načina.

Na istoj snimci zaslona gledate isti izvor članaka i iz Google News i Microsoft News.

3. Prilagođavanje izvora

Google News omogućuje vam dodavanje mjesta i kategorija interesa na kartici Favoriti. Samo dodirnite ikonu '+' da biste ih potražili.

Primijetit ćete da Google također sugerira izvore sadržaja. Na svoje omiljene blogove i vijesti možete se pretplatiti ni u kojem trenutku. U Microsoftovim vijestima, kada tražim Engadget, također vidim vijesti iz drugih izvora i ne mogu se pretplatiti na pojedinačne blogove. To je grom. No na ovaj se način možete pretplatiti pomoću ikone '+'.

Google Vijesti čine lako i zabavno pronalaženje i dodavanje novih izvora sadržaja. Uostalom, Google se oslanja na oglašavanje za posao, a pomaganje ljudima u otkrivanju novih izvora ima puno smisla za njih. Pod kioskom naći ćete kartice Istaknuto i popularno na kojima ćete otkriti web stranice i blogove na temelju najnovijeg, kategorija i trenutnih trendova poput FIFA Svjetskog kupa za žene.

Možete se pretplatiti i na časopise, ali nisu svi besplatni, tako da ćete se morati pretplatiti pomoću svog Play Store računa.

Također na Guiding Tech

Feedly vs Flipboard: Koja je aplikacija najbolja za pametnu vijest?

Čitaj više

4. Ostale mogućnosti

Vidjeli smo kako Microsoft News donosi korisničko sučelje koje je konzistentno u aplikaciji i šire, čak i kad čitate vijesti. Pa, u postavkama postoji opcija Izgled u kojoj možete promijeniti način prikazivanja priča na zaslonu. Sada možete pogledati više priča na istom zaslonu pomoću kompaktnog ili čak i samo teksta.

I Google News i Microsoft News omogućuju korisnicima spremanje priča koje im se sviđaju. No u Google Vijestima možete tražiti od aplikacije da u budućnosti prikazuje više sličnog sadržaja pomoću gumba „like“.

Konačno, Google News ima cool značajku u kojoj možete automatski preuzeti sve priče s određene teme za izvanmrežno čitanje.

Kupite glasine, prodajte vijesti

Evo što ja mislim. Google News bolji je kada je riječ o upravljanju izvorima i pronalaženju sadržaja ili vijesti. Možete kontrolirati i dodavati teme, blogove i časopise. Značajke potpune pokrivenosti i vremenske linije korisne su.

Microsoft News nudi bolje iskustvo čitanja. Tamni način rada je dosljedan, učinkovito blokira oglase i možete promijeniti izgled ili čak veličinu fonta.

Nadamo se da smo dobili aplikaciju koja je sve to radila u jednom sučelju, ali ne postoji savršena aplikacija.

Sljedeće: Tražite RSS čitač za Windows? Evo 5 Windows 10 RSS klijenata koje danas možete preuzeti iz Microsoftove trgovine.