banner

Naši su pametni telefoni poput kompleta s više alata, ali osnovni je posao telefona obavljati pozive. A za to koristimo telefon ili aplikaciju za biranje broja. Tako bi nam trebalo biti po volji. Ovdje ćemo usporediti dvije popularne aplikacije za biranje broja - jedna je od Samsung-a, a druga je od Googlea.

Obe marke nude svoje aplikacije na svojim telefonima, a ne sviđa im se svima. Ljepota Android telefona je u tome što možete prilagoditi bilo što. Bilo da se radi o kontaktima, pokretaču, pa čak i aplikaciji za biranje broja.

Različite Samsungove aplikacije već smo uspoređivali s Googleovim. U ovom ćemo postu detaljno usporediti telefonsku aplikaciju tvrtke Samsung i Google. Provjerimo ih.

Windows tipkovni prečaci Windows 7

Korisničko sučelje

Obje telefonske aplikacije imaju redovito korisničko sučelje. Slično je i na više načina.

Na dnu ćete naći tri kartice u obje aplikacije. Dok aplikacija Samsung telefona sadrži tipkovnicu, receptore i kontakte, aplikacija Google telefon dom je Favoriti, Recents i Kontakti. U aplikaciji Google telefon pronaći ćete plutajući gumb u donjem desnom kutu tipkovnice.U obje aplikacije pretraživanje je na vrhu. Dok Google nudi traku za pretraživanje, Samsung je mjesto rezervirao samo za ikonu za pretraživanje. Zadržavanje samo ikone za pretraživanje skriva mogućnost glasovnog pretraživanja koja je dostupna izravno u aplikaciji Google Phone.

Također ćete primijetiti da su u Googleovim aplikacijama sve ikone popraćene tekstom, što nije slučaj u Samsung aplikaciji. Iako prepoznavanje ikona poziva nije težak posao, ponekad je korisno imati tekst s njim.

Kako ponovno pokrenuti Windows Explorer

Favoriti i brzo biranje

Pozivanje broja igra presudnu ulogu u određivanju superiornosti aplikacije za pozivanje. U aplikaciji Google Phone možete dodati brojeve u odjeljak Favoriti, koji dobiva posebno i odvojeno mjesto u donjoj traci. Neposredno ispod favorita pronaći ćete još jedan odjeljak u kojem se nalaze često birani kontakti. Nažalost, ne možete stvoriti unose za brzo biranje u ovoj aplikaciji.

U aplikaciji Samsung Phone dobivate i favorite i brzo biranje. Međutim, favoriti ne dobivaju poseban odjeljak. Naći ćete ih na kartici Kontakti. Ako vam se to čini predaleko, brojeve možete zadržati kao brzo biranje. U tu svrhu dodirnite i zadržite bilo koji broj na tipkovnici. Od vas će se tražiti da dodijelite kontakt tom broju. Nakon postavljanja dodirnite i ponovno zadržite isti broj da biste ga odmah nazvali.

Također na Guiding Tech

Savjeti i trikovi za najbolje postavke postavki Samsung poziva

Čitaj više

Pokreti za pozivanje

Geste olakšavaju naš život. Srećom, aplikacija Samsung Phone podržava geste. Na ekranu Recents pređite prstom udesno da biste nekoga nazvali i prevucite prstom ulijevo da biste ga uputili. Nažalost, aplikacija Google Phone zasad ne podržava geste. Nadam se da će Google uskoro dodati neke.

Pregledajte poruke u Povijesti poziva

Ako ste osoba koja voli voditi evidenciju o cijeloj komunikaciji - bilo da je riječ o porukama ili pozivima, svidjet će vam se aplikacija Samsung Phone. U ovoj aplikaciji osim poziva možete pregledati i povijest svojih poruka. Ako vam se to ne sviđa, značajka se može onemogućiti u postavkama aplikacije. U tu svrhu dodirnite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu aplikacije Telefon i odaberite Sakrij poruke. Aplikacija Google Phone ne nudi ovu značajku.

Integrirana poslovna pretraga

Traka za pretraživanje pri vrhu aplikacije Google Phone može izgledati jednostavno, ali nije. To je mini Google pretraživanje samo po sebi. Pomoću njega možete pronaći brojeve kontakata u blizini poslovnih mjesta u vašem području. Za to upišite naziv mjesta i prikazat će srodne rezultate.

Da biste upotrebljavali tu značajku, u postavkama aplikacije morate aktivirati obližnja mjesta. U tu svrhu dodirnite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu i odaberite Postavke. Zatim dodirnite obližnja mjesta. Uključite prekidač za Mjesta u blizini. Možete čak aktivirati personalizirane rezultate pretraživanja. Za to ćete morati odobriti pristup Google računu. Ova značajka nije dostupna u aplikaciji Samsung Phone.

Povijest poziva

Na zaslonu Recents pronaći ćete sve zapise poziva. Ali ako želite filtrirati povijest poziva, aplikacija Samsung telefon nudi bolje iskustvo u odnosu na aplikaciju Google Phone. To je zato što možete filtrirati zapisnike poziva kao propuštene pozive, odbijene pozive, odlazne pozive i dolazne pozive. Dolazi vrlo korisno kada tražite broj u zapisnicima poziva. U Googleu možete filtrirati samo propuštene pozive.

Također na Guiding Tech

#dialer

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu s člancima o biraču

Zaštita od neželjene pošte i blokiranje poziva

Obje aplikacije omogućuju vam blokiranje kontakata bez instaliranja aplikacije treće strane. Možete čak i blokirati nepoznate pozivatelje. Kada je u pitanju zaštita od neželjene pošte, obje aplikacije to nude. Međutim, mogućnost zaštite od neželjene pošte ovisi o vašoj regiji.

Bilješka: Samsung koristi Hiya za prepoznavanje neželjenih poziva.

Snimanje poziva

Ovu značajku možda nećete koristiti redovito, ali ako želite snimati pozive, Samsung-ova aplikacija telefona nudi ugrađenu mogućnost snimanja poziva. Aplikaciji Google Phone nedostaje ova značajka.

raditi prozore aplikacija
Bilješka: Značajka snimanja poziva nije dostupna u svim zemljama zbog zakona o privatnosti. Dakle, ako značajka nedostaje na vašem telefonu, možda će je tamo blokirati. U zemljama poput Indije možete koristiti ovu značajku.

dostupnost

Aplikacija Google Phone radi na svim Android uređajima koji imaju Android operativni sustav. Slično tome, aplikacija Samsung Phone ograničena je na Samsung telefone. Obje aplikacije nisu dostupne u Trgovini Play. Stoga ih ne možete izravno instalirati na bilo koji drugi uređaj.

Također na Guiding Tech

Najbolje alternative 11 najčešće korištenih Google aplikacija na Androidu

Čitaj više

Trava je zelenija s druge strane

Ako imate telefon Samsung, smatrate da je aplikacija Google Phone bolja, a isti bi slučaj bio i s korisnicima koji imaju Android uređaje koji imaju aplikaciju Google Phone. Međutim, kao što ste vidjeli gore, obje nude sve važne značajke. Nema neke veće razlike između to dvoje.

Budući da ne možete instalirati nijednu aplikaciju na različite uređaje, preporučujemo da isprobate neke druge aplikacije pozivatelja ako želite prebaciti.

Sljedeće: Često propuštate pozive na telefonu? Pogledajte ova 4 korisna načina da ne propustite poziv.