banner

Kada je riječ o upravljanju zadacima na iOS-u, već imate podsjetnike koji su ugrađeni u vaš iPhone i iPad. Ali ako tražite nešto drugačije, Google Apps je jedna od popularnih alternativa u App Storeu.

Kao i kod svih Googleovih aplikacija, Zadaci su namijenjeni sjaju Appleovog mobilnog operativnog sustava.

Ali kako se podsjetnici i Google zadaci međusobno stoje na iOS-u? Vrijedi li odustati od ponude kompanije Apple u korist Googleovih? Vrijeme je da detaljnije pogledate i saznate.

objašnjene su vrste USB kabela

Kako izgledaju

I podsjetnici i Google zadaci prilično su različiti u pogledu estetike. Podsjetnici naizgled imaju taj tipičan dizajn iOS-a, s papirnatim teksturom u obliku teksta, sličan aplikaciji Notes - koji sadrži velike i podebljane naslove na koje se lako možete prebaciti.

Google Tasks, s druge strane, sportski je Google sada široko rasprostranjen Material Design 2.0. Jednostavne navigacijske kontrole na dnu aplikacije osiguravaju bolju upotrebu jednom rukom u odnosu na Podsjetnike. Prebacivanje između popisa putem izbornika hamburgera, na primjer, osjeća se lakše na iPhoneima s većim veličinama zaslona.Također na Guiding Tech

Google Tasks vs Google Keep: Ako se prebacite na aplikaciju Samostalni zadaci

Čitaj više

Popisi su važni

I Podsjetnici i Google zadaci omogućuju vam da jednostavno upravljate popisima. Stvaranje novih popisa od nule (ili njihovo brisanje) jednostavno se provodi.

Kao što je ranije spomenuto, Podsjetnici imaju sve svoje popise istaknuto unutar samog glavnog sučelja, dok Zadaci zahtijevaju korištenje izbornika za pristup njima. To je sukob trenutne vidljivosti vaših popisa u odnosu na praktičnost upotrebe jednim rukama.

Na stranu, kod Podsjetnika stvari postaju zanimljive. Možete se prebacivati ​​između različitih boja za zaglavlja popisa kako biste bolje organizirali popise i stavke.

A tu je i popis Planirani, koji je glavni popis vrsta koji imaju raspored predviđen s bilo kojeg drugog popisa. To je oštro u suprotnosti s Google zadacima, koji od vas zahtijeva da provjerite popise za sve što ste zakazali pojedinačno. Da, prvenstveno se oslanjate na obavijesti, ali uvijek je lijepo vidjeti što je na stolu na prvi pogled.

A ako koristite značajku iOS Family Sharing, imate i zaseban popis koji lako možete podijeliti s članovima svoje obitelji. Jednostavno dodajte sve što želite na popis Obitelj i oni bi se trebali neprimjetno sinkronizirati sa svima drugima. Kul stvari.

Suočavanje s obavezama

Kada je u pitanju stvaranje zadataka, i Podsjetnici i Zadaci to čine prilično jednostavno. Pomoću podsjetnika samo pritisnite ikonu u obliku slova + i upišite ono što želite i dobro idete. Uz Google zadatke, ogromni gumb Dodavanje novog zadatka omogućuje vam da napravite sitnice u trenu.

instapaper kindle paperwhite

Obje aplikacije također pružaju mogućnost dodavanja bilješki u zadaće, određivanje vremena primanja obavijesti i čak postavljanje određenih zadataka za ponavljanje (satno, dnevno, tjedno itd.). Podsjetnici također nude opciju koja vam omogućava da odredite prednost dosadašnjim zadacima što olakšava dodir.

Ali ovdje podsjetnici zapravo imaju superiornu prednost u odnosu na zadatke - podsjetnike koji se temelje na lokaciji. A pomoću te značajke možete odrediti aplikaciju koja će vas obavještavati o obvezama kad god uđete ili napustite lokaciju. Postaviti je vrlo jednostavno i djeluje fenomenalno dobro.

A mogućnosti su prilično beskrajne. Na primjer, možete postaviti podsjetnik da se vaš popis za kupovinu pojavljuje kad god se nalazite u blizini svog lokalnog supermarketa. Fenomenalan.

Također na Guiding Tech

#google zadatci

Kliknite ovdje da vidite našu stranicu s člancima google zadataka

Podrška za Siri

Siri u potpunosti integrira Podsjetnike. Ako mrzite tipkati, možete reći Siri da dodavanje svojih zadataka prilično jednostavno ili glasovnom naredbom 'Hey Siri' ili nakon što je ručno aktivirate.

A možete je i zamoliti da radi gotovo sve što inače radite drugačije - postavljanje ponavljajućih zadataka, dodavanje podsjetnika na temelju lokacije itd.

Kada je u pitanju Google Tasks, nedostatak podrške Siri zaista boli. Osim što je od nje tražite da otvori aplikaciju, sve ostalo morate učiniti i sami.

Bilješka: Kako bi podsjetnici koji se temelje na lokaciji rade putem glasovnih naredbi Siri, trebate spremiti sve lokacije koje želite prvo uključiti kao kontakte putem aplikacije Kontakti.

Podržane platforme

Pomoću podsjetnika ograničeni ste na Appleov ekosustav (iOS i macOS) i nemate podršku za Android. No podsjetnicima možete pristupiti s bilo koje radne površine putem iCloud.com ako vam ne smeta opća sporost korisničkog sučelja.

oporaviti oznake krijesnica

Pomoću Podsjetnika učinkovito ste ograničeni na Appleov ekosustav - iOS i macOS

S Google zadatcima možete pristupiti svom popisu zadataka s gotovo bilo kojeg uređaja. Ima namjensku aplikaciju za Android koja je integrirana u Google kalendar na radnoj površini. I da, Google Calendar je i web aplikacija, ali daleko je poliraniji i lakši za upotrebu u usporedbi s iCloud.com.

Također na Guiding Tech

Kako najbolje iskoristiti podsjetnike na svom Mac računalu

Čitaj više

A pobjednik je…?

Kao što ste vidjeli, Podsjetnici čvrsto pogađa Google Tasks u pogledu značajki koje nudi. Ali na kraju, sve ovisi o tome što preferirate.

Ako vam se sviđa Apple-ov pristup upravljanju obavezama, poput sjajnih obavijesti temeljenih na lokaciji, uske integracije sa Siri, itd., Onda je Podsjetnici očito stalo. Ili ako želite nešto jednostavnije i široku dostupnost na više platformi, to je put do Google zadataka.

Dakle, s čime ste se na kraju odlučili nagoditi? Pošaljite u komentar i javite nam se.

Sljedeće: Jeste li znali da Microsoft ima i svoju aplikaciju za upravljanje zadacima na iOS-u? Provjerite kako se slaže s Podsjetnicima.