banner

Jedna od najboljih stvari o sustavu Windows sa stanovišta krajnjeg korisnika je jednostavnost prilagodbe. One mogu brzo mijenjati pozadine, čuvare zaslona itd. Kako bi dobili svakodnevni izgled. Iako te stvari možete promijeniti pojedinačno, ali kako promijeniti sve odjednom, imajući na umu određenu temu?

Tema je kolekcija pozadina radne površine, postavki boja prozora, zvučnih shema i čuvara zaslona pakiranih u jednu datoteku, što olakšava rad s izgledom i postavkama. Pogledajmo kako se možemo igrati s tim temama da bismo svakodnevno dobili očaravajuću radnu površinu.

Primjena teme

Windows 7 prema zadanom dolazi sa 6 različitih tema koje će vam začiniti raspoloženje, ali možete otkriti još nekoliko skrivenih tema slijedeći ovaj jednostavan vodič.

Da biste primijenili novu različitu temu u sustavu Windows 7, otvorite Personalizacija otvaranjem kontekstnog izbornika desnim klikom bilo gdje na radnoj površini i klikom Personalizacija,kmplayer za android

Nakon što ste u prozoru za personalizaciju, kliknite bilo koju temu s popisa instaliranih tema da biste odjednom promijenili pozadinu radne površine, boju prozora, zvukove i čuvar zaslona.

Ako niste zadovoljni nekom temom, a želite joj dati svoj osobni dodir, ima i prostora za to.

Personalizacija teme

Pogledajmo kako možemo raditi na personaliziranju teme.

Dodavanje / uklanjanje pozadina trenutnoj temi

U odabranoj temi, ako želite dodati ili ukloniti neke pozadine u kolekciju, kliknite na Pozadina radne površine dok još uvijek ste u prozoru za personalizaciju.

Prilagodite pozadine provjeravanjem onih koje želite i poništite odabir svih ostalih. Neke možete dodati vlastitim uvozom pomoću gumba za pretraživanje.

Također možete promijeniti pozadinu slike pozadine i vremenski interval dijapozitiva pozadine radne površine prema vašim zahtjevima.

Nakon što završite, kliknite ikonu Spremi promjene dugme.

Prilagodba boje teme

Da biste promijenili boju obruba vašeg prozora, izbornika Start i trake sa zadacima, morate kliknuti Boja Windows,

U Boja i izgled Windows možete odabrati svoju omiljenu boju, njen intenzitet i prozirnost. Također možete otvoriti mikser boja za ručno postavljanje nijanse, zasićenosti i svjetline za odabranu boju.

Nakon što ste zadovoljni učinjenim izmjenama kliknite na Spremi promjene dugme.

Promijenite zvučnu shemu

Da biste ručno postavili zvuk za događaj u Windows-u, poput pokretanja, isključivanja, praznog kante za otpad, itd., Kliknite na zvukovi gumb u prozoru za personalizaciju.

Odaberite zvučnu shemu s padajućeg popisa i kliknite Apply

Čuvar zaslona

Da biste promijenili screensaver, kliknite na Čuvar zaslona dugme.

Odaberite željenu čuvar zaslona i kliknite primijeni.

Nakon što unesete bilo kakve promjene u temu, Windows će je tretirati kao novu novu nespremljenu temu. Da biste ga spremili za buduću upotrebu, desnom tipkom miša kliknite prilagođenu temu i kliknite Spremi temu,

Dajte mu odgovarajuće ime i kliknite OK.

Tema će biti spremljena na vašem računalu i možete je ponovo omogućiti s istim postavkama ako se želite vratiti na nju u bilo kojem trenutku.

Pa, ovo nisu svi, pratite sutrašnji članak gdje ću s vama razgovarati o lovanju sjajnih tema na mreži, zajedno s detaljnim koracima za njihovo preuzimanje i instaliranje.