banner

Proširenja Google Chromea kao što su LastPass, Adblocker i još mnogo toga korisni su alati koji omogućuju glatko iskustvo pregledavanja, ali zbog sigurnosnih problema proširenja su po Chromeu u anonimnom načinu onemogućena.

Anonimni način preglednika Google Chrome pruža korisnicima način na koji izbjegavaju web lokacije da prate njihove aktivnosti, ali zato što Google ne može osigurati da li neko proširenje prati vas ili ne, bili su onemogućeni u anonimnom načinu.

Međutim, čak i u režimu anonimnog snimanja mogu postojati neka proširenja.

Pročitajte i: Kako prepoznati i ubiti Krombonske kartice pomoću prehrane RAM-a.

Po sebi, možda biste htjeli imati instaliran adblocker i spreman za upotrebu čak i u anonimnom načinu.

Pokazat ćemo vam kako omogućiti proširenja u anonimnom načinu preglednika Google Chrome koristeći Adblocker kao primjer.

metak za mac

Kako omogućiti Chromeova proširenja u anonimnom načinu?

To je jednostavna metoda koja zahtijeva provjeru nekih okvira u postavkama. Prvo morate otvoriti proširenja u pregledniku Chrome.To se može učiniti ako u adresnu traku upišete „chrome: // extensions“ ili prijeđete na postavke Chromea i odaberete proširenja u lijevom izborniku.

google sada povijest kartica

Ispod svakog proširenja vidjet ćete neoznačen okvir nakon kojeg slijedi 'Dopusti u anonimnom načinu', a označavanje da će se proširenje omogućiti u anonimnom načinu.

Google vas upozorava da 'proširenja ne mogu spriječiti da bilježe povijest pregledavanja'.

nedostaci ukorjenjivanja androida

Ovo je pošteno upozorenje od Googlea, ali ako vam stvarno treba proširenje u anonimnom načinu i vjerujete programeru da ne priskače na vaše osobne podatke, tada biste trebali bez razmišljanja omogućiti proširenje bez razmišljanja.

Nakon što dopustite proširenje u anonimnom načinu, otvorite anonimni prozor putem izbornika 'tri točke' na pregledniku ili tipkom prečaca 'Ctrl + Shift + N' i pronaći ćete da mu se dodatak doda.

Imate li razmišljanja o sigurnosti povijesti preglednika dok surfate webom u Chromeovom načinu anonimnosti? Je li anonimni način stvarno privatni? Saznajte o tome ovdje.